Special Pakket
8,4 KG DRY-AGED VLEES
8,4 KG DRY-AGED BBQ VLEES
  • Grijze Gasconne La Reine koeien
  • Boer Ben te Voortwis Baambrugge
  • Gasconne koeien Baambrugge
  • Boer Ben te Voortwis met koe
  • Stal Boerderij Lindenhoff
  • Close up Gasconne koe
  • Stal Boerderij Lindenhoff

Beschrijving

Ons special koe vleespakket bestaat uit topvlees van unieke vleesrassen. Het zijn specifieke rassen die bijna niet verkrijgbaar zijn. Oorspronkelijke rassen die nauwelijks zijn veredeld. Deze rassen geven aanzienlijk meer biefstuksoorten en hun vlees heeft een superieure smaak. Dit is speciaal voor de culinaire smulpapen.

Dit pakket kost je €149,95 voor ca. 8,4 KG vlees (€17,85 per KG) en wordt gekoeld bezorgd! Het pakket bevat 30 maaltijden voor 2 personen. Dat is dus €2,50 per persoon per maaltijd. Super smaakvol rundvlees hoeft niet duur te zijn!

Met de "BBQ optie" verwerken onze slagers de stooflappen, runder poulet en riblab in extra gehakt producten. Zo krijg je merquez worstjes, Thaise hamburgers en mini hamburgers—lekker makkelijk voor op de BBQ! Dit barbecue pakket kost je €149,95 voor ca. 8,4 KG vlees (€17,85 per KG) en wordt gekoeld bezorgd! Het pakket bevat 32 maaltijden voor 2 personen. Dat is dus €2,34 per persoon per maaltijd. Super smaakvol rundvlees hoeft niet duur te zijn!

De gewichten vermeld bij alle stukken vlees zijn streefgewichten. We doen ons best om de stukken vlees op dit gewicht te snijden. Het is echter handwerk en de slagers snijden op het oog, dus het kan hier en daar wel eens afwijken.


Special: Dry-aged Gasconne 'La Reine' (10+ jaar oud)

HOE OUDER DE KOE, DES TE SMAAKVOLLER HET VLEES
Er zijn vier zaken die de smaak en kwaliteit van het vlees bepalen: leeftijd, ras, voeding en de levensomstandigheden van het dier. De Gasconnes “La Reine de Pyrénées” (Frans voor “de koningin van de Pyreneeën”) van Ben zijn minimaal 10 jaar oud. Het vlees heeft een mooie donkere kleur en een prachtig diepe smaak. Want hoe ouder de koe, hoe smaakvoller het vlees. Dit komt doordat deze Franse bergrunderen meer tijd krijgen om te eten en bewegen. Hierdoor ontwikkelen ze meer vet en spier, en krijgt het vlees een vollere smaak. Gelukkig is er qua bereiding geen verschil met vlees van jongere koeien. Alles is te bereiden zoals in de basisbereidingen op de recepten pagina staat.

DRY-AGED
Het vlees van de Gasconnes is “dry-aged”. Dit betekent dat we het nog een week langer rijpen in afgesloten klimaatkamers dan bij andere rassen, waardoor het vlees in totaal 28 dagen heeft om te rijpen. Zo verdwijnt het overige vocht uit het vlees, intensiveert de smaak, en wordt het vlees nog malser!

ONZE GASCONNES
De Gasconne is een Race Rustique, oftewel een ras dat nooit gekruist is voor betere prestaties. De Gasconne wordt sinds 1986 in Baambrugge gefokt. De dieren worden afgemest in Baambrugge volgens een eigen recept met alleen natuurlijke producten, zonder soja. De dieren eten een variëteit van meer dan tien soorten gras, aangevuld met natuurlijke bijvoeding die bestaat uit meerdere lokale graansoorten. Ook lopen de dieren buiten als het weer dit toelaat, en anders in ruime, open stallen op stro.

CHEF’S KEUZE
Chefs van over de hele wereld kiezen voor runderen die ouder zijn. Het vlees is vaak beter, lekkerder en de dieren hebben een gewoon leven gehad. René Redzepi van Noma in Denemarken is altijd een voorvechter geweest van ouder vlees. Het is donkerder, smakelijker en beter te gebruiken voor een gerecht wat het niveau van een tweesterrenrestaurant kan halen.

TRANSPORT
De Gasconnes zijn eind 2016 bij boer Ben aangekomen. Ze zijn vervoerd op 30 cm stro en hebben voldoende water en voedsel aan boord om de 12 uur lange reis goed door te komen. Er wordt gereden met twee chauffeurs waardoor ze aan één stuk kunnen doorrijden en de koeien niet onnodig lang hoeven te worden vervoerd. Zo zijn ze binnen 12 uur in Nederland.Reviews
Google Reviews 4.8
Google Reviews 96% Positief
2.500+ reviews

Klantenbeoordeling:
Twee keer de Blonde d’ Aquitaine, een keer Gasconne La Reine bestelt. Deze waren perfect.

Klantenbeoordeling:
Zowel de koopeenkoe/koopeenvarken/koopeenkip.nl nu meerdere malen besteld vanwege duurzame/morele keuze. Het vlees is ontzettend lekker; je proeft dat er geen rotzooi inzit en het is veel lekkerder dan het vlees van de gemiddelde supermarkt. Prijs/kwaliteit is het daardoor zeker goed. Bezorging is ook prettig en je weet waar je aan toe bent, ook bezorging in de avond en weekend wat erg fijn is. Ontzettend tevreden, bij meerdere vrienden aangeraden en wij halen ons vlees alleen nog bij dit initiatief!

Klantenbeoordeling:
Mijn eerste bestelling was een Gasconne la Reine (dry aged). Mijn voorkeur gaat naar dry aged vlees en ik heb gisteren het laatste stuk gegeten: de Côte du boeuf. Fantastisch vlees!

Klantenbeoordeling:
De smaak van het Gasconne reine vlees is lekker, het vlees heeft wel meer een bite dan bij de andere koeien.

Bekijk alle Google reviews (2.500+)Mogen we je ergens mee helpen?
Ons team staat altijd klaar om je vragen te beantwoorden. We horen graag van je!