cote de boeuf op de barbecue

BBQ-vlees

5 tips voor rundvlees op de BBQ

Bavette, worstjes, hamburgers of côte de boeuf. Met een BBQ in de tuin kan je veel heerlijke gerechten met rundvlees maken. Maar hoe zorg je voor de perfecte garing? En welke saus of marinade past het best bij je barbecue vlees? Lees hieronder onze 5 tips voor rundvlees op de BBQ!

 1. TIP VOOR STEAK OP DE BBQ
  Ga je voor een steak op de BBQ? Goede keuze! Kies voor een steak met een randje vet, zoals côte de boeuf, entrecôte of ribeye. Door de hoge temperatuur van de BBQ wordt het vet lekker knapperig.

 2. TIP VOOR DE PERFECTE GARING
  Bekijk eerst hoe dik de steak is die je gaat grillen. Een dunne steak kan kort aan beide kanten gegrild worden, op hoog vuur. Heb je een dikkere steak, schroei de steak dan eerst dicht op hoog vuur. Zet de BBQ hierna op een lagere stand of leg de steak aan de zijkant, op een indirect gedeelte. Laat de steak nog rustig verder garen. Heb je een vleesthermometer? De kerntemperatuur van het vlees moet tussen de 50 en 55 graden zijn.

 3. TIP VOOR HAMBURGERS OP DE BBQ
  Maak ze zelf! Gebruik rundergehakt (van Koopeenkoe.nl) en kneed een fijngesneden uitje, knoflook, zout en peper en andere kruiden door het vlees. Zorg ervoor dat het gehakt op kamertemperatuur is en kneed het tot burgers van ongeveer 2 centimeter dik. Gril de burgers in ongeveer 7 minuten aan beide kanten gaar. Ze hoeven niet helemaal gaar te zijn, een beetje rosé van binnen zorgt voor een sappige bite.

 4. TIP VOOR EXTRA SMAAK
  Marineer of kruid je vlees! Doe dit een paar uur (of een dag) van te voren, dan trekken de kruidens in het vlees voor een heerlijke smaak. Pas wel op met zout; dat ontrekt vocht uit je vlees en kan je er dus beter na het bakken op strooien. Klik hiernaast op een van de vleesmarinades voor de recepten.

 5. TIP VOOR SAUS
  Wat is een BBQ zonder BBQ-sausjes? De keuze in de supermarkt is groot, maar hoe leuk is het om zelf een heerlijke saus te maken voor je gasten. Klik hiernaast op het recept voor traditionele BBQ-saus, die overigens ook erg lekker is bij ander vlees.

Nederlandse zomers zijn lastig, het kan soms de hele dag regenen en dan schijnt tijdens etenstijd opeens de zon. Wil je altijd klaar staan voor een heerlijke BBQ? Met een vleespakket van Koopeenkoe.nl heb je altijd heerlijk BBQ-vlees in je vriezer! Het rundvlees van Koopeenkoe.nl is biologisch en duurzaam en wordt door het hele land gekoeld thuisbezorgd.