Gehakt met 1% zeezout

Wat is gehakt?

Gehakt is gemalen rundvlees. De grootste delen van de koe worden gebruikt voor snijvlees, zoals biefstuk, rosbief en stooflappen. Bij het fileren van het vlees blijven er kleine stukjes vlees over, de snijresten. Deze resten gebruiken we voor ons gehakt. Hierdoor wordt er geen goed vlees weggegooid. Omdat er alleen grote hoeveelheden vlees door de gehaktmolens kunnen, verzamelen we een week alle restanten snijvlees. Hierdoor is de gehaktkeuze flexibel in jouw pakket. Het vlees wordt in stukken door een matrijsplaat gedrukt. In die plaat zitten gaatjes, hierdoor krijgt gehakt de structuur met sliertjes. Ons gehakt gaat 2 keer door de matrijsplaat, een keer door 8mm gaatjes en een keer door 5mm. Op deze manier is vet en vlees egaal gemengd.

In alle pakketten van Koopeenkoe.nl zit standaard gehakt. Wil je liever meer of minder gehakt in je pakket? Pas dan je gehaktkeuze simpel aan in het menu.

Wat is gehakt

Bereiding

Gehakt kent veel heerlijke bereidingen, bijvoorbeeld:

  1. Stroganoff met gehaktballen
  2. Ovenschotel met penne en gehakt
  3. Pasta met gehakt en verse groenten

Onze favoriet?

Video: Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus!

Koopeenkoe video gehaktballetjes in tomatensaus