Waar komt mijn vlees vandaan?

Koopeenkoe video Biologisch Limousin vlees

Het plakje ham tussen je tosti, het gehakt in pasta of de biefstuk in je favoriete restaurant. Dat was ooit een dier, een dier met een leven, ergens op de wereld. Weet jij waar? En weet je hoe het dier leefde?

De vleesindustrie is een massaproductie. De supermarkten liggen vol met anoniem vlees wat vaak voor weinig wordt verkocht. Boeren staan onder druk, ze moeten hard werken om de vraag bij te houden, voor weinig. Dierenwelzijn en werken voor een beter milieu zijn vaak laatste prioriteit. Dieren worden in de hele branche legaal niet goed behandeld; in de stal, tijdens transport en de slacht. Stoppen met vlees eten lijkt de oplossing, maar er zijn ook minder drastische maatregelen!


Geef de boer ruimte, eet minder vlees en betaal voor kwaliteit. Kies voor traceerbaar vlees, van boeren die een stap vooruit durfden te zetten. Die kozen om weer te boeren, zoals bedoeld, met liefde voor het dier en de natuur.

Koopeenkoe.nl haakt in op deze maatregelen. Minder en beter vlees eten, dat is het motto. Bij Koopeenkoe.nl koop je traceerbaar vlees, van een boer die goed voor zijn dieren en de natuur zorgt. Tijdens transport en slacht blijft het dier goed behandeld worden. Alles om ervoor te zorgen dat ons vlees met een topkwaliteit bij jou wordt thuis bezorgd.