Biefstuk

Wat is biefstuk?

Biefstuk wordt uit de bovenbil van de koe gesneden. Biefstuk heeft weinig, of helemaal geen, vet en is daardoor mager vlees. Biefstuk zit in ons Luxe Pakket en in ons Premium Pakket.

Bereiding

Ieder mens heeft een eigen smaak als het op steak aankomt. De een vindt hem zo rauw mogelijk het lekkerst en de ander juist doorbakken. Onze aanrader: medium rare, dan is het vlees op z'n malst.

Koopeenkoe.nl Biefstuk
  1. Laat het vlees ontdooien.
  2. Strooi wat zout en peper op je biefstuk (let op: hierna moet het vlees snel de pan in, zout ontrekt vocht).
  3. Bereid je biefstuk op hoog vuur, met een beetje olie of roomboter in de pan.
  4. Draai de biefstuk na 1,5 minuut om en bak hem nog 1,5 minuut aan de andere kant.
  5. Laat het vlees onder aluminiumfolie even rusten.

Bekijk ook dit heerlijke recept voor een Philly cheesesteak sandwich!


Het verschil

Tournedos, entrecôte, biefstuk: wat is nou eigenlijk het verschil? Bekijk de video en krijg de antwoorden.

Koopeenkoe video Entrecote