Eet minder vlees
Eet goed & traceerbaar vlees

Goed & duurzaam rundvlees, direct van de boer gratis thuisbezorgd.

De Limousin

De Limousin vindt zijn origine in de 19de eeuw als een werk/vlees ras. Ze zijn dan ook behoorlijk aan de maat. Ze worden ongeveer anderhalve meter hoog, zijn prachtig rood en hebben opvallend lange hoorns.

Het vlees van de Limousin

Het is lastig om algemene eigenschappen aan het vlees toe te schrijven. De verschillende onderdelen van deze koe hebben vrijwel allemaal unieke eigenschappen. Dit is een van de belangrijkste redenen dat juist dit ras zo populair is in de hogere gastronomie. Elk onderdeel leent zich voor zeer specifieke gerechten.

Lekker Vlees

Al het vlees is perfect dooraderd en perfect om te laten rijpen. Het rijpt heel fijn, zodat de smaak meer dan excellent is. In Frankrijk koken chefs het liefst met Limousin. Niet alleen om chauvinistische redenen, maar gewoon omdat het het lekkerste vlees geeft wat je je maar kunt voorstellen.

Onze Limousin koeien

Bij ons in Baambrugge leven de koeien net zoals ze dat doen in Frankrijk. Buiten (als het weer dit toelaat), naar hartenlust grazend in een stressvrije omgeving. Eigenlijk zoals we dat zelf ook het liefste doen. Zonder het grazen dan. Als ze naar binnen willen dan kan dat natuurlijk altijd in onze open stallen. Altijd genoeg ruimte om samen te schuilen voor een flinke regen –en onweersbui en voor de stekende zomerzon.

De streek Limousin

De Limousin is een streek die erg groen is. Het golvende landschap bestaat afwisselend uit grasland en bos. Het is een overwegend agrarische streek met veel landelijke dorpjes. Dit gebied maakt deel uit van het Centraal Massief van Frankrijk dat verder bestaat uit de regio en streken Auvergne, Ayveron en Lozère. Limousin is in tegenstelling tot het andere deel van het Centraal Massief vooral een streek waar kleine wegen en riviertjes het landschap bepalen. Het is ook een rustige streek waar het toerisme nog niet massaal heeft toegeslagen en je heerlijk kunt genieten van de schitterende natuur.

Biologisch Limousin vlees

Koopeenkoe.nl werkt ook samen met De Koningshoeve in Spaarnwoude (NH). De biologische Limousin koeien worden vertroeteld op de boerderij waar Gertjan van Tunen de scepter zwaait. Wil je meer weten? Klik hier.

Bestel jouw deel van de koe




Zo werkt het!

  • samen een koe kopen en delen
    1. KOOP JOUW DEEL

    Klik op één van de koeien en bestel jouw deel. Pas bij 100% is al het vlees verkocht en wordt de koe geslacht. Super!

  • 2. GESLACHT & GERIJPT

    We rijpen het vlees twee weken. Van bestellen tot leveren duurt max. 4 weken, niet duur; € 1,78 per maaltijd.

  • 3. PER MAALTIJD VERPAKT

    Je krijgt jouw deel van de koe in de vorm van een pakket. Dat bevat echt alles van de koe; van burger tot biefstuk.

  • 4. GRATIS THUISBEZORGD

    We brengen jouw koe vers en gekoeld door heel Nederland. De levering is in heel Nederland gratis.


Waarom Koopeenkoe.nl?

  • TRACEERBAAR VLEES

    Weet wat je eet! Je pakket heeft een oornummer, dat is het oornummer van de koe. Zo weet je waar je vlees vandaan komt.

  • 100% NATUURLIJK

    Ons vlees is echt puur 100% onbewerkt rundvlees. Wij gebruiken geen E-nummers, suiker, kleurstoffen, bind-, of conserveringsmiddelen. Top!

  • LIEFDE VOOR DE KOE

    Jouw koe leeft jarenlang goed en geniet van eigen gras bij een boer die van zijn koeien houdt, en dat proef je! Goed en duurzaam vlees op je bord.

  • PAST IN ÉÉN VRIESVAK

    Het pakket past in een normale vriezer (59cm x 39cm x 11cm). Direct van de boer in één vriezerlade, ontdooien en daarna op je bord. Heerlijk!