Duurzame boerderij

Diervriendelijke boerderij

Weet wat je eet, koop je producten direct bij de boerderij

Minder vlees eten is goed voor onszelf en voor de natuur. Maar als je vlees eet, weet je dan wel waar dat vlees vandaan komt? In de supermarkt of bij de slager is dit vaak niet helemaal duidelijk. Het dier is anoniem, de boer waar het dier stond ook. Door onze (vlees)producten direct bij de boerderij te kopen, weten we weer precies waar het eten op ons bord vandaan komt.

Boeren hebben het moeilijk. Ze moeten hard werken om de lage supermarktprijzen en grote vraag bij te houden. In de strijd om zo efficient mogelijk vlees te produceren wordt (tegen de principes van de boer in) het goed behandelen van de dieren soms naar de achtergrond geplaatst. Door uit deze massaproductie te stappen, kunnen boeren diervriendelijk en natuurlijkinclusief werken weer op eerste plek te zetten.

Diervriendelijk vlees

Bestaat dat? Vlees eten opzich is niet diervriendelijk, maar we kunnen het wel op zo'n diervriendelijk mogelijke manier doen. Door het dier te tijd te geven om te groeien, in de natuur met mooi weer en in de stal als het koud is, met goede voeding en liefde van de boer. Als het tijd is voor de slacht, gaat het dier op kort transport naar een lokale slachter. Nooit alleen; koeien en varkens zijn kuddedieren. Bij de slachter wennen de dieren aan de nieuwe omgeving, ze gaan bij de slachter op stal en blijven liefdevol behandeld worden. Na de slacht wordt het dier helemaal gebruikt, van snuit tot staart. Een dier mag nooit voor niks (of weinig) geslacht worden.

De vleesindustrie veranderen

Door minder en beter vlees te eten, veranderen we de vleessector. Beter vlees komt van een dier die een goed leven heeft gehad, zonder chemische toevoegingen. De verandering vraagt de boeren een stap terug te doen en de veestapel weer af te stemmen op de landbouw. Het mest van eigen vee op eigen land gebruiken, zonder overschotten, is de ideale wereld. Een stap terug geeft de boer ruimte om weer te werken zoals het bedoeld is, met liefde voor het dier en de natuur. Hoe starten we deze verandering? Door vlees direct bij een dierviendelijke boerderij te kopen en zo meer boeren het licht te laten zien.

Ik hoor je denken, welke boerderij verkoopt nou zijn eigen vlees? Omdat het boer zijn al een fulltime baan is, neemt Koopeenkoe.nl de slacht- en slagerijrol op zich. Koopeenkoe.nl zorgt ervoor dat het vlees van de boerderij zonder verspilling wordt verkocht en bij de consument wordt thuis bezorgd.