Bavette

Wat is bavette?

Bavette wordt ook wel vanglap, vinkelap en flank steak genoemd. De bavette komt uit het dikste gedeelde van de vang van de koe. De vang zit aan de onderkant van de koe, tussen de bil en de borst in. Bavette heeft een grove draad door de spiermassa van de koe in de vang.

Bavette is een betaalbare delicatesse en is vooral in Frankrijk erg populair. Sinds een aantal jaar zien we het vlees ook steeds vaker op de menukaart van Nederlandse chefs.

Bavette zit in ons Luxe Pakket.

Bereiding

Ieder mens heeft een eigen smaak als het op steak aankomt. De een vindt hem zo rauw mogelijk het lekkerst en de ander juist doorbakken. Onze aanrader: medium rare, dan is het vlees op z'n malst.

Koopeenkoe.nl Bavette
  1. Laat het vlees ontdooien.
  2. Strooi wat zout en peper op de bavette (let op: hierna moet het vlees snel de pan in, zout ontrekt vocht).
  3. Bereid het vlees op hoog vuur, met een beetje olie of roomboter in de pan.
  4. Draai de steak na 1 minuut om en bak hem nog 1 minuut aan de andere kant.
  5. Laat het vlees nog ongeveer 3 minuten op laag vuur staan.
  6. Haal het vlees van het vuur en laat het onder aluminiumfolie even rusten.