Koe in weiland

Koop een koe

In plaats van anoniem vlees uit de supermarkt

In Nederland eten we per persoon gemiddeld 77 kilo vlees per jaar. Ongeveer de helft van de Nederlanders noemt zichzelf een flexitariër. Dat ben je als je minder dan 3x per week vlees eet tijdens de warme maaltijd. Het motto van Koopeenkoe.nl is "Eet minder en beter vlees." We zijn dan ook blij om te zien dat er steeds meer Nederlanders flexitariër zijn.

De meeste Nederlanders halen hun vlees bij de supermarkt, een burger of steak van een anonieme koe en boer. Hoe de koe precies geleefd heeft is niet duidelijk, wat de koe gegeten heeft en hoe de boer zijn land en de dieren behandeld ook niet. "Goed vlees komt van een koe die goed geleefd heeft." aldus Ben te Voortwis, een van de boeren van Koopeenkoe.nl. En dat is waar! Want de voeding van de koe en de mate van stress hebben invloed op de smaak aan het vlees.

Beter vlees

Koop een koe, in plaats van anoniem vlees uit de supermarkt. Dan koop je eerlijk vlees, direct bij de boer. De boer heeft de ruimte en tijd om zijn dieren en het land goed te behandelen. Hij voedt zijn dieren met vers gras en kruiden vanuit de wei, hij geeft ze liefde en ruimte voor een stressloos leven. Dit geeft niet alleen een beter gevoel tijdens het eten van het vlees, maar ook een betere smaak. Koopeenkoe.nl levert kwaliteitsvlees, dat met liefde voor het dier en de natuur is geproduceerd. We slachten pas als de hele koe verkocht is en laten het vlees rijpen. Ook na de slacht wordt er goed met het vlees omgegaan, niks wordt weggegooid. In onze vleespakketten vind je al het vlees van de koe.

Kies jouw pakket

Van een pakket met 10 vleesstukken tot een Luxe pakket met 17 vleesstukken of juist een combinatie van koe en kip, we hebben voor iedereen wat!

Liever bio?

We hebben ook pakketten van biologische koeien. Klik op Aan en bestel een biologisch pakket!

Tijdelijke Special

Gasconne Bio

  • 100% Grasgevoerd
  • Ideaal voor de thuischefs
  • Pakket van 8,4 KG
100%
Cow

100% GRASGEVOERD!

Grasgevoerd is gezonder voor het dier, de mens en de bodem. De Gasconnes van Klaas-Jan lopen bijna het hele jaar in een natuurgebied waar ze volop kruidenrijk gras kunnen eten. In de winter krijgen ze hooi van eigen land. Om wat voordelen op te noemen van Grasgevoerd vlees:

  • Hoger gehalte aan Omega-3 vetzuren
  • Hoger CLA (Cojugated Linoleic Acid) gehalte
  • Hoger gehalte vitamine A en E
  • En ook gewoon heel lekker!
  • Bekijk het pakket