Dirco te Voortwis met zijn koeien

Eet minder en beter vlees

Traceerbare rundvleespakketten van de boer, bij jou bezorgd.

Heerlijk vlees

Rundvlees

Dat is vlees voor kenners, liefhebbers en fijnproevers. Dit is de top-of-the-bill, dat zijn de producten die een zekere prijs hebben en die prijs ook meer dan goed maken. Het gaat over de betere rode delen van het rund.

Gourmet stukken van het rund

Ossenhaas

De ossenhaas is een deel van de lende (rug) van het rund. Deze spier, de musculus psoas major, ligt op de lendenwervels, in de buikholte en loopt via het bekken door tot het bovenbeen bij de heup. Het heeft een fijne structuur en vrijwel geen vet of bindweefsel; dit maakt het dan ook het meest malse vlees van het rund. Het vleesdeel wordt nog opgesplitst in vier delen: de kop van de haas, het middenstuk, de punt en de (niet eetbare) ketting van de ossenhaas. Zo kan je heerlijk vlees eten.

Chateaubriand

De kop staat ook bekend als chateaubriand (als er een dubbele portie van gesneden wordt), het middenstuk in een enkele portie als tournedos en het staartstuk als filet mignon indien deze in hapklare brokken zijn verdeeld. Als de lende niet gesplitst wordt en de entrecôte (dunne lende) en ossenhaas nog via de lendenwervel aan elkaar verbonden zijn, spreekt men van een T-bonesteak.

Côte de boeuf

Komt van de laatste zes ribben van het rund, dat ook wel rib rack wordt genoemd. Het vlees zit aan de voorkant van de rug en zit vast aan de lende. Het vlees is zachter dan dat van de lende. Dit komt doordat de voorkant van het rund vaak minder gespierd is en daarom zachter. Er zit een duidelijke vetstructuur in het vlees die zorgt voor meer smaak.

Rib eye

De rib eye is als de côte de boeuf, maar dan met het been eruit. De structuur is dan ook hetzelfde als die van de côte de boeuf, net zo zacht en mals, zoals het hoort te zijn.

Kies jouw pakket

Van simpele pakketten met 4 vleesstukken tot luxe pakketten met 15 vleesstukken, we hebben voor iedereen wat!

Liever bio?

We hebben ook pakketten van biologische koeien. Klik op Aan en bestel een biologisch pakket!

Tijdelijk beschikbaar

Wagyu Pakket

  • 10 heerlijke producten
  • Voor een onvergetelijk kerstdiner
  • Pakketten van 3,5 KG
100%
Special cow

Wagyu Pakket

  • 10 hemelse producten
  • Beef Marbling Score van 8 t/m 10
  • Gratis Tomasu sojasaus (t.w.v. €12,50)
  • Pakketten van 3,5 KG
€149,95 Bekijk Wagyu Pakket

Het lekkerste (én duurste) rundvlees is weer beschikbaar. Zodat jij jezelf en je gasten kunt verwennen met een onvergetelijk (kerst)diner. Als de uitstekende Beef Marbling Score van dit vlees niet voldoende is, gaan we jou als Wagyu liefhebber deze kerst extra verwennen met een bijzonder kado... In je Wagyu Pakket vind je namelijk niet alleen heerlijk rundvlees uit eigen land, maar ook een fles van Tomasu (t.w.v. €12,50). Deze fles bevat 100ml ambachtelijke sojasaus van pure, lokaal geteelde ingrediënten en wordt gebrouwen in Rotterdam. Hier wordt het minimaal 24 maanden gefermenteerd in 30-50 jaar oude houten whiskey vaten. Zo ontvang je in je Wagyu pakket niet één maar twee oorspronkelijk Japanse producten die in Nederland geproduceerd zijn. Benieuwd hoe het pakket eruit ziet?

Bekijk Wagyu Pakket