Hoe werkt Koopeenkoe.nl

Goed & traceerbaar vlees
direct van de boer
gekoeld bezorgd

ZO WERKT HET!

KIES EEN KOE & BOER

Op de home pagina kies jij jouw eigen koe. Alles is volledig transparant. Je ziet het nummer van de koe en de naam van de boer. Als je wilt kun je nog even langs de boer rijden om de koe te gaan bekijken.

DE KOE WORDT GESLACHT

Als de koe 100% verkocht is gaan we de koe ophalen bij de boer. De koe wordt op de meest humane manier geslacht bij een kleine lokale slager. De dieren kunnen eerst enkele dagen tot rust komen bij de slager. Wil je meer weten? Lees dan onze meest gestelde vragen.

HET VLEES GAAT RIJPEN

Na de slacht laten we het vlees minimaal 3 weken rijpen. Hierdoor verliest het vlees water en wordt het smakelijker er malser. We sturen je trouwens tijdens het hele proces mailtjes om je op de hoogte te houden.

WE VACUMEREN HET VLEES

We snijden en verpakken het vlees in gevacumeerde pakketjes. Elk pakje bevat genoeg vlees voor een maaltijd van 2 personen. Doordat we het vlees vacumeren kun je het beter invriezen en ontdooien.

JE PAKKET WORDT THUISBEZORGD

Na ongeveer 4 weken komt jouw pakket van de koe eraan! We brengen jouw rundvleespakket vers en gekoeld door heel Nederland.

PAKKET PAST IN 1 VRIESVAK

Je krijgt het vlees vers thuis, je kunt het dan zelf invriezen en tot 12 maanden bewaren. Zo heb je altijd het lekkerste duurzame vlees in huis. Een groot pakket past precies in 1 vriezer lade. Een klein pakket in een halve lade. Eet smakelijk!

Kies jouw pakket

Van simpele pakketten met 4 vleesstukken tot luxe pakketten met 15 vleesstukken, we hebben voor iedereen wat!

Liever bio?

We hebben ook pakketten van biologische koeien. Klik op Aan en bestel een biologisch pakket!

Tijdelijk beschikbaar

Wagyu Pakket

  • 10 heerlijke producten
  • Voor een onvergetelijk kerstdiner
  • Pakketten van 3,5 KG
100%
Special cow

Wagyu Pakket

  • 10 hemelse producten
  • Beef Marbling Score van 8 t/m 10
  • Gratis Tomasu sojasaus (t.w.v. €12,50)
  • Pakketten van 3,5 KG
€149,95 Bekijk Wagyu Pakket

Het lekkerste (én duurste) rundvlees is weer beschikbaar. Zodat jij jezelf en je gasten kunt verwennen met een onvergetelijk (kerst)diner. Als de uitstekende Beef Marbling Score van dit vlees niet voldoende is, gaan we jou als Wagyu liefhebber deze kerst extra verwennen met een bijzonder kado... In je Wagyu Pakket vind je namelijk niet alleen heerlijk rundvlees uit eigen land, maar ook een fles van Tomasu (t.w.v. €12,50). Deze fles bevat 100ml ambachtelijke sojasaus van pure, lokaal geteelde ingrediënten en wordt gebrouwen in Rotterdam. Hier wordt het minimaal 24 maanden gefermenteerd in 30-50 jaar oude houten whiskey vaten. Zo ontvang je in je Wagyu pakket niet één maar twee oorspronkelijk Japanse producten die in Nederland geproduceerd zijn. Benieuwd hoe het pakket eruit ziet?

Bekijk Wagyu Pakket

ONZE KOE GARANTIES

De koe leeft onder diervriendelijke omstandigheden

We werken alleen met boeren die we kennen. Goede boeren, die met veel liefde hun dieren verzorgen. Elke boer verzorgd zijn of haar dieren een beetje anders maar ze doen het allemaal vanuit een hart voor dieren en duurzaamheid.

Geen van onze boeren gebruiken preventieve antibiotica. De koeien krijgen hoofdzakelijk gras en worden bijgevoederd met (grotendeels eigen) tarwe, bietenpulp en bierbostel.

In het voorjaar, de zomer en de nazomer zijn de koeien buiten en hebben ze de mogelijkheid om naar binnen te gaan in de prachtige, unieke stallen.

Als een van onze koeien zwanger is mag ze het kalfje baren en dan blijven ze nog 6-9 maanden samen lopen.

We gebruiken geen preventieve antibiotica

Geen van onze boeren gebruiken preventieve antibiotica. Onze koeien hebben genoeg ruimte, krijgen goede voeding en worden met liefde verzorgd. Daarom is het gebruik van medicijnen alleen genoodzaakt bij een zieke koe. Gelukkig komt dit bijna niet voor.

We werken alleen met de beste duurzame boeren

Onze boeren zijn zeer bewust geselecteerd. Ze zorgen niet alleen vol liefde voor hun dieren, ze zijn ook druk in de weer met duurzaamheid. Zo zijn Gertjan en Sjaak druk bezig met weidevogelbeheer. Voorziet Joost zijn hele bedrijf van energie doormiddel van zonnepanelen. En verwerkt Dirco restproducten uit bierbrouwerijen op zijn boerderij. Je kunt meer over de boeren lezen op onze boerenpagina. Heb jij al een favoriete boer?

We gebruiken geen E-nummers, suiker, kleurstoffen, bind-, of conserveringsmiddelen

Wij gebruiken geen e-nummers, suiker, bindmiddelen of andere middelen die niets met vlees te maken hebben. Al het vlees is glutenvrij, maar het is wel geproduceerd in een ruimte waar op andere tijden ook gluten worden gebruikt in de productie. Verder is al ons vlees 100% lactose vrij!

Aan enkele producten zoals hamburgers & worstjes voegen we zout, peper en kruiden toe. Op onze meest gestelde vragen pagina vind je een overzicht van alle producten met kruiden. Elk afzonderlijk pakje vlees heeft een sticker met daarop de ingrediënten en voedingswaarden.

We leveren ons vlees met garantie: niet goed, geld terug

We willen graag samen met jou de vleessector veranderen. Dit door op een nieuwe manier vlees te gaan eten. Lokaal, van kop tot staart en minder. Probeer het gewoon een keer uit. En als je niet tevreden bent? Dan krijg je gewoon je geld terug. Daar doen we niet moeilijk over.

Je kunt jouw koe gedurende het hele proces volgen

Elke koe in Nederland heeft een koe-nummer. Dit nummer is het paspoort van de koe. Op koopeenkoe.nl koop je een pakket van 1 specifieke koe. Jouw koe nummer maakt het hele bestel proces traceerbaar. Je kiest een koe met het nummer. We houden je op de hoogte als de koe wordt opgehaald bij de boer, als deze geslacht wordt en als deze uitgeleverd wordt. Je vind het nummer ook weer terug op jouw pakket.

Van boer tot slager, alles is 100% open en traceerbaar

We willen volledig transparant zijn. De boeren, slager en de verwerker staan publiek op de website. Is er iets nog niet duidelijk, of wil je ergens meer informatie over? Stuur ons dan gewoon een mailtje en we lossen het op. Want alles rondom dierenwelzijn en voedsel moet 100% transparant zijn!

Mogen we je ergens mee helpen?

Ons team staat altijd klaar om je vragen te beantwoorden. We horen graag van je!

Kom een keertje kijken!

Wil je komen kijken bij een van onze boeren? Dat kan! Maar alleen in groepsverband. Stuur een mail en we nemen contact met je op.

Klantenbeoordelingen:

Zeer goed 4.8/5.00