Eet minder en beter vlees

Traceerbare rundvleespakketten van de boer, bij jou bezorgd.

Entrecôte

Entrecôte wordt ook wel de lendebiefstuk genoemd. De lendebiefstuk komt van de dunne lende. Deze loopt langs een groot gedeelte van de rug. tot aan de dikke lende. Dat is het beste stuk vlees uit de koe. Aan het einde van de lende zit een kleine verhoging, het zogenaamde koetsiersstuk. De lende exclusief  het koetsiersstuk wordt gesneden als entrocôte.

Kenmerk van entrecôte

Entrecôte kenmerkt zich door mager vlees met een stevige vetrand. Als de vetrand in het midden zit, dus dan lijkt het net een oog, noemt men de rosbief. Deze komt uit hetzelfde stuk van het rund, maar heeft dus de vetrand op een andere plek zitten. Het dikke rugzeen wordt zeer zorgvuldig verwijderd. Het aanwezige vet dient eraan te blijven zitten en wordt meegebakken en geeft die heerlijke, volle smaak die entrecôte geeft in een braadpan.

Een mooie entrecôte

Een mooie lendebiefstuk is ongeveer 2 cm dik. Het gemiddelde gewicht van een normale lendebiefstuk is 200 tot 250 gram. De lendebiefstuk wordt bij voorkeur rosé gebakken en gegeten. Omdat een entrecôte nogal snel gaar is, is het beste om voor twee personen een lendebiefstuk aan één stuk te kopen, want dan kan ie mooi rosé van binnen blijven. Wanneer je niet zo van vet houdt moet je het vlees toch bakken met het vet en na het bakken pas het vet wegsnijden. Want dan is de uiteindelijke smaak van het vlees veel lekkerder.

Bakken

Hou bij het bakken er altijd rekening mee dat er al vet in het vlees zit en dat dat de smaak aan het vlees geeft. Niet te veel boter gebruiken, want dan wordt het te vet en verdwijnt de smaak van het natuurlijke vet. Gebruik een dikke pan, smelt de boter en een druppel olie en schroei het vlees aan beide kanten dicht in 3 minuten per kant, dek af met alu folie en dien op.

Bestel jouw deel van een koe

Op Koopeenkoe.nl bestel je een kop-tot-staart vleespakket direct bij de boer. Je koopt een koe met ±30 anderen. Pas als de hele koe verkocht is, wordt de koe geslacht, gerijpt en thuisbezorgd. Bestel direct zodat je over ±4 weken heerlijk, duurzaam vlees in huis hebt.

Bekijk pakketten Hoe werkt het?

Classic Koe

100%
Cow

Classic Koe

100%
Cow

Luxe Koe

100%
Organic Cow

Bio Luxe Koe

100%
Organic Cow
Het verschil tussen Classic en Luxe
Wist je dat...

We werken met twee soorten koeien: "Classic" dubbeldoelkoeien, en "Luxe" vleeskoeien. Classic koeien hebben eerst een aantal jaar melk gegeven, en worden daarna gebruikt voor hun vlees. Luxe koeien worden alleen gebruikt voor het vlees, en hebben simpelweg grotere billen (lees: meer biefstukken). Zowel de Classic als Luxe koeien geven heerlijk vlees en zijn uitstekend verzorgd op duurzame, Nederlandse boerderijen.