Hamburger

Wat is een hamburger?

Over de geschiedenis van de hamburger gaan verschillende verhalen de ronde. Het ene verhaal claimt dat de hamburger uit Amerika komt, terwijl het andere verhaal zegt dat de oorsprong in de stad Hamburg, Duitsland, ligt. We weten in ieder geval zeker dat de hamburger aan het einde van de 19e eeuw is ontstaan. Het stuk vlees werd razendpopulair en is dat nog steeds. Je kan hem in alle soorten en maten kopen, van varkensvlees, van rundvlees, vegetarisch of halal. Helaas is het vlees in de loop van de jaren, net als veel ander vlees, erg veranderd. Om het vlees langer houdbaar te houden en een mooie rode kleur te geven worden er veel onnatuurlijke stoffen aan het vlees toegevoegd, E-nummers. Bij Koopeenkoe.nl houden we van 100% natuurlijk vlees. In onze hamburgers zitten alleen natuurlijke ingrediënten, namelijk zongedroogde tomaat, zeezout, biologische uipoeder en biologische witte peper.

Hamburgers zitten in al onze vleespakketten.

Wat is een hamburger

Bereidingswijze

  1. Laat het vlees ontdooien.
  2. Bereid de burger op hoog vuur, met een beetje olie of boter in de pan.
  3. Draai de hamburger af en toe om en laat hem goudbruin worden (ca. 6 minuten).
  4. Voor de kaasliefhebber: Leg na 4 minuten een plakje kaas op de burger.
  5. Serveer de burger op een broodje naar keuze en beleg deze bijvoorbeeld met tomaat, sla en mayonaise.

Bekijk ook dit heerlijke recept voor een hamburger met champignons en kaas!