Beschrijving

Ons special koe vlees pakket bestaat uit topvlees van unieke vleesrassen. Het zijn specifieke rassen die bijna niet verkrijgbaar zijn. Oorspronkelijke rassen die nauwelijks zijn veredeld. Deze rassen geven substantieel meer biefstuksoorten en een superieure smaak. Dit is speciaal voor de culinaire smulpapen.

Dit pakket kost je € 139,95 voor 8,5 kilo vlees (gratis thuisbezorgd). 28 maaltijden voor € 139,95 is € 4,99 per maaltijd. Dit pakket is gebaseerd op 2 personen, dat is € 2,49 super smaakvol rundvlees per persoon per maaltijd! Goed rundvlees hoeft niet duur te zijn.

De gewichten vermeld bij alle stukken vlees zijn streefgewichten, we streven ernaar de stukken vlees op dit gewicht te snijden. Het is echter handwerk en de slagers snijden op het oog, dus het kan hier en daar wel eens afwijken.


Special: Unieke Nederlandse Charolais

De Charolais is één van de meest bijzondere vleesrassen ter wereld. Zoals de naam al suggereert, komen ze oorspronkelijk uit midden Frankrijk, Charolais en Nièvre. Honderden jaren werd de Charolais gebruikt als arbeidsdier. Vanwege de vleeskwaliteit van het dier is dit veranderd.

  • Boer Sander van der Linden
  • Charolais & Gasgonne koeien in Baambrugge
  • Charolais koeien in Baambrugge
  • Charolais koe met boer Sander
  • De stal van boerderij Lindenhoff
  • Charolais koeien in de stal

Ondanks het feit dat we hier te maken hebben met een redelijk chique koe passen ze bij ons in Baambrugge. Ze hebben zelf een sobere smaak en nemen genoegen met het gras en de kruiden die ze kunnen vinden. Je herkent ze gemakkelijk vanuit de verte aan hun romig witte huid.

Een uniek kenmerk van de Charolais is dat ze betrekkelijk weinig vet om het lijf hebben. Ook is het erg bijzonder hoe sterk de smaak van de verschillende delen kunnen verschillen. De delen van de rug zijn bijzonder mals en mild van smaak terwijl delen van de bilpartij aanzienlijk steviger een kruidiger zijn. De meeste delen, op de entrecôte en andere typische 'vettige delen' na, bevatten minder dan 5% vet. Dit geeft het vlees een bijzondere structuur en een nog uniekere smaak.

In Frankrijk staat het vlees goed bekend. Zo kookt 3 Michelin sterren chef Georges Blanc in zijn nieuwe restaurant uitsluitend met Black Agnus en Charolais runderen. Probeer dus nu eenmalig Nederlandse Charolais vlees!

Onze Charolais staan op boerderij Lindenhoff en worden verzorgd door boer Sander van der Linden. Na een loopbaan als kraanmachinist koos Sander er heel bewust voor om bij Dirco op de Lindenhoff te gaan werken. Hij werkt graag met koeien en vind het prachtig om de natuur zijn gang te laten gaan. Zeker een boer naar ons hart dus!


Reviews

Mogen we je ergens mee helpen?
Onze Rebecca & Paul staan altijd klaar om je vragen te beantwoorden. We horen graag van je!