Eet minder en beter vlees

TRACEERBARE RUNDVLEESPAKKETTEN VAN DE BOER, BIJ JOU THUISBEZORGD.

Heerlijk vlees

Rundvlees

Dat is vlees voor kenners, liefhebbers en fijnproevers. Dit is de top-of-the-bill, dat zijn de producten die een zekere prijs hebben en die prijs ook meer dan goed maken. Het gaat over de betere rode delen van het rund.

Gourmet stukken van het rund

Ossenhaas

De ossenhaas is een deel van de lende (rug) van het rund. Deze spier, de musculus psoas major, ligt op de lendenwervels, in de buikholte en loopt via het bekken door tot het bovenbeen bij de heup. Het heeft een fijne structuur en vrijwel geen vet of bindweefsel; dit maakt het dan ook het meest malse vlees van het rund. Het vleesdeel wordt nog opgesplitst in vier delen: de kop van de haas, het middenstuk, de punt en de (niet eetbare) ketting van de ossenhaas. Zo kan je heerlijk vlees eten.

Chateaubriand

De kop staat ook bekend als chateaubriand (als er een dubbele portie van gesneden wordt), het middenstuk in een enkele portie als tournedos en het staartstuk als filet mignon indien deze in hapklare brokken zijn verdeeld. Als de lende niet gesplitst wordt en de entrecôte (dunne lende) en ossenhaas nog via de lendenwervel aan elkaar verbonden zijn, spreekt men van een T-bonesteak.

Côte de boeuf

Komt van de laatste zes ribben van het rund, dat ook wel rib rack wordt genoemd. Het vlees zit aan de voorkant van de rug en zit vast aan de lende. Het vlees is zachter dan dat van de lende. Dit komt doordat de voorkant van het rund vaak minder gespierd is en daarom zachter. Er zit een duidelijke vetstructuur in het vlees die zorgt voor meer smaak.

Rib eye

De rib eye is als de côte de boeuf, maar dan met het been eruit. De structuur is dan ook hetzelfde als die van de côte de boeuf, net zo zacht en mals, zoals het hoort te zijn.

Bestel jouw deel van een koe

Op Koopeenkoe.nl koop je een kop-tot-staart vleespakket direct bij de boer. Je deelt een koe met ± 30 anderen. Pas als de hele koe verkocht is, wordt de koe geslacht, gerijpt en thuisbezorgd. Bestel direct dan heb je over ± 3 weken heerlijk duurzaam vlees in huis. Precies op tijd voor een heerlijke, zomerse BBQ!

Bekijk pakketten Hoe werkt het?

Classic Koe

100%
Cow

Classic Koe

Gemakspakket Vanaf €39,95 Bekijk Gemakspakket

Classic Koe

100%
Cow

Classic Koe

Premium-pakket Vanaf €59,95 Bekijk Premium Pakket

Luxe Koe

100%
Organic Cow

Luxe Koe

Luxe Pakket Vanaf €129,95 Bekijk Luxe Pakket

Luxe Koe

100%
Organic Cow
Het verschil tussen Classic en Luxe
Wist je dat...

We werken met twee soorten koeien: "Classic" dubbeldoelkoeien, en "Luxe" vleeskoeien. Classic koeien hebben eerst een aantal jaar melk gegeven, en worden daarna gebruikt voor hun vlees. Luxe koeien worden alleen gebruikt voor het vlees, en hebben simpelweg grotere billen (lees: meer biefstukken). Zowel de Classic als Luxe koeien geven heerlijk vlees en zijn uitstekend verzorgd op duurzame, Nederlandse boerderijen.

Onze gelimiteerde special

Special Koe

100%
Special cow

Special Koe

Special Pakket €159,95

Nederlandse G(r)asconnes!

Er zijn weinig Gasconne koeien in Nederland, en ze zijn maar heel af en toe beschikbaar op Koopeenkoe.nl. Dit komt doordat de koeien die er wel zijn meestal naar de beste Michelin restaurants gaan zoals De Librije, RIJKS, en Het Roode Koper. Soms lukt het om een paar grijze koeien van dit Franse ras te bemachtigen voordat het op de keukenbladen van de topchefs gaat. Het is ons nu weer gelukt, maar dit keer hebben we iets heel bijzonders. Voor het eerst kunnen we 100% grasgevoerde, biologische en in-Nederland-geboren Gasconne koeien aanbieden. Speciaal voor de liefhebbers van heerlijk en traceerbaar vlees!

Bekijk Special Pakket