Eet minder en beter vlees

Traceerbare rundvleespakketten van de boer, bij jou bezorgd.

Crowdbutching oftewel crowdbutchering

Crowdbutching / crowdbutchering is een samentrekking van Crowdfunding en van Butching, het Engelse woord voor slager. Je koopt samen met anderen een stukje van een koe in plaats van een stukje van een bedrijf. Om online vlees kopen mogelijk te maken hebben wij crowdbutching ontworpen. Crowdbutchering is een manier van vlees kopen die er voor zorgt dat de koe helemaal, van kop tot staart wordt gebruikt en die er voor zorgt dat er niets van het edele dier verloren gaat.

Wat is crowdbutching

Je koopt met online vrienden en onbekenden een deel van jouw koe en als het vlees helemaal is verkocht en de koe op de site op 100% staat wordt de koe pas geslacht. Er gaat helemaal niets verloren. Samen een koe slachten dus. Crowdbutching is een poging om vlees goed en traceerbaar voor iedereen te maken. Wij willen goed vlees verkopen wat traceerbaar is en waarvan je weet wat er mee is gebeurd. Crowdbutchering is ideaal daarvoor.

Hoe werkt het

Elke dag hebben we 1 of twee nieuwe koeien die we publiceren op de site. Als iemand dan een pakket van koopeenkoe.nl heeft gekocht loopt de koe ongeveer 3% voller. Als de koe op 100% procent staat is ie helemaal verkocht en kan de koe naar de slachter. Daarna laten we het vlees mooi rijpen voor minimaal 3 weken en vervolgens zorgen we ervoor dat jouw deel van de koe gekoeld wordt thuisbezorgd.

Rust

Van de boer gaan de koeien naar een artisanale slachter waar de koeien tot rust komen en kunnen wennen aan de slachter. Dan worden ze drie dagen later geslacht. Ze zijn dan gewend en zijn dan niet gestrest en dat proef je. Stress zorgt voor verzuring van het vlees en dat komt de smaak niet ten goede.

Crowdbutchering is de nieuwe manier van online vlees bestellen!

Kies jouw pakket

Van simpele pakketten met 4 vleesstukken tot luxe pakketten met 15 vleesstukken, we hebben voor iedereen wat!

Liever bio?

We hebben ook pakketten van biologische koeien. Klik op Aan en bestel een biologisch pakket!

Tijdelijk beschikbaar

Special Pakket

100%
Organic Cow

Fluweelzachte Genie's


Houd je van super zacht vlees? Dan hebben we nu iets heel bijzonders voor je. Boer Dirco heeft tijdelijk een aantal Gasconne "Genie's", het Franse woord voor vaarzen. Het vlees van deze dieren heeft een lichtere smaak en is zachter qua structuur dan de biologische of de oudere “La Reine” Gasconnes die je van ons gewend bent. Zo heb je de malsheid van een pink, met de smaak van een koe. Bestel een Special Pakket zodat je het zelf kunt proeven.

Tip: de vorige keer waren alle Gasconne koeien binnen 2 dagen verkocht, dus wees er snel bij!

Bekijk Special Pakket