eerlijk vlees

Eerlijk vlees

Volledige transparantie vleesindustrie

Eerlijk vlees betekent vlees waar je alles over mag weten. Er wordt op een eerlijke manier met het dier en het vlees omgegaan, zonder het te misbruiken of verspillen. Koopeenkoe.nl heeft geen geheimen, want waarom zou je geheimzinnig doen over goed vlees zonder toevoegingen, van een koe die een goed leven heeft gehad.

Goed leven

Een van onze boeren, Ben te Voortwis zegt het mooi: een dier wat een goed leven heeft gehad, geeft ook goed vlees. De koe geeft het goede door en levert een eerlijk stuk vlees als het een eerlijk en goed leven heeft gehad. Een goed leven bestaat uit goede voeding, genoeg ruimte, een dak boven het hoofd om te schuilen en naar buiten met mooi weer. Ook bestaat een goed leven uit rust, het dier de tijd geven om, op zijn eigen tempo, te groeien. Op deze manier krijgt het vlees de beste smaak. Onze boeren geven de koeien geen voeding die de groei bevordert. Geen antibiotica, chemicaliën of hormonen. Ze geven de koeien alleen onbespoten en natuurlijk voedsel, vers gras en kruiden uit de wei. De koe heeft op deze manier de tijd om rustig te groeien.

Ook als het tijd is voor de slacht blijft de koe goed behandeld worden. Hij wordt naar een lokaal slachthuis gebracht, om zo kort mogelijk vervoerd te worden. Bij de slachter blijft de koe eerst 3 dagen wennen aan de nieuwe omgeving en de slachter.

Geen vleesverspilling

De koe wordt pas geslacht als al het vlees verkocht is, niet eerder. Na de slacht zal al het vlees gebruikt worden, van snuit tot staart. In de vleespakketten van Koopeenkoe.nl zitten alle vleessoorten van de koe. En het orgaanvlees? Per koe kun je tong, hart, lever, mergpijp, staart of botten als 'extra' producten bestellen. Van de botten die overblijven wordt lijm gemaakt en van de huid leer. De resten worden gebruikt voor dierenvoeding. Op deze manier wordt alles van de koe gebruikt en is er geen vleesverspilling.

Geen toevoegingen

Bij de slager wordt de koe verdeeld oven de pakketten. De snijresten gaan door de matrijsplaat voor gehakt en alles wordt vacuüm verpakt. Wij voegen niks toe aan ons vlees. Alleen 1% zout aan het gehakt en tartaar (door de Europese wetgeving). Aan onze hamburgers en worstjes voegen we alleen (biologische) kruiden toe.

Wil jij ook eerlijk en traceerbaar vlees eten? Bekijk onze pakketten! Ze passen in je vriezer en zijn daar 12 maanden goed. Zo heb je iedere dag een eerlijk stuk vlees op je bord.