Duurzame boerderij

(H)eerlijk vlees

Goed vlees komt van koeien die een goed leven hebben gehad

Stel je die biefstuk voor bij je favoriete restaurant. Sappig en mals, de buitenkant een beetje knapperig en de binnenkant helder rood. Dit is de kwaliteit die wij verkopen voor thuis. Puur natuur, zonder toevoegingen. Nee, een goede biefstuk bakken lukt niet alleen door de juiste manier van bereiden. Goed vlees ontstaat bij het begin; bij de koe.

"Een koe die een goed leven heeft gehad, geeft goed vlees." aldus een van onze boeren, Ben te Voortwis. De voeding van de koe is bijvoorbeeld belangrijk voor de smaak van het vlees. Krachtvoer zorgt ervoor dat de koe snel aankomt, wat effect heeft op de smaak van het vlees. Ook stress heeft invloed op de smaak van het vlees. Als een koe stress heeft komt er adrenaline vrij, hierdoor komt glucose vrij in de spieren. De pH-waarde in de spieren verlaagt, wat zorgt voor bleek vlees met vochtverlies. Als de spier de kans heeft gehad om de glucose af te voeren, ontstaat er een hoge pH-waarde, wat het vlees droog en stevig maakt. Het beste vlees komt dus van een koe die, niet alleen net voor de slacht, maar het het hele leven geen stress ervaren heeft.

Koopeenkoe.nl

Onze boeren geven de koeien een goed leven, zonder stress. De koeien worden gevoerd met gras en kruiden uit eigen wei en krijgen geen krachtvoer. Dit doet de smaak van het vlees ten goede, zodat je ook thuis kwaliteitsvlees kunt eten. We proberen vleesverspilling tegen te gaan, daarom koop je bij ons vlees in een pakket met allerlei vleessoorten. Op deze manier wordt de koe van snuit tot staart gebruikt en niks weggegooid. Onze koeien worden pas geslacht als ze helemaal verkocht zijn, bekijk hieronder hoeveel procent van de koeien op dit moment verkocht is. Bij je pakket krijg je een boekje met de bereidingswijze en recepten voor je vlees.

Kies jouw pakket

Van een pakket met 10 vleesstukken tot een Luxe pakket met 17 vleesstukken of juist een combinatie van koe en kip, we hebben voor iedereen wat!

Liever bio?

We hebben ook pakketten van biologische koeien. Klik op Aan en bestel een biologisch pakket!

Tijdelijke Special

Gasconne Bio

  • 100% Grasgevoerd
  • Ideaal voor de thuischefs
  • Pakket van 8,4 KG
100%
Cow

100% GRASGEVOERD!

Grasgevoerd is gezonder voor het dier, de mens en de bodem. De Gasconnes van Klaas-Jan lopen bijna het hele jaar in een natuurgebied waar ze volop kruidenrijk gras kunnen eten. In de winter krijgen ze hooi van eigen land. Om wat voordelen op te noemen van Grasgevoerd vlees:

  • Hoger gehalte aan Omega-3 vetzuren
  • Hoger CLA (Cojugated Linoleic Acid) gehalte
  • Hoger gehalte vitamine A en E
  • En ook gewoon heel lekker!
  • Bekijk het pakket