Eet minder en beter vlees

Traceerbaar rundvlees van de boer bij jou bezorgd.

Crowdbutching oftewel crowdbutchering

Crowdbutching / crowdbutchering is een samentrekking van Crowdfunding en van Butching, het Engelse woord voor slager. Je koopt samen met anderen een stukje van een koe in plaats van een stukje van een bedrijf. Om online vlees kopen mogelijk te maken hebben wij crowdbutching ontworpen. Crowdbutchering is een manier van vlees kopen die er voor zorgt dat de koe helemaal, van kop tot staart wordt gebruikt en die er voor zorgt dat er niets van het edele dier verloren gaat.

Wat is crowdbutching

Je koopt met online vrienden en onbekenden een deel van jouw koe en als het vlees helemaal is verkocht en de koe op de site op 100% staat wordt de koe pas geslacht. Er gaat helemaal niets verloren. Samen een koe slachten dus. Crowdbutching is een poging om vlees goed en traceerbaar voor iedereen te maken. Wij willen goed vlees verkopen wat traceerbaar is en waarvan je weet wat er mee is gebeurd. Crowdbutchering is ideaal daarvoor.

Hoe werkt het

Elke dag hebben we 1 of twee nieuwe koeien die we publiceren op de site. Als iemand dan een pakket van koopeenkoe.nl heeft gekocht loopt de koe ongeveer 3% voller. Als de koe op 100% procent staat is ie helemaal verkocht en kan de koe naar de slachter. Daarna laten we het vlees mooi rijpen voor minimaal 3 weken en vervolgens zorgen we ervoor dat jouw deel van de koe gekoeld wordt thuisbezorgd.

Rust

Van de boer gaan de koeien naar een artisanale slachter waar de koeien tot rust komen en kunnen wennen aan de slachter. Dan worden ze drie dagen later geslacht. Ze zijn dan gewend en zijn dan niet gestrest en dat proef je. Stress zorgt voor verzuring van het vlees en dat komt de smaak niet ten goede.

Crowdbutchering is de nieuwe manier van online vlees bestellen!

Bestel jouw deel van de koe
Italiaanse Delicatese: Piemontese

Special

Let op! Dit is een tijdelijke actie.

Italianen willen alleen het beste van de beste. Ook halen ze niet snel de handen af van hun eigen delicatessen, want die houden ze liever voor zichzelf. Maar het is ons eindelijk gelukt om de heerlijke Italiaanse koetjes uit Piëmont te bemachtigen. Aan de voet van de bergen groeien hier niet alleen de beste druiven voor de wijn en lekkerste truffel, maar leven ook de Piemontese la dolce vita. Met het nieuwe Special Pakket van dit ras kun je nu echt lekker Italiaans koken. Het is een unicum, dus wees er snel bij!

Bestel dus nu je vleespakket!


Zo werkt het!

 • samen een koe kopen en delen
  1. KOOP JOUW DEEL

  Klik op één van de koeien en bestel jouw deel. Pas bij 100% is al het vlees verkocht en wordt de koe geslacht.

 • 2. GESLACHT & GERIJPT

  We rijpen het vlees min. 3 weken. Van bestellen tot leveren duurt ongeveer 4 weken, niet duur; vanaf €1,85 per maaltijd.

 • 3. PER MAALTIJD VERPAKT

  Je krijgt jouw deel van de koe in de vorm van een pakket. Dat bevat allerlei vleesstukken van de koe; van burger tot biefstuk.

 • 4. GRATIS (THUIS)BEZORGD

  We brengen jouw koe vers en gekoeld door heel Nederland en Vlaanderen. De levering is in heel Nederland gratis.


Waarom Koopeenkoe.nl?

 • TRACEERBAAR VLEES

  Weet wat je eet! Je pakket heeft een oornummer, dat is het oornummer van de koe. Zo weet je waar je vlees vandaan komt.

 • 100% NATUURLIJK

  Ons vlees is echt puur 100% onbewerkt rundvlees. Wij gebruiken geen E-nummers, suiker, kleurstoffen, bind-, of conserveringsmiddelen. Top!

 • LIEFDE VOOR DE KOE

  Jouw koe leeft jarenlang goed en geniet van eigen gras bij een boer die van zijn koeien houdt, en dat proef je! Goed en duurzaam vlees op je bord.

 • PAST IN ÉÉN VRIESVAK

  Het pakket past in een normale vriezer (59cm x 39cm x 11cm). Direct van de boer in één vriezerlade, ontdooien en daarna op je bord. Heerlijk!