Wagyu

Top vlees van volbloed Wagyu-runderen die een goed leven hebben gehad, zoals je van ons gewend bent met veel ruimte buiten in het weiland èn binnen in de vrijloopstal. In de kudde blijven koeien en kalveren bij elkaar en ze eten speciaal geselecteerd voer; En dat proef je! Koopeenkoe.nl werkt samen met Het Koeienhuis in Benningbroek (NH). De edele wagyu koeien worden vertroeteld op het bedrijf van Wendy en Klaas Vlaar.


DE HOOGSTE MARBLE SCORE
Ons Wagyu heeft een score van 8-9 met een grade 5 excellent! Dit is het beste cijfer voor Wagyu vlees!

KALFJES BLIJVEN BIJ DE MOEDER
De volwassen runderen en hun kalfjes lopen samen heerlijk vrij rond tussen de fruitbomen.

UNIEK
NEDERLANDS

Goed Wagyu is buiten Japan moeilijk te vinden! Onze boer heeft 100% Wagyu in NL. Uniek dus!

Weide

In de zomer lopen de Wagyu’s buiten in het land, samen met hun kalfjes. Dit is een prachtig gezicht. In de winter lopen de Wagyu-koeien in De Koeientuin. Deze bijzondere vrijloopstal is speciaal voor de Wagyu’s gebouwd, zodat de volwassen runderen en hun kalfjes samen heerlijk vrij rond kunnen lopen tussen de fruitbomen.

Duurzaamheid

Ook duurzaamheid verliezen we niet uit het oog, daarom krijgen de Wagyu runderen alleen voedsel dat niet gebruikt wordt voor menselijke consumptie, zo dicht mogelijk in de buurt geteeld wordt en niet genetisch aangepast is.

Prijs

Wagyu vlees komt steeds meer in de bekendheid. Het is echter nog een zeer exclusief vlees omdat er weinig dieren in Nederland zijn, en daardoor is het kostbaar.

Wagyu Smaak

Aan de smaak van het vlees is de afgelopen jaren hard gewerkt. Inmiddels hebben we een product waar we zeer trots op zijn en de consument graag van laten genieten; een puur, mooi, duurzaam en eerlijk product dat zeer smaakvol is en weinig tot geen toevoegingen nodig heeft. Een ingrediënt dat niet mag ontbreken in de keuken van liefhebbers van (h)eerlijk eten. We begrijpen dat het best spannend is om zo'n edel stuk vlees voor het eerst in de pan te leggen. Daarom hebben we hier wat recepten voor je verzameld.

Grade

Marmering staat voor de fijne witte vetadertjes die door het vlees lopen. De marmering is verdeeld in vijf grades, des te hoger de grade des te beter de marmering. De vijf grades worden bepaald aan de hand van de Japanse Beef Marbling Standard, die van 1 tot 12 loopt.

Onze Wagyu koeien zijn een grade 5, excellent gemarmerd met een marble score van 8-9.

Dit zijn de grades;
Grade 5: Excellent – marble score 8 tot 12 ←(ONZE SCORE)
Grade 4: Goed – marble score 5 tot 7
Grade 3: Gemiddeld – marble score 3 tot 4
Grade 2: Onder gemiddeld – marble score 2
Grade 1: Slecht – marble score 1

Herkomst van de Wagyu

De naam Wagyu betekent ‘Japanse koe’. ‘Wa’ staat voor Japan en ‘gyu’ voor rund. Eeuwenlang waren Japanners voornamelijk viseters. Hun runderen hielden ze alleen voor het werk op de rijstvelden en voor transport in de mijn- en bosbouw. De Wagyu’s werden dus gefokt om hun spierkracht en uithoudingsvermogen en ze moesten mak zijn.