Duurzame boerderij

(H)eerlijk vlees

Goed vlees komt van koeien die een goed leven hebben gehad

Stel je die biefstuk voor bij je favoriete restaurant. Sappig en mals, de buitenkant een beetje knapperig en de binnenkant helder rood. Dit is de kwaliteit die wij verkopen voor thuis. Puur natuur, zonder toevoegingen. Nee, een goede biefstuk bakken lukt niet alleen door de juiste manier van bereiden. Goed vlees ontstaat bij het begin; bij de koe.

"Een koe die een goed leven heeft gehad, geeft goed vlees." aldus een van onze boeren, Ben te Voortwis. De voeding van de koe is bijvoorbeeld belangrijk voor de smaak van het vlees. Krachtvoer zorgt ervoor dat de koe snel aankomt, wat effect heeft op de smaak van het vlees. Ook stress heeft invloed op de smaak van het vlees. Als een koe stress heeft komt er adrenaline vrij, hierdoor komt glucose vrij in de spieren. De pH-waarde in de spieren verlaagt, wat zorgt voor bleek vlees met vochtverlies. Als de spier de kans heeft gehad om de glucose af te voeren, ontstaat er een hoge pH-waarde, wat het vlees droog en stevig maakt. Het beste vlees komt dus van een koe die, niet alleen net voor de slacht, maar het het hele leven geen stress ervaren heeft.

Koopeenkoe.nl

Onze boeren geven de koeien een goed leven, zonder stress. De koeien worden gevoerd met gras en kruiden uit eigen wei en krijgen geen krachtvoer. Dit doet de smaak van het vlees ten goede, zodat je ook thuis kwaliteitsvlees kunt eten. We proberen vleesverspilling tegen te gaan, daarom koop je bij ons vlees in een pakket met allerlei vleessoorten. Op deze manier wordt de koe van snuit tot staart gebruikt en niks weggegooid. Onze koeien worden pas geslacht als ze helemaal verkocht zijn, bekijk hieronder hoeveel procent van de koeien op dit moment verkocht is. Bij je pakket krijg je een boekje met de bereidingswijze en recepten voor je vlees.

Kies jouw pakket

Van simpele pakketten met 4 vleesstukken tot Luxe Pakketten met 15 vleesstukken, we hebben voor iedereen wat!

Liever bio?

We hebben ook pakketten van biologische koeien. Klik op Aan en bestel een biologisch pakket!

NIEUW: Combipakket

Combi Pakket

 • Perfect voor: een voorraad kip & rundvlees
 • Met: steaks, burgers, kipfilets en meer
 • Voldoende voor: 21 maaltijden voor 2 pers.
100%
Organic Cow

Koe & Kip in één pakket!

 • Gloednieuw: het beste van koe en kip in één pakket!
 • Contactloos & gekoeld bezorgd in Nederland
 • Past in een halve vrieslade
 • Handig per maaltijd verpakt
 • Hier is ie dan! Ons eerste combinatie pakket: KOE & KIP! Speciaal op jullie verzoek hebben wij een pakket samengesteld van 3 kg rundvlees en 2 kg kippenvlees.

  In het combi pakket zit een kleinere versie van Premium Koe Pakket en daar hebben we 2 kippen aan toegevoegd. 12 mooie en diverse producten met de kwaliteit en smaak die je van ons gewend bent!

  Zo heb je altijd goed vlees in huis voor een heerlijke maaltijd. Rundergehakt voor in een pasta, een kipfilet voor in een curry of een boterzachte biefstuk, je grijpt nooit meer mis!