Hoe werkt Koop een koe

Hoe werkt het?

Online vlees kopen bij Koopeenkoe.nl

Welkom op Koopeenkoe.nl! De site om online, op een eerlijke manier, goed vlees te kopen.

Wij verkopen vlees dat rechtstreeks van de boer komt, hier in Nederland. De koeien hebben een goed leven gehad en zijn voornamelijk grasgevoerd, uit eigen wei. Onze koeien groeien in hun eigen tempo en leven zonder stress. Hun gras- en kruidenrijke voeding en goede leven zorgen voor heerlijk vlees. Je koopt de koe samen met anderen in de vorm van een pakket. Zo gaat er niks van het edele beest verloren. Pas als de koe helemaal verkocht is, wordt hij geslacht.

Traceerbaar vlees: Weet wat je eet! Je vleespakket heeft een nummer, dat is het oornummer van de koe. Bij ieder pakket vind je informatie over het ras dat je koopt en bij welke boer de koe heeft gestaan. Lees wat de koe eet en waar hij woont. Ontdek waar de boer voor staat: veel van onze boeren vinden duurzaamheid bijvoorbeeld erg belangrijk en zorgen ervoor dat de boerderij op zonnepanelen draait. Andere boeren vinden natuurbeheer en behoud van weidevogels belangrijk en zetten zich daar voor in.

100% natuurlijk: Ons vlees is puur en onbewerkt. Wij gebruiken geen E-nummers, suiker, kleurstoffen, bind-, of conserveringsmiddelen. Onze boeren voeren hun koeien met gras en kruiden. De koeien krijgen alleen antibiotica als ze ziek zijn. Wij kijken graag naar de toekomst en onze boeren ook. Duurzaamheid gaat bij ons hand in hand met kwaliteit. We hebben ook biologische pakketten, deze boeren geven hun koeien biologisch geteeld voer.

Liefde voor de koe: Jouw koe leeft jarenlang goed en geniet van gras en kruiden bij een boer die van zijn koeien houdt, en dat proef je! Bij ons is een koe een dier en geen productiemiddel. Een koe die een goed leven heeft gehad, zonder stress, geeft goed vlees. De koe wordt al een paar dagen voor de slacht naar de slachter gebracht om daar te wennen. En ook na de slacht gaan we op een goede manier met het vlees om, door alles te gebruiken. Geniet van kwaliteit en duurzaam vlees op je bord.

Past in één vriesvak: Al onze pakketten passen in een normale vriezer (59cm x 39cm x 11cm). Daar blijf het vlees 12 maanden goed. Natuurlijk zorgen wij voor een gekoelde bezorging tot aan uw huis in een van onze koelwagens. Kies het pakket wat het beste bij jou past en Koop een koe!

ZO WERKT HET!

1. KIES EEN KOE & BOER

Op de vleespakketpagina kies je het vleespakket wat bij jou past. Alles is volledig transparant. Je ziet het nummer van de koe en de naam van de boer. Als je wilt kun je nog even langs de boer rijden om de koe te gaan bekijken.

2. DE KOE WORDT GESLACHT

Als de koe 100% verkocht is gaan we de koe ophalen bij de boer. De koe wordt op de meest humane manier geslacht bij een kleine lokale slager. De dieren kunnen eerst enkele dagen tot rust komen bij de slager. Wil je meer weten? Lees dan onze meest gestelde vragen.

3. HET VLEES GAAT RIJPEN

Na de slacht laten we het vlees minimaal 3 weken rijpen. Hierdoor verliest het vlees water en wordt het smakelijker er malser. We sturen je trouwens tijdens het hele proces mailtjes om je op de hoogte te houden.

4. WE VACUMEREN HET VLEES

We snijden en verpakken het vlees in gevacumeerde pakketjes. Elk pakje bevat genoeg vlees voor een maaltijd van 2 personen. Doordat we het vlees vacumeren kun je het beter invriezen en ontdooien.

5. JE PAKKET WORDT THUISBEZORGD

Na ongeveer 4 weken komt jouw pakket van de koe eraan! We brengen jouw rundvleespakket vers en gekoeld door heel Nederland.

6. PAKKET PAST IN 1 VRIESVAK

Je krijgt het vlees vers thuis, je kunt het dan zelf invriezen en tot 12 maanden bewaren. Zo heb je altijd het lekkerste duurzame vlees in huis. Een groot pakket past precies in 1 vriezer lade. Een klein pakket in een halve lade. Eet smakelijk!