Special Pakket

8,4 KG GASCONNE VLEES 8,4 KG GASCONNEVLEES

Beschrijving

Ons Special Pakket bestaat uit topvlees van unieke vleesrassen. Het zijn specifieke rassen die bijna niet verkrijgbaar zijn. Oorspronkelijke rassen die nauwelijks zijn veredeld. Deze rassen geven aanzienlijk meer biefstuksoorten en hun vlees heeft een superieure smaak. Dit is speciaal voor de culinaire smulpapen.

Dit pakket kost je voor ca. vlees ( per KG) en wordt gekoeld bezorgd! Het pakket bevat maaltijden voor 2 personen. Dat is dus per persoon per maaltijd. Super smaakvol rundvlees hoeft niet duur te zijn!

Met de "BBQ optie" verwerken onze slagers de stooflappen, runder poulet en riblab in extra gehakt producten. Zo krijg je merquez worstjes, tropische hamburgers en mini hamburgers—lekker makkelijk voor op de BBQ! Dit barbecue pakket kost je voor ca. vlees ( per KG) en wordt gekoeld bezorgd! Het pakket bevat maaltijden voor 2 personen. Dat is dus per persoon per maaltijd. Super smaakvol rundvlees hoeft niet duur te zijn!

De gewichten vermeld bij alle stukken vlees zijn streefgewichten. We doen ons best om de stukken vlees op dit gewicht te snijden. Het is echter handwerk en de slagers snijden op het oog, dus het kan hier en daar wel eens afwijken.

Special: Gasconne Genie's

FLUWEELZACHT VLEES

Er zijn vier zaken die de smaak en kwaliteit van het vlees bepalen: leeftijd, ras, voeding en de levensomstandigheden van het dier. De Gasconnes van boer Dirco zijn gemiddeld 2 jaar oud. Daarom noemen we ze "genie's", het Franse woord voor vaarzen. Deze dieren zijn ouder dan een pink (1 jaar oud) en jonger dan een koe (3 jaar oud). Het vlees van een pink is meestal wel mals, maar heeft weinig smaak. Door de leeftijd en de voeding is het vlees van deze Gasconne vaarzen fijn van draad en mooi vervet. Hierdoor is het heerlijk mals én smaakvol. Gelukkig is er qua bereiding geen verschil met vlees van oudere koeien. Alles is te bereiden zoals in de basisbereidingen op de recepten pagina staat.

WET-AGED

Het vlees van deze Gasconnes is “wet-aged” (oftewel nat gerijpt). Dit betekent dat het vlees 21 dagen in totaal kan rijpen in het vacuüm. Dit rijpingsproces is onmisbaar voor de beste smaak en malsheid. Natuurlijke enzymen breken bij een temperatuur van boven de 1 graden Celsius de celwanden van het vlees af, waardoor het mals en zacht van structuur wordt. Daarnaast verbetert de smaak door dit proces, en ook doordat het percentage vocht in het vlees afneemt. Het vlees wordt intenser en voller van smaak zoals sommigen dat van vroeger nog gewend zijn.

ONZE GASCONNES

De Gasconne is een Race Rustique, oftewel een ras dat nooit gekruist is voor betere prestaties. Deze Gasconnes worden afgemest in Baambrugge volgens een eigen recept met alleen natuurlijke producten, zonder soja. De dieren eten kruidenrijk gras, hooi en restproducten zoals aardappelen. Ook lopen de dieren buiten als het weer dit toelaat, en anders in ruime, open stallen.

CHEF’S KEUZE

Er zijn weinig Gasconne koeien in Nederland, en ze zijn maar heel af en toe beschikbaar op Koopeenkoe.nl. Dit komt doordat de koeien die er wel zijn meestal naar de beste Michelin restaurants gaan. Soms lukt het om een paar grijze koeien van dit Franse ras te bemachtigen voordat het op de keukenbladen van de topchefs gaat.

Reviews

Google Reviews - Koopeenkoe
4.8/5.0
Google Reviews - Koopeenkoe
96% Positief
3.500+ reviews

Klantenbeoordeling: Uitstekende communicatie over hoe de bestelling ervoor staat. Opties om de levering aan te passen. Heerlijk smaakvol rundvlees. Ik hoef geen supermarktvlees meer. Leuke is dat je stukken vlees krijgt waar je zelf een recept omheen gaat verzinnen (bv de bavette). Ik eet nu met meer diversiteit. Aanrader!

Klantenbeoordeling: Koop al jaren alleen maar vlees via koop een koe. Goed, verantwoord en lekker vlees.

Klantenbeoordeling: One day later than expected. Notified beforehand, and made a new appointment. Delivery the next morning instead of evening. They send a post-card afterwards for the inconvenience. The first piece of meat was delicious! Can't wait to try more. Well worth the wait.

Klantenbeoordeling: "Onze" 4e koe is onderweg, (h)eerlijk vlees, smaakvol, handig verpakt. Prettig idee waar het vlees vandaan komt en hoe het bij ons komt. Zo hebben we ook 'koop een kip' in de vriezer liggen.

Klantenbeoordeling: Echt goed vlees, perfect verpakt ook. Vaak voelt een stukje vlees van de bioindustrie wat plakkerig aan. Dat is het gevolg van de vrijgekomen stresshormonen bij het geslachte dier. Bij dit vlees totaal niet. De kwaliteit doet me denken aan vroeger, toen er nog nauwelijks sprake was van bio industrie.

Klantenbeoordeling: Zaterdag de eerste biefstuk en vanavond gehaktschotel klaargemaakt. Hemels vlees is nog te eenvoudig uitgedrukt. Voor ons in ieder geval NOOIT meer supermarkt vlees.

Bekijk alle Google reviews (3.500+)

Mogen we je ergens mee helpen?

Ons team staat altijd klaar om je vragen te beantwoorden. We horen graag van je!