FAQ

Contact

Koopeenkoe.nl
Onderdeel van Crowdbutching.com BV
Rijksstraatweg 9-C
1396 JC Baambrugge

Voor vragen of opmerkingen;

info@koopeenkoe.nl

We zijn niet telefonisch bereikbaar.
Stuur een mail en je krijgt snel antwoord.
We beantwoorden de mail de hele dag.

Kvk nummer 58587950
BTW nummer NL 8531.01.814.B01

1. Hoe werkt het?

Hoe kan ik bestellen?
Wat is de status van mijn bestelling?
Transport van je pakket
Hoe kan ik wijzigingen in mijn bestelling doorgeven?

2. Het pakket

Wat vind ik allemaal in mijn pakket?
Hoeveel kost het rundvlees?
Hoe lang doe ik met mijn pakket?
Kan ik meer dan 1 pakket tegelijk bestellen?
Kan ik mijn pakket ook voor 1 persoon gebruiken?
Kan ik stukken vlees bijbestellen?
Hoe ziet het pakket eruit?
Allergie-informatie
Past mijn pakket in de vriezer?
Gaat de kwaliteit van het vlees niet achteruit als ik het invries?
Hoe lang kan ik het vlees bewaren?
Hoe kan ik het vlees het beste ontdooien?

3. De koeien van koopeenkoe.nl

Waar komt het vlees van mijn koe vandaan?
Hoeveel pakketten gaan er uit 1 koe?
Hoe weet ik zeker dat dit vlees van de koe komt die ik heb besteld?
Waarom kan ik niet alleen de delen bestellen die ik lekker vind?
Worden echt alle delen van de koe gebruikt?
Hoe worden de boerderijen geselecteerd waar koopeenkoe.nl mee samenwerkt?
Wat maakt het vlees duurzaam?
Is het vlees biologisch?
Hebben de koeien in de wei gelopen?
Mogen de kalfjes bij de koe blijven?
Kan ik langs bij de boer waar het vlees vandaan komt?

 

1. Hoe werkt het?

Hoe kan ik bestellen?

Klik op één van de twee koeien op de homepage en bestel jouw deel van de koe of een proefpakket of ga naar ‘bestel’ in de navigatie. Bekijk ook de filmpjes voor meer informatie. Tussen bestellen en leveren zitten maximaal vier weken. We besteden veel tijd en moeite aan ons vlees, zo slachten en verwerken we artisanaal en dat kost tijd.

Wat is de status van mijn bestelling?

Je krijgt vier e-mails van ons om op de hoogte te blijven over jouw koe.

  1. Je krijgt bericht als de hele koe, waarvan jij een deel hebt besteld, is verkocht.
  2. We informeren je wanneer je koe geslacht, gerijpt en uitgeleverd wordt (drie weken voor de leverdatum weet je dus al exact op welke dag je pakket komt).
  3. Vlak voor de week waarin we leveren, krijg je een e-mail om je er aan te herinneren dat je koe er aan komt.
  4. De avond voor het pakket wordt verstuurd krijg je een track and trace e-mail om te kunnen zien hoe laat het pakket bezorgd wordt.

LET OP! Het is mogelijk dat één van deze e-mails in je spambox terecht komt. Deze e-mails worden automatisch gegenereerd en kunnen daardoor door je provider als spam worden gezien.

Transport van je pakket

Wij leveren met een leverancier die rijdt met gekoelde busjes. In heel Nederland bezorgen we gratis.

Wij leveren op;

  • donderdagavond (18.00 – 22.00 uur)
  • vrijdag ‘overdag’ (08.00 – 18.00 uur)
  • vrijdag ‘avond’ (18.00 – 22.00 uur)
  • zaterdag (08.00 – 14.00 uur)

Op vrijdag kan je kiezen tussen een ‘overdag’ en een ‘avond’ levering. We leveren niet op donderdag ‘overdag’. Op zaterdag leveren we maximaal tot 14.00 uur. Eén dag voor levering krijg je een track and trace mail waarin hoe laat je pakket precies komt.

Hoe kan ik wijzigingen in mijn bestelling doorgeven?

Op onze website kun je inloggen onder ‘mijn koe’ met de inloggegevens die je per e-mail hebt gekregen bij je bestelling. Als je nog niet eerder hebt besteld, kun je je registreren. Als je ingelogd bent, kun je jouw persoonlijke gegevens veranderen, zoals je adres. Daarnaast kun je de gewenste afleverdag aanpassen. Let goed op de tijdvakken waarin we bezorgen in jouw postcodegebied.

 

2. Het pakket

Wat vind ik allemaal in mijn pakket?

Hieronder zijn de links van onze verschillende pakketten:

Proefpakket
Classic Pakket
Luxe Pakket
Bio Pakket

In de zomer maanden (juni tot september) kan je ervoor kiezen om door onze slagers van je ‘gewone’ pakket een BBQ pakket te laten maken. In de herfst en winter staat deze optie uit. Maar niet getreurd, natuurlijk is een gedeelte van het vlees in het normale pakket ook geschikt om het hele jaar door te barbecueën! De BBQ pakketen zijn aankomende zomer weer te bestellen.

Overzicht BBQ Pakketten
BBQ Proefpakket
BBQ Classic Pakket
BBQ Luxe Pakket
BBQ Bio Pakket

De worstjes van alle pakketten zijn verwerkt in schapesneer.

Hoeveel kost het rundvlees?

Een pakket van de dubbeldoelkoe kost € 99,95 en voor een pakket van de luxe vleesrassen (bv Limousin) betaal je € 129,95. In totaal weegt een pakket van de dubbeldoelkoe ongeveer 6,7 kg en dat betekent dat het rundvlees € 14,90 per kilo kost. Een luxe koe pakket, van de vleesrassen, weegt ongeveer 8,5 kilo en dat komt neer op € 15,28 per kilo. Kijk maar eens in één van de Nederlandse supermarkten op de sticker van rundvlees, dan weet je dat je bij ons goed vlees voor een eerlijke prijs koopt. Je kan om het vlees te proberen ook een proefpakket bestellen, die kost dan € 59,95. Lekker en eerlijk online vlees bestellen dus.

Hoe lang doe ik met mijn pakket?

Wanneer jouw vriezer weer leeg is, hangt uiteraard af van het aantal mensen waarmee je het pakket opeet en hoe vaak je rundvlees eet. Ervan uitgaande dat je met z’n tweeën drie keer per week rundvlees eet, gaat het pakket dik twee maanden mee en het proefpakket ongeveer een maand.

Kan ik meer dan 1 pakket tegelijk bestellen?

Je kunt zoveel pakketten rundvlees bestellen als je wilt. Tip: je kunt ook een pakket van de koe én een pakket van een varken bestellen. Echter kan je van het proefpakket er maar één per keer bestellen.

Kan ik mijn pakket ook voor 1 persoon gebruiken?

Het pakket wordt aangeleverd met verpakkingen voor 2 tot 4 personen. De meeste stukken vlees kun je desgewenst ook opnieuw verpakken en voor 1 portie invriezen. Ook kun je, als je voor 1 persoon wil koken, het tweede stuk vlees dat je niet direct gebruikt nog in de koelkast bewaren voor een later moment. Tip: heb je een heerlijk gerecht gemaakt en heb je nog over? Vries deze portie dan gewoon in, dan kun je er later nog van genieten. Wat ook wel makkelijk is om een proefpakket te bestellen, zodat je wat minder in de vriezer hebt.

Kan ik stukken vlees bijbestellen?

Bij ons kun je geen losse stukken vlees bijbestellen, omdat we alle koeien compleet verwerken. Je kunt wel specifieke stukken vlees bestellen via Lindenhoff Online; zij verkopen o.a. vlees van dezelfde boerderij van zeer goede kwaliteit.

Hoe ziet mijn pakket eruit?

Al het vlees wordt voor twee porties geseald en vers en gekoeld in een doos bij je afgeleverd. Als je het vlees thuis bezorgd krijgt zijn sommige producten misschien wat verkleurd. Daar is helemaal niets mis mee. De producten komen in contact met zuurstof bij het sealen, daardoor verkleurt het vlees soms een beetje. Als je het vlees uit de verpakking haalt kleurt het gedeeltelijk terug. Deze verkleuringen hebben niets met de versheid te maken. Sterker nog; het heeft ermee te maken dat wij geen gebruik maken van kleurstoffen en E-nummers.

Bewaar het vlees na levering in de vriezer voor een langere houdbaarheid. De stukken die je meteen wil eten, bewaar je in de koelkast. Zo kun je dezelfde dag nog het lekkerste vlees eten!

Allergie-informatie

Elk afzonderlijk pakje vlees heeft een sticker met daarop de ingrediënten en alle relevante informatie over de koe. Wij gebruiken geen e-nummers, suiker, bindmiddelen of andere middelen die niets met vlees te maken hebben. Wel worden er in de worstjes en hamburgers biologische gedroogde kruiden, zongedroogde tomaten, verse peper en een heel klein beetje zout gebruikt om deze een goede smaak te geven zodat ze bij je thuis direct gebruikt kunnen worden. Al het vlees is glutenvrij, maar het is wel geproduceerd in een ruimte waar op andere tijden ook gluten worden gebruikt in de productie. Verder is al ons vlees 100% lactosevrij!

Past mijn pakket in de vriezer?

In een normale vriezer die je bij elke witgoedwinkel kunt kopen, past het vlees in 1 lade, omdat het heel efficiënt is ingepakt. De stukken vlees hebben stickers met daarop de inhoud van het pakket en informatie over het invriezen en bewaren, zo zie je snel wat je wil ontdooien om vanavond op te eten. Het proefpakket is ongeveer de helft.

Gaat de kwaliteit van het vlees niet achteruit als ik het invries?

Omdat we het vlees rijpen, verdwijnt er wat vocht uit het vlees waardoor het in de vriezer langer goed blijft. Het vlees blijft op die manier een jaar lang goed in de vriezer.

Hoe lang kan ik het vlees bewaren?

Na ontvangst kun je het verse vlees een week bewaren in de koelkast. Als je het vlees invriest, kun je er nog veel langer van genieten. Je kunt het vlees uit je pakket wel een jaar lang in de vriezer bewaren. De stickers op het vlees vermelden de uiterste houdbaarheidsdatum van jouw vlees, zowel voor het bewaren in de koelkast na ontvangst, als voor het bewaren in de vriezer. Als je het vlees ontdooit, kun je het afgesloten een paar dagen in de koelkast bewaren. Tip: Je kunt natuurlijk ook gewoon een portie eten die over is na een heerlijk maal invriezen voor een later moment.

Hoe kan ik het vlees het beste ontdooien?

Het beste is om het vlees een dag van tevoren uit de vriezer te halen en in de koelkast te leggen, zodat het rustig kan ontdooien. Er kan water van het pakje smelten, dus het is verstandig om het vlees op een bord of schaal te leggen. Heb je haast en wil je het vlees snel ontdooien, leg dan de bevroren producten in gesloten verpakking in een bak met koud water. Binnen 10 -15 minuten is het volledig ontdooid, zonder verlies van kwaliteit. Ontdooi het vlees liever niet in de magnetron, want daar wordt het vlees taai van!

 

3. De koeien van koopeenkoe.nl

Waar komt het vlees van mijn koe vandaan?
De koeien staan op een boerderij in Baambrugge, een klein dorpje vlakbij Abcoude. De koeien worden geslacht door Jan Voordouw in een kleine slachterij met veel respect voor het dier en het vak. De koeien zijn meestal tussen de 5 jaar en 8 jaar als ze worden geslacht, afhankelijk van hun gewicht.

Hoeveel pakketten gaan er uit 1 koe?
Wij hebben de dubbeldoelkoe opgedeeld in 32 gelijke pakketten. Als een koe zwaar genoeg is om 32 pakketten te kunnen leveren, dan verschijnt zij op onze website om verkocht te worden. De vleesrassen verschillen meer in gewicht. Daarom berekenen we hoeveel pakketten we uit een luxe koe kunnen leveren aan de hand van haar zwaarte. Zo kan de ene luxe koe 30 pakketten leveren en de andere soms tot wel 35 pakketten!

Hoe weet ik zeker dat dit vlees van de koe komt die ik heb besteld?
Je bestelt een deel van een koe met een bepaald oornummer. In onze e-mails en in je account op de website kun je dit koenummer vinden. Met het verwerken worden de pakketten per koe gemaakt. Thuis kun jij op de doos het nummer van jouw koe zien.

Waarom kan ik niet alleen de delen bestellen die ik lekker vind?
Wij vinden het belangrijk dat alles van de koe wordt verwerkt en er niets wordt verspild. Daarom verwerken we haar vlees horizontaal, dat betekent van de voorkant naar de achterkant. Elk pakket bevat dezelfde stukken vlees. Een leuk bijkomend voordeel is dat je op deze manier minder voor de biefstukken betaalt dan wanneer je ze los koopt.

Worden echt alle delen van de koe gebruikt?
Echt alles van de koe wordt gebruikt, horizontaal. De koe wordt verwerkt van voorpoot tot bil. De botten worden verwerkt tot lijm, de huiden tot leer en de kop en de organen verkoopt de slachter aan andere producenten. Alle andere stukken, de lekkerste delen, zitten in jouw pakket verwerkt.

Hoe worden de boerderijen geselecteerd waar koopeenkoe.nl mee samenwerkt?
We werken op dit moment samen met de Lindenhoff. Deze leverancier kan gecontroleerd het beste vlees leveren en beschikt over de rijpkamers om ons vlees goed te laten rijpen en tot de volle smaak te laten komen.

Wat maakt het vlees duurzaam vlees?
In het filmpje ‘meer over de boerderij’ op de homepagina wordt zo veel mogelijk uitgelegd over de koeien en hun leefomgeving en ook wat wij verstaan onder duurzaam.

Is het vlees biologisch?
We hebben vaak acties met biologische koeien, die krijgen uiteraard biologisch geteeld voer en dat vlees is 100% biologisch.
De koeien van onze boer krijgen geen officieel biologisch geteeld voer. Ze eten een mix van gras en kruiden. Dit gras wordt natuurlijk bemest zonder gebruik van kunstmest. De enige reden dat koopeenkoe.nl geen biologisch keurmerk heeft, is dat we juist eigen gras gebruiken en geen gecertificeerd voer. Feitelijk kan het niet veel puurder worden dan een onbespoten weide. De koeien worden bijgevoederd met (grotendeels eigen) tarwe, bietenpulp en bierbostel. Antibiotica wordt alleen toegediend als de dieren ziek zijn, dus niet preventief.

Hebben de koeien in de wei gelopen?
In het voorjaar, de zomer en de nazomer zijn de koeien buiten en hebben ze de mogelijkheid om naar binnen te gaan in de prachtige, unieke stallen. In het filmpje ‘meer over de boerderij’ kun je een kijkje nemen in de leefomgeving van de koe.

Mogen de kalfjes bij de koe blijven?
De kalfjes die onze koeien krijgen, lopen bij de moeder totdat ze groot genoeg zijn om op eigen benen te kunnen staan.

Kan ik langs bij de boer waar het vlees vandaan komt?
Ja, dit is mogelijk, maar dat kan alleen in groepsverband. Vul het contactformulier in of stuur een e-mail naar info@koopeenkoe.nl en wij nemen contact met je op.