Eet minder en beter vlees

Traceerbare rundvleespakketten van de boer, bij jou bezorgd.

Duurzaam vlees kopen

Welkom op koopeenkoe.nl. Leuk dat je ons gevonden hebt. Op de homepagina duurzaam vlees kopen kun je door op één van de twee koeien klikken en jouw deel bestellen. Je krijgt jouw deel van je koe in de vorm van een pakket. Een pakket bestaat uit alles van de koe; van worst tot biefstuk. Het pakket wordt dan gekoeld bezorgd door heel Nederland.

Wat maakt ons vlees duurzaam?

In het filmpje ‘meer over de boerderij’ op de homepagina wordt zo veel mogelijk uitgelegd over de koeien en hun leefomgeving en ook wat wij verstaan onder duurzaam. Ons vlees is veel duurzamer omdat er meer nodig is en omdat er geen vervoer meer nodig is van de ene tussenhandelaar naar de ander tussenhandelaar... Ook dat is een belangrijk aspect van duurzaam. Vlees kopen bij de boer in de moderne tijd.

Is het vlees biologisch vlees?

De enige reden dat koopeenkoe.nl geen biologisch keurmerk heeft, is dat we juist eigen gras gebruiken en geen gecertificeerd voer. De koeien krijgen geen officieel biologisch geteeld voer. Ze eten een mix van gras en kruiden. Dit gras wordt natuurlijk bemest zonder gebruik van kunstmest. Feitelijk kan het niet veel puurder worden dan een onbespoten weide. De koeien worden bijgevoederd met(grotendeels eigen) tarwe, bietenpulp en bierbostel. Antibiotica wordt alleen toegediend als de dieren ziek zijn, dus niet preventief.

En de koeien komen uit Nederland

Onze koeien zijn allemaal geboren in Nederland. Soms niet op onze boerderij, maar wel bij een vergelijkbare boer in Nederland. Er zijn veel boeren die heel graag beter voor hun vee willen zorgen, maar door de prijzen van vlees dat niet kunnen bolwerken en dus een manier moeten vinden om te kunnen werken. Onze boer zorgt ervoor dat hij vee selecteert bij boeren die ook vers gras geven en niets doen wat niets met goed boeren te maken heeft.

De dieren hebben ook een veel beter leven

Omdat jij weet waar je vlees vandaan komt haal je het vlees uit de anonimiteit en gaat het meer leven, wat het dierenwelzijn ten goede komt. De koeien kunnen daarom beter voer eten en groeien beter, iets langzamer, maar dat komt de smaak van het vlees alleen maar ten goede en zorgt er voor dat het vlees duurzaam is.

Kies jouw pakket

Van simpele pakketten met 4 vleesstukken tot luxe pakketten met 15 vleesstukken, we hebben voor iedereen wat!

Liever bio?

We hebben ook pakketten van biologische koeien. Klik op Aan en bestel een biologisch pakket!

Tijdelijk beschikbaar

Special Pakket

100%
Organic Cow

Fluweelzachte Genie's


Houd je van super zacht vlees? Dan hebben we nu iets heel bijzonders voor je. Boer Dirco heeft tijdelijk een aantal Gasconne "Genie's", het Franse woord voor vaarzen. Het vlees van deze dieren heeft een lichtere smaak en is zachter qua structuur dan de biologische of de oudere “La Reine” Gasconnes die je van ons gewend bent. Zo heb je de malsheid van een pink, met de smaak van een koe. Bestel een Special Pakket zodat je het zelf kunt proeven.

Tip: de vorige keer waren alle Gasconne koeien binnen 2 dagen verkocht, dus wees er snel bij!

Bekijk Special Pakket