Côte de boeuf

Wat is côte de boeuf?

Côte de boeuf wordt bij de ribben van de koe weggesneden. In tegenstelling tot ribeye, wordt de rib bij côte de boeuf meegesneden. Het vlees heeft een randje vet en is bijzonder vol van smaak. Côte de boeuf zit in ons Luxe Pakket.

Bereiding

Ieder mens heeft een eigen smaak als het op steak aankomt. De een vindt hem zo rauw mogelijk het lekkerst en de ander juist doorbakken. Onze aanrader: medium rare, dan is het vlees op z'n malst.

Wat is Côte de boeuf
  1. Laat het vlees ontdooien.
  2. Haal het vlees 2 uur van te voren uit de koelkast.
  3. Strooi wat zout en peper op je vlees.
  4. Bereid de côte de boeuf op hoog vuur, met een beetje olie of roomboter in de pan.
  5. Draai de biefstuk na 2 minuten om en bak hem nog 2 minuten aan de andere kant.
  6. Laat het vlees onder aluminiumfolie even rusten.

Bekijk ook dit heerlijke recept voor côte de boeuf met zelfgemaakte knoflookolie!