Eet minder vlees
Eet goed & traceerbaar vlees

Goed & duurzaam rundvlees, direct van de boer gratis thuisbezorgd.

Heerlijk vlees

Rundvlees

Dat is vlees voor kenners, liefhebbers en fijnproevers. Dit is de top-of-the-bill, dat zijn de producten die een zekere prijs hebben en die prijs ook meer dan goed maken. Het gaat over de betere rode delen van het rund.

Gourmet stukken van het rund

Ossenhaas

De ossenhaas is een deel van de lende (rug) van het rund. Deze spier, de musculus psoas major, ligt op de lendenwervels, in de buikholte en loopt via het bekken door tot het bovenbeen bij de heup. Het heeft een fijne structuur en vrijwel geen vet of bindweefsel; dit maakt het dan ook het meest malse vlees van het rund. Het vleesdeel wordt nog opgesplitst in vier delen: de kop van de haas, het middenstuk, de punt en de (niet eetbare) ketting van de ossenhaas. Zo kan je heerlijk vlees eten.

Chateaubriand

De kop staat ook bekend als chateaubriand (als er een dubbele portie van gesneden wordt), het middenstuk in een enkele portie als tournedos en het staartstuk als filet mignon indien deze in hapklare brokken zijn verdeeld. Als de lende niet gesplitst wordt en de entrecote (dunne lende) en ossenhaas nog via de lendenwervel aan elkaar verbonden zijn, spreekt men van een T-bonesteak.

Côte de boeuf

Komt van de laatste zes ribben van het rund, dat ook wel rib rack wordt genoemd. Het vlees zit aan de voorkant van de rug en zit vast aan de lende. Het vlees is zachter dan dat van de lende. Dit komt doordat de voorkant van het rund vaak minder gespierd is en daarom zachter. Er zit een duidelijke vetstructuur in het vlees die zorgt voor meer smaak.

Rib eye

De rib eye is als de côte de boeuf, maar dan met het been eruit. De structuur is dan ook hetzelfde als die van de côte de boeuf, net zo zacht en mals, zoals het hoort te zijn.

Bestel jouw deel van de koe




Zo werkt het!

  • samen een koe kopen en delen
    1. KOOP JOUW DEEL

    Klik op één van de koeien en bestel jouw deel. Pas bij 100% is al het vlees verkocht en wordt de koe geslacht. Super!

  • 2. GESLACHT & GERIJPT

    We rijpen het vlees twee weken. Van bestellen tot leveren duurt max. 4 weken, niet duur; € 1,78 per maaltijd.

  • 3. PER MAALTIJD VERPAKT

    Je krijgt jouw deel van de koe in de vorm van een pakket. Dat bevat echt alles van de koe; van burger tot biefstuk.

  • 4. GRATIS THUISBEZORGD

    We brengen jouw koe vers en gekoeld door heel Nederland. De levering is in heel Nederland gratis.


Waarom Koopeenkoe.nl?

  • TRACEERBAAR VLEES

    Weet wat je eet! Je pakket heeft een oornummer, dat is het oornummer van de koe. Zo weet je waar je vlees vandaan komt.

  • 100% NATUURLIJK

    Ons vlees is echt puur 100% onbewerkt rundvlees. Wij gebruiken geen E-nummers, suiker, kleurstoffen, bind-, of conserveringsmiddelen. Top!

  • LIEFDE VOOR DE KOE

    Jouw koe leeft jarenlang goed en geniet van eigen gras bij een boer die van zijn koeien houdt, en dat proef je! Goed en duurzaam vlees op je bord.

  • PAST IN ÉÉN VRIESVAK

    Het pakket past in een normale vriezer (59cm x 39cm x 11cm). Direct van de boer in één vriezerlade, ontdooien en daarna op je bord. Heerlijk!