Blonde d’Aquitaine

Het vlees is heerlijk mals en heel mager, dus goed voor de gezondheid! Een stuk vlees om van te genieten dus, daar kan je zeker van zijn! Een mooi en mager product dus. Dat zeer smaakvol van zichzelf is en weinig toevoegingen nodig heeft. Vlees dat niet mag ontbreken in de keuken van liefhebbers van overheerlijk eten. Het pakket van de Blonde d’Aquitaine kost €129,95, daarvoor krijg je 8,4 KG van het beste vlees van prachtige koeien.

Ben te Voortwis

MET DANK AAN DE FRANSEN

Dat de Blonde d'Aquitaine tot stand is gekomen hebben we te danken aan de Franse overheid. Midden jaren 50 bleef het gebied in de Pyreneeën waar de dieren vandaan komen erg achter. De Franse overheid is op allerlei manieren in actie gekomen om dit gebied op te vijzelen. Een van die acties was om een nieuw sterk, groot en gezond runderras neer te zetten. In dit ruige stuk van de Pyreneeën stonden stonden alleen kleine rassen. Bij enkele boeren. Het ontbrak er aan een groot koeien ras. De overheid zag kans een paar grotere stamboek rassen samen te voegen tot een nieuw stamboek. De afkomst van gekruiste koeien wordt bijgehouden in het stamboek. Dit geeft de garantie op gezonde dieren die goed vlees leveren. En dat geldt ook voor de Blonde d'Aquitaine. Met dank aan de Fransen dus! Merci voor deze prachtige en lekkere koe!

KRUISING VAN RASSEN

Het stamboek van De Blonde d'Aquitaine bestaat sinds 1962. En is ontstaan uit drie oude rassen. De Garonnaise uit het gebied rondom de rivier de Garonne, de Quercy en de Blonde uit de westelijke Pyreneeën. Deze drie rassen zijn samen gekruist en het resultaat is de Blonde d'Aquitaine geworden. Door de kruising is een compleet nieuw ras ontstaan. Belangrijk bij kruising is dat kalfjes makkelijk geboren kunnen worden. Bij sommige vlees rassen is dat erg moeilijk, maar gelukkig niet bij de Blonde. Meer dan 95% van de kalveren worden op natuurlijke wijze geboren. Er is ook veel aandacht voor de balans bij het kruisen van rassen. Het gaat er voornamelijk om welke stam de zwaarste bloedlijn heeft. De koeien van Ben zijn goed uitgebalanceerd. De perfecte combinatie voor prachtig vlees.

De Dieren

De dieren worden zo veel mogelijk buiten gehouden. Normaal gesproken in Nederland kunnen de dieren ruim een half jaar buiten lopen. De rest van het jaar staan ze in een prachtige stal met natuurlijk licht en groen! De dieren hebben hier genoeg bewegingsruimte en kunnen zelf naar buiten lopen. Als het regent komen ze vaak uit zich zelf naar binnen. De koeien zijn tussen de 3 en 7 jaar oud. Dat is eigenlijk een ideale ouderdom voor de dieren.

Mager Vlees

Hoe smaakt dat dan? Dat heeft te maken met een paar factoren, onder andere met de voeding die het dier krijgt. Ben geeft zijn dieren een hoop verschillende producten, en natuurlijk gras. Deze variatie is goed is voor de smaak. Als een koe eenzijdig eet (bijvoorbeeld alleen snaai mais), krijg je een veel vlakkere smaak. Er zit minder vet in het vlees, en het vlees is fijn van draad. Dit maakt de smaak subtiel maar heerlijk. Het vlees is verder mager en daarom gezonder dan vette stukken vlees. Onbewerkt mager vlees staat niet voor niets in de Schijf van Vijf! Daarom kan dit magere vlees gerust deel uit maken van je slanke maaltijd. En kun je genieten zonder schuldgevoel.

Boerderij Lindenhoff

De boerderij is al 100 jaar in de handen van de familie. Ben is eerst hobby matig begonnen met het houden van vlees runderen. En in 1989 is een echt bedrijf ontstaan. Ben begon toen “vlees met garantie” te produceren en leveren aan slagers en horecaleveranciers. Hij vond dat om hem heen op een verkeerde manier met dieren werd omgegaan. Ook was hij ontevreden over de kwaliteit van het anonieme vlees dat hij in restaurants te eten kreeg. Het vlees dat hij thuis gewend was, van de koeien die hij op zijn boerderij hield was zoveel lekkerder! Boerderij Lindenhoff is sindsdien uitgegroeid tot een waar begrip in Nederland. Veel restaurants en chef-koks weten hun weg naar de boerderij te vinden voor de producten van hoge kwaliteit.

 

 


Zo werkt het!

 • samen een koe kopen en delen
  1. KOOP JOUW PAKKET

  Klik op één van de koeien en bestel jouw pakket. Pas bij 100% is al het vlees verkocht en wordt de koe geslacht.

 • 2. GESLACHT & GERIJPT

  We rijpen het vlees min. 3 weken. Van bestellen tot leveren duurt ongeveer 4 weken, niet duur; vanaf €1,85 per maaltijd.

 • 3. PER MAALTIJD VERPAKT

  Je krijgt jouw deel van de koe in de vorm van een pakket. Dat bevat allerlei vleesstukken van de koe; van burger tot biefstuk.

 • 4. GEKOELD BEZORGD

  Jouw rundvleespakket wordt vers en gekoeld door heel Nederland bezorgd (inclusief track & trace).


Waarom Koopeenkoe.nl?

 • TRACEERBAAR VLEES

  Weet wat je eet! Je pakket heeft een oornummer, dat is het oornummer van de koe. Zo weet je waar je vlees vandaan komt.

 • 100% NATUURLIJK

  Ons vlees is echt puur 100% onbewerkt rundvlees. Wij gebruiken geen E-nummers, suiker, kleurstoffen, bind-, of conserveringsmiddelen. Top!

 • LIEFDE VOOR DE KOE

  Jouw koe leeft jarenlang goed en geniet van eigen gras bij een boer die van zijn koeien houdt, en dat proef je! Goed en duurzaam vlees op je bord.

 • PAST IN ÉÉN VRIESVAK

  Het pakket past in een normale vriezer (59cm x 39cm x 11cm). Direct van de boer in één vriezerlade, ontdooien en daarna op je bord. Heerlijk!