Eet minder en beter vlees

TRACEERBARE RUNDVLEESPAKKETTEN VAN DE BOER, BIJ JOU THUISBEZORGD.

Crowdbutching oftewel crowdbutchering

Crowdbutching / crowdbutchering is een samentrekking van Crowdfunding en van Butching, het Engelse woord voor slager. Je koopt samen met anderen een stukje van een koe in plaats van een stukje van een bedrijf. Om online vlees kopen mogelijk te maken hebben wij crowdbutching ontworpen. Crowdbutchering is een manier van vlees kopen die er voor zorgt dat de koe helemaal, van kop tot staart wordt gebruikt en die er voor zorgt dat er niets van het edele dier verloren gaat.

Wat is crowdbutching

Je koopt met online vrienden en onbekenden een deel van jouw koe en als het vlees helemaal is verkocht en de koe op de site op 100% staat wordt de koe pas geslacht. Er gaat helemaal niets verloren. Samen een koe slachten dus. Crowdbutching is een poging om vlees goed en traceerbaar voor iedereen te maken. Wij willen goed vlees verkopen wat traceerbaar is en waarvan je weet wat er mee is gebeurd. Crowdbutchering is ideaal daarvoor.

Hoe werkt het

Elke dag hebben we 1 of twee nieuwe koeien die we publiceren op de site. Als iemand dan een pakket van koopeenkoe.nl heeft gekocht loopt de koe ongeveer 3% voller. Als de koe op 100% procent staat is ie helemaal verkocht en kan de koe naar de slachter. Daarna laten we het vlees mooi rijpen voor minimaal 3 weken en vervolgens zorgen we ervoor dat jouw deel van de koe gekoeld wordt thuisbezorgd.

Rust

Van de boer gaan de koeien naar een artisanale slachter waar de koeien tot rust komen en kunnen wennen aan de slachter. Dan worden ze drie dagen later geslacht. Ze zijn dan gewend en zijn dan niet gestrest en dat proef je. Stress zorgt voor verzuring van het vlees en dat komt de smaak niet ten goede.

Crowdbutchering is de nieuwe manier van online vlees bestellen!

Bestel jouw deel van een koe

Op Koopeenkoe.nl bestel je een kop-tot-staart vleespakket direct bij de boer. Je koopt een koe met ±30 anderen. Pas als de hele koe verkocht is, wordt de koe geslacht, gerijpt en thuisbezorgd. Bestel direct zodat je over ± 4 weken heerlijk, duurzaam vlees in huis hebt. Precies op tijd voor een zomerse BBQ!

Bekijk pakketten Hoe werkt het?

Classic Koe

100%
Cow

Classic Koe

100%
Cow

Luxe Koe

100%
Organic Cow

Bio Luxe Koe

100%
Organic Cow
Het verschil tussen Classic en Luxe
Wist je dat...

We werken met twee soorten koeien: "Classic" dubbeldoelkoeien, en "Luxe" vleeskoeien. Classic koeien hebben eerst een aantal jaar melk gegeven, en worden daarna gebruikt voor hun vlees. Luxe koeien worden alleen gebruikt voor het vlees, en hebben simpelweg grotere billen (lees: meer biefstukken). Zowel de Classic als Luxe koeien geven heerlijk vlees en zijn uitstekend verzorgd op duurzame, Nederlandse boerderijen.

Tijdelijk beschikbaar

Bio Classic Koe

100%
Organic Cow

Eet je het liefst biologisch rundvlees? Dan zijn deze biologische dubbeldoelkoeien misschien wel iets voor jou. De Franse en oud-Hollandse dames hebben royaal veel ruimte om te genieten van het leven. Ze hebben veel rust en mogen de hele dag smullen van kruidenrijk gras op biologische, duurzame boerderijen uit eigen land—en dat proef je!

Bestel snel een pakket, want we hebben maar een paar van deze koeien beschikbaar.

Bekijk Bio Premium Pakket