Eet minder vlees
Eet goed & traceerbaar vlees

Goed & duurzaam rundvlees, direct van de boer gratis thuisbezorgd.

BBQ-Fleisch, BBQ-Pakete

Entrecote

Entrecote wordt ook wel de lendebiefstuk genoemd. De lendebiefstuk komt van de dunne lende. Deze loopt langs een groot gedeelte van de rug. tot aan de dikke lende. Dat is het beste stuk vlees uit de koe. Aan het einde van de lende zit een kleine verhoging, het zogenaamde koetsiersstuk. De lende exclusief  het koetsiersstuk wordt gesneden als entrocote.

Kenmerk van entrecote

Entrecote kenmerkt zich door mager vlees met een stevige vetrand. Als de vetrand in het midden zit, dus dan lijkt het net een oog, noemt men de rosbief. Deze komt uit hetzelfde stuk van het rund, maar heeft dus de vetrand op een andere plek zitten. Het dikke rugzeen wordt zeer zorgvuldig verwijderd. Het aanwezige vet dient eraan te blijven zitten en wordt meegebakken en geeft die heerlijke, volle smaak die entrecote geeft in een braadpan.

Een mooie entrecote

Een mooie lendebiefstuk is ongeveer 2 cm dik. Het gemiddelde gewicht van een normale lendebiefstuk is 200 tot 250 gram. De lendebiefstuk wordt bij voorkeur rosé gebakken en gegeten. Omdat een entrecote nogal snel gaar is, is het beste om voor twee personen een lendebiefstuk aan één stuk te kopen, want dan kan ie mooi rosé van binnen blijven. Wanneer je niet zo van vet houdt moet je het vlees toch bakken met het vet en na het bakken pas het vet wegsnijden. Want dan is de uiteindelijke smaak van het vlees veel lekkerder.
Bakken
Hou bij het bakken er altijd rekening mee dat er al vet in het vlees zit en dat dat de smaak aan het vlees geeft. Niet te veel boter gebruiken, want dan wordt het te vet en verdwijnt de smaak van het natuurlijke vet. Gebruik een dikke pan, smelt de boter en een druppel olie en schroei het vlees aan beide kanten dicht in 3 minuten per kant, dek af met alu folie en dien op.


Zo werkt het!

  • samen een koe kopen en delen
    1. KOOP JOUW DEEL

    Klik op één van de koeien en bestel jouw deel. Pas bij 100% is al het vlees verkocht en wordt de koe geslacht. Super!

  • 2. GESLACHT & GERIJPT

    We rijpen het vlees twee weken. Van bestellen tot leveren duurt max. 4 weken, niet duur; € 1,78 per maaltijd.

  • 3. PER MAALTIJD VERPAKT

    Je krijgt jouw deel van de koe in de vorm van een pakket. Dat bevat echt alles van de koe; van burger tot biefstuk.

  • 4. GRATIS THUISBEZORGD

    We brengen jouw koe vers en gekoeld door heel Nederland. De levering is in heel Nederland gratis.


Waarom Koopeenkoe.nl?

  • TRACEERBAAR VLEES

    Weet wat je eet! Je pakket heeft een oornummer, dat is het oornummer van de koe. Zo weet je waar je vlees vandaan komt.

  • 100% NATUURLIJK

    Ons vlees is echt puur 100% onbewerkt rundvlees. Wij gebruiken geen E-nummers, suiker, kleurstoffen, bind-, of conserveringsmiddelen. Top!

  • LIEFDE VOOR DE KOE

    Jouw koe leeft jarenlang goed en geniet van eigen gras bij een boer die van zijn koeien houdt, en dat proef je! Goed en duurzaam vlees op je bord.

  • PAST IN ÉÉN VRIESVAK

    Het pakket past in een normale vriezer (59cm x 39cm x 11cm). Direct van de boer in één vriezerlade, ontdooien en daarna op je bord. Heerlijk!