Koopeenkoe baambrugge

Baambrugge

Het dorp waar het idee voor Koopeenkoe.nl begon

Het Crowdbutching-concept begon hier, 25 jaar geleden op de boerderij waar ik ben opgegroeid. In die tijd was het zo dat als we een koe slachtten de helft van dat vlees in onze vriezer ging en de andere helft werd verkocht aan familie en vrienden. Het meeste vlees was toen (en is nog steeds) anoniem, ik vond dat er dingen moesten veranderen.

Berend te Voortwis

Net onder Amsterdam

Baambrugge is een dorp gelegen in de gemeente De Ronde Venen in het noordwesten van de Nederlandse provincie Utrecht. Het dorp is gelegen aan het riviertje de Angstel, hemelsbreed gelegen tussen de Vinkeveense Plassen in het westen en het Amsterdam-Rijnkanaal in het oosten. Baambrugge heeft 1100 inwoners (2007). Even ten noorden van het dorp, richting Abcoude staat de voormalige poldermolen Hoog- en Groenland uit circa 1680.

Eet minder en beter vlees

Met jouw hulp werken we samen naar een toekomst waar het eten van natuurlijk vlees uit eigen land niet de uitzondering is, maar normaal. Iedereen moet toch vlees kunnen eten en weten dat dit van een koe komt die een goed leven heeft gehad? Bovendien is het tijd dat hardwerkende, eerlijke boeren die hun koeien en land koesteren weer bekend worden.