Delicaat Grasgevoerd Vlees

bio certificaat Het vlees is mooi diep rood, mager en dus licht dooraderd; dat komt doordat ze veel buiten lopen en de spieren flink zijn gebruikt om het verse gras te grazen. De koeien worden enkel grasgevoerd en ze krijgen geen krachtvoer, maïs, soya of granen. Het vlees van de koe is in de afgelopen weken volledig op smaak gekomen. De eiwitten uit het kruidenrijke gras dragen de smaak van het vlees naar de tong. Echt een stukje beleving. Een heerlijk, mooi, biologisch en dus eerlijk product dat zeer smaakvol van zichzelf is en weinig tot geen toevoegingen nodig heeft. Vlees dat niet mag ontbreken in de keuken van liefhebbers van overheerlijk eten. Het pakket van de biologische koeien kost €149,95 (gratis bezorgd!), daarvoor krijg je 8,5 kilo van het beste biologische vlees van prachtige koeien.

 


100% GRASGEVOERD
ze groeien op hun eigen tempo, zonder krachtvoer, maïs, soya of granen.

GELUKKIGE KOEIEN
Koeien leven vrij in een prachtige veenweide, zoals het hoort!

KRUIDENRIJK DIEET
Een natuurlijk dieet vol kruiden en kleurrijke bloemen, dat proef je!

 

- Sjaak Hoogendoorn

De boer & de boerderij

Boer Sjaak heeft samen met zijn vrouw Ellen een prachtige boerderij. Het boeren bedrijf staat in het Noord-Hollandse Ilpendam. Boerderij Achtervennen is een biologisch melkveebedrijf met 55 melkkoeien. Jaarlijks worden er zo’n 50 kalveren geboren. Hiervan zijn er 15 koeien nodig om de oudere melkkoeien te vervangen. De overige dieren gingen daarom de gangbare veehouderij in. Maar dat wilde boer Sjaak anders! Dus besloot hij de dieren zelf groot te brengen. Deze koeien zijn nu beschikbaar voor Koop Een Koe!

Duurzaamheid en biologisch

Boerderij Achtervennen is volledig biologisch gecertificeerd. Dat betekent dat ze helemaal voldoen aan de biologische manier van veeteelt. Voor biologische landbouw en veehouderij zijn strenge regels gesteld inzake de omgang met het milieu, de natuur en het dierenwelzijn. Regels waaraan iedereen die biologische voeding produceert, zich aan moet houden. Voorbeelden van deze regels zijn:
 • verplicht aantal dagen weidegang per jaar
 • meer ruimte per dier
 • geen gebruik van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen
 • minimaal gebruik van medicatie zoals antibiotica ter preventie van resistentie

 • De inspecteurs van Skal controleren de hele keten. Dit gebeurt zowel aangekondigd als niet aangekondigd. Het vlees van boerderij Achtervennen is dus 100% biologisch verantwoord.

  De koe

  Er is gekozen om de Zwart Bonte Holstein te kruisen met de Belgische Witblauwe koe. De Holtein is oorspronkelijk een melk koe die niet geschikt is voor vlees. Door de twee te kruisen krijg je een koe die heerlijk smaakt en makkelijk te houden is! De dieren zijn lekker vrij en krijgen veel weidegang. Ze zijn heel makkelijk in de omgang en lopen vaak gezellig achter de boer aan. Na ruim 2 jaar zijn de dieren volgroeid en worden ze geslacht. Het vlees is dan het lekkerst.

  Natuurbeheer & Weidevogels

  Naast het houden van koeien is de boerderij bezig met de bescherming van weidevogels. De koeien en de boer werken samen om de natuur een handje te helpen. Het land wordt minder bemest en de dieren hebben veel ruimte. De kleurrijke bloemen en kruiden in het grasland krijgen daardoor de mogelijkheid te groeien voordat deze worden afgegraasd. Dit hoge gras geeft bescherming aan kuikens en zit vol insecten om de grutto's, kieviten en kuifeenden van hun middag hapje te voorzien.

  De veenweides

  Het weidegebied bestaat uit meerdere veenweides in Ilpendam en Krommenie. Het gebied was eerste een moerasgebied en is 1000 jaar geleden ontgonnen door slootjes te graven. Nog maar twee generaties geleden moesten alle koeien varend naar hun weide. Ook nu zijn er nog stukken land die alleen varend bereikbaar zijn. Inmiddels heeft de boer een aantal pontons om de overbrugging wat te vergemakkelijken maar af en toen gaan nog alle koeien op een grote boot. Wij noemen dat de koeien-cruise.

  Smaak van het vlees

  Het kruidenrijke dieet van de koeien vind je terug in de malsheid van het vlees. De dieren zijn met 2 jaar nog jong maar volledig volgroeid, dit geeft heel fijn van draad vlees. Het is verassend van smaak. Doordat de dieren langzaam gegroeid zijn heeft het wat zachter en witter onverzadigd vet. Dit vet is de drager van de smaak in het vlees. Het helpt de smaak te transformeren van het vlees naar je tong, zodat je het beter proeft. Het draagt als het ware de smaak over op je tong. Echt een stukje beleving.

   

   


  Zo werkt het!

  • samen een koe kopen en delen
   1. KOOP JOUW DEEL

   Klik op één van de koeien en bestel jouw deel. Pas bij 100% is al het vlees verkocht en wordt de koe geslacht. Super!

  • 2. GESLACHT & GERIJPT

   We rijpen het vlees twee weken. Van bestellen tot leveren duurt max. 4 weken, niet duur; € 1,78 per maaltijd.

  • 3. PER MAALTIJD VERPAKT

   Je krijgt jouw deel van de koe in de vorm van een pakket. Dat bevat echt alles van de koe; van burger tot biefstuk.

  • 4. GRATIS THUISBEZORGD

   We brengen jouw koe vers en gekoeld door heel Nederland. De levering is in heel Nederland gratis.


  Waarom Koopeenkoe.nl?

  • TRACEERBAAR VLEES

   Weet wat je eet! Je pakket heeft een oornummer, dat is het oornummer van de koe. Zo weet je waar je vlees vandaan komt.

  • 100% NATUURLIJK

   Ons vlees is echt puur 100% onbewerkt rundvlees. Wij gebruiken geen E-nummers, suiker, kleurstoffen, bind-, of conserveringsmiddelen. Top!

  • LIEFDE VOOR DE KOE

   Jouw koe leeft jarenlang goed en geniet van eigen gras bij een boer die van zijn koeien houdt, en dat proef je! Goed en duurzaam vlees op je bord.

  • PAST IN ÉÉN VRIESVAK

   Het pakket past in een normale vriezer (59cm x 39cm x 11cm). Direct van de boer in één vriezerlade, ontdooien en daarna op je bord. Heerlijk!