Duurzaam vlees kopen

Welkom op koopeenkoe.nl. Leuk dat je ons gevonden hebt. Op de homepagina duurzaam vlees kopen doe je door op één van de twee koeien te klikken en jouw deel te bestellen. Je krijgt jouw deel van je koe in de vorm van een pakket. Een pakket bestaat uit alles van de koe; van worst tot biefstuk. Het pakket wordt gekoeld bezorgd door heel Nederland.

Wat maakt ons vlees duurzaam?

In het filmpje ‘meer over de boerderij’ op de homepagina wordt zo veel mogelijk uitgelegd over de koeien en hun leefomgeving en ook wat wij verstaan onder duurzaam. Ons vlees is duurzaam omdat er geen vervoer meer nodig is van de ene tussenhandelaar naar de ander tussenhandelaar... Ook zijn veel van de boeren, naast goed voor hun dieren zorgen, bezig met duurzaamheid op hun boerderij. Vlees kopen bij de boer in de moderne tijd.

Is het vlees biologisch?

De enige reden dat koopeenkoe.nl geen biologisch keurmerk heeft, is dat we juist eigen gras gebruiken en geen gecertificeerd voer. De koeien krijgen geen officieel biologisch geteeld voer. Ze eten een mix van gras en kruiden. Dit gras wordt natuurlijk bemest zonder gebruik van kunstmest. Feitelijk kan het niet veel puurder worden dan een onbespoten weide. De koeien worden bijgevoederd met (grotendeels eigen) tarwe, bietenpulp en bierbostel. Antibiotica wordt alleen toegediend als de dieren ziek zijn, dus niet preventief.

Koeien uit Nederland

Onze koeien zijn allemaal geboren in Nederland. Soms niet op onze boerderij, maar wel bij een vergelijkbare boer in Nederland. Er zijn veel boeren die heel graag beter voor hun vee willen zorgen, maar door de prijzen van vlees dat niet kunnen bolwerken en dus een manier moeten vinden om te kunnen werken. Onze boer zorgt ervoor dat hij vee selecteert bij boeren die ook vers gras geven en niets doen wat niets met goed boeren te maken heeft. Bekijk onze boerenpagina .

De dieren hebben een beter leven

Omdat jij weet waar je vlees vandaan komt, haal je het vlees uit de anonimiteit en gaat het meer leven, wat het dierenwelzijn ten goede komt. De koeien kunnen daarom een goede voeding krijgen en groeien beter, iets langzamer, maar dat komt de smaak van het vlees alleen maar ten goede en zorgt er voor dat het vlees duurzaam is.

Kies jouw pakket

Van simpele pakketten met 4 vleesstukken tot Luxe Pakketten met 15 vleesstukken, we hebben voor iedereen wat!

Liever bio?

We hebben ook pakketten van biologische koeien. Klik op Aan en bestel een biologisch pakket!

Tijdelijk beschikbaar

Wagyu Pakket

  • 10 heerlijke producten
  • Voor een onvergetelijk kerstdiner
  • Pakketten van 3,5 KG
100%
Special cow

Wagyu Pakket

  • 10 hemelse producten
  • Beef Marbling Score van 8 t/m 10
  • Gratis Tomasu sojasaus (t.w.v. €12,50)
  • Pakketten van 3,5 KG
€149,95 Bekijk Wagyu Pakket

Het lekkerste (én duurste) rundvlees is weer beschikbaar. Zodat jij jezelf en je gasten kunt verwennen met een onvergetelijk (kerst)diner. Als de uitstekende Beef Marbling Score van dit vlees niet voldoende is, gaan we jou als Wagyu liefhebber deze kerst extra verwennen met een bijzonder kado... In je Wagyu Pakket vind je namelijk niet alleen heerlijk rundvlees uit eigen land, maar ook een fles van Tomasu (t.w.v. €12,50). Deze fles bevat 100ml ambachtelijke sojasaus van pure, lokaal geteelde ingrediënten en wordt gebrouwen in Rotterdam. Hier wordt het minimaal 24 maanden gefermenteerd in 30-50 jaar oude houten whiskey vaten. Zo ontvang je in je Wagyu pakket niet één maar twee oorspronkelijk Japanse producten die in Nederland geproduceerd zijn. Benieuwd hoe het pakket eruit ziet?

Bekijk Wagyu Pakket