Special Pakket

Beschrijving

Ons special koe vlees pakket bestaat uit topvlees van unieke vleesrassen. Het zijn specifieke rassen die bijna niet verkrijgbaar zijn. Oorspronkelijke rassen die nauwelijks zijn veredeld. Deze rassen geven substantieel meer biefstuksoorten en een superieure smaak. Dit is speciaal voor de culinaire smulpapen.

Dit pakket kost je voor vlees (gekoeld bezorgd). maaltijden voor is per maaltijd. Dit pakket is gebaseerd op 2 personen, dat is super smaakvol rundvlees per persoon per maaltijd! Goed rundvlees hoeft niet duur te zijn.

De gewichten vermeld bij alle stukken vlees zijn streefgewichten, we streven ernaar de stukken vlees op dit gewicht te snijden. Het is echter handwerk en de slagers snijden op het oog, dus het kan hier en daar wel eens afwijken.

Special: Rustique de France Aubrac

Aubrac is 1 van de 3 rustique de France rassen. Jullie kennen de Gasconne al en nu mogen we je ook voorstellen aan de Aubrac! Rustique de France betekent dat de rassen niet gemanipuleerd zijn. Oorspronkelijke rassen waaraan niet geklooid of gemanipuleerd is. Zoals het hoort!

De Aubrac vind haar oorsprong in zuid Frankrijk. De dieren worden niet bijzonder groot. Ze hebben geen geboorte problemen en kunnen daarom goed gehouden worden.

Onze dieren komen van een Nederlandse boer in Frankrijk. Ze hebben daar hun hele leven buiten gelopen. Deze boerderij is helaas opgeheven. Het beste nieuwe thuis voor de dieren was volgens de boer bij onze boer Ben! Sinds enkele maanden zijn de dieren bij boer Ben in Baambrugge. De koeien zijn tussen de 6 en 7 jaar oud.

De structuur van het vlees is heel fijn en vergelijkbaar met dat van de Gasconne. Het heeft een natuurlijke en oorspronkelijke smaak. Het vlees houdt mooi de smaak van het gegeten gras en kruiden vast. Sommige Franse chefs zweren bij dit heerlijke vlees. Zoals drie sterren chef Michel Bras. Hij kookt uitsluitend met het heerlijke Aubrac vlees. Zeker het proberen waard dus. Speciaal voor de culinaire lekkerbekken.

Hoe worden de dieren vervoerd?

De Franse Aubrac koeien zijn enkele maanden bij ons binnen. Ze zijn vervoerd op 30 cm stro en hebben voldoende water en voedsel aan boord om de 12 uur reizen goed door te komen. Het gekke is dat ze na ongeveer 50 kilometer rustig gaan liggen en ze blijven liggen. Eigenlijk staan ze alleen op om te drinken. Er wordt gereden met twee chauffeurs waardoor ze aan één stuk kunnen doorrijden en de koeien niet onnodig lang hoeven te worden vervoerd. Zo zijn ze binnen 12 uur in Nederland.

Reviews

Google Reviews - Koopeenkoe
4.8/5.0
Google Reviews - Koopeenkoe
96% Positief
4.800+ reviews

Klantenbeoordeling: Uitstekende communicatie over hoe de bestelling ervoor staat. Opties om de levering aan te passen. Heerlijk smaakvol rundvlees. Ik hoef geen supermarktvlees meer. Leuke is dat je stukken vlees krijgt waar je zelf een recept omheen gaat verzinnen (bv de bavette). Ik eet nu met meer diversiteit. Aanrader!

Klantenbeoordeling: Koop al jaren alleen maar vlees via koop een koe. Goed, verantwoord en lekker vlees.

Klantenbeoordeling: One day later than expected. Notified beforehand, and made a new appointment. Delivery the next morning instead of evening. They send a post-card afterwards for the inconvenience. The first piece of meat was delicious! Can't wait to try more. Well worth the wait.

Klantenbeoordeling: "Onze" 4e koe is onderweg, (h)eerlijk vlees, smaakvol, handig verpakt. Prettig idee waar het vlees vandaan komt en hoe het bij ons komt. Zo hebben we ook 'koop een kip' in de vriezer liggen.

Klantenbeoordeling: De site is heel duidelijk, je weet precies wat je gaat krijgen. Je wordt onwijs goed op de hoogte gehouden, dus je weet wat er achter de schermen gebeurd. De levering was netjes en volgens afspraak. Het vlees is echt fantastisch. Je proeft dat er geen conserveringsmiddelen in zitten, het is heel “vol” vlees met onwijs veel smaak. Wij zijn fan. Snel weer bestellen!

Klantenbeoordeling: Zaterdag de eerste biefstuk en vanavond gehaktschotel klaargemaakt. Hemels vlees is nog te eenvoudig uitgedrukt. Voor ons in ieder geval NOOIT meer supermarkt vlees.

Bekijk alle Google reviews (4.800+)

Mogen we je ergens mee helpen?

Ons team staat altijd klaar om je vragen te beantwoorden. We horen graag van je!