Crowdbutching oftewel crowdbutchering

Crowdbutching / crowdbutchering is een combinatie van Crowdfunding en van Butchering; het Engelse woord voor slager. Je koopt samen met anderen een stukje van een koe in plaats van een stukje van een bedrijf. Om online vlees kopen mogelijk te maken hebben wij Crowdbutching ontworpen. Crowdbutchering is een manier van vlees kopen die er voor zorgt dat de koe helemaal, van kop tot staart wordt gebruikt. Op deze manier gaat er niets van het edele dier verloren.

In de praktijk

Je koopt met online vrienden en onbekenden een deel van jouw koe en als het vlees helemaal is verkocht en de koe op de site op 100% staat wordt de koe pas geslacht. Er gaat helemaal niets van de koe verloren. Samen een koe slachten dus. Crowdbutching is een poging om vlees goed en traceerbaar voor iedereen te maken. Wij willen goed vlees verkopen, waarvan je weet wat er mee is gebeurd. Op de site van Crowdbutchering lees je welk ras je koopt, bij welke boer, wat de koe te eten krijgt en waar in Nederland hij staat. De koeien hebben allemaal een goed leven gehad.

Hoe werkt het?

Elke dag hebben we 1 of twee nieuwe koeien die we publiceren op de site. Als iemand een pakket van Koopeenkoe.nl heeft gekocht, loopt de geanimeerde koe ongeveer 3% voller. Als de koe op 100% procent staat is ie helemaal verkocht en kan de koe naar de slachter. Daarna laten we het vlees mooi rijpen voor minimaal 3 weken en vervolgens zorgen we ervoor dat jouw deel van de koe gekoeld wordt thuisbezorgd.

Rust

Vanaf de boer gaan de koeien naar een artisanale slachter waar de koeien tot rust komen en kunnen wennen. Drie dagen later worden ze geslacht. Ze zijn dan gewend en niet gestrest, dat proef je. Stress zorgt voor verzuring van het vlees en dat komt de smaak niet ten goede.

Crowdbutchering is de nieuwe manier van online vlees bestellen!

Kies jouw pakket

Van simpele pakketten met 4 vleesstukken tot Luxe Pakketten met 15 vleesstukken, we hebben voor iedereen wat!

Liever bio?

We hebben ook pakketten van biologische koeien. Klik op Aan en bestel een biologisch pakket!

Tijdelijk beschikbaar

Wagyu Pakket

  • 10 heerlijke producten
  • Voor een onvergetelijk kerstdiner
  • Pakketten van 3,5 KG
100%
Special cow

Wagyu Pakket

  • 10 hemelse producten
  • Beef Marbling Score van 8 t/m 10
  • Gratis Tomasu sojasaus (t.w.v. €12,50)
  • Pakketten van 3,5 KG
€149,95 Bekijk Wagyu Pakket

Het lekkerste (én duurste) rundvlees is weer beschikbaar. Zodat jij jezelf en je gasten kunt verwennen met een onvergetelijk (kerst)diner. Als de uitstekende Beef Marbling Score van dit vlees niet voldoende is, gaan we jou als Wagyu liefhebber deze kerst extra verwennen met een bijzonder kado... In je Wagyu Pakket vind je namelijk niet alleen heerlijk rundvlees uit eigen land, maar ook een fles van Tomasu (t.w.v. €12,50). Deze fles bevat 100ml ambachtelijke sojasaus van pure, lokaal geteelde ingrediënten en wordt gebrouwen in Rotterdam. Hier wordt het minimaal 24 maanden gefermenteerd in 30-50 jaar oude houten whiskey vaten. Zo ontvang je in je Wagyu pakket niet één maar twee oorspronkelijk Japanse producten die in Nederland geproduceerd zijn. Benieuwd hoe het pakket eruit ziet?

Bekijk Wagyu Pakket