Dirco te Voortwis met zijn koeien

Eet minder en beter vlees

Traceerbare rundvleespakketten van de boer, bij jou bezorgd.

De Limousin

De Limousin vindt zijn origine in de 19de eeuw als een werk/vlees ras. Ze zijn dan ook behoorlijk aan de maat. Ze worden ongeveer anderhalve meter hoog, zijn prachtig rood en hebben opvallend lange hoorns.

Het vlees van de Limousin

Het is lastig om algemene eigenschappen aan het vlees toe te schrijven. De verschillende onderdelen van deze koe hebben vrijwel allemaal unieke eigenschappen. Dit is een van de belangrijkste redenen dat juist dit ras zo populair is in de hogere gastronomie. Elk onderdeel leent zich voor zeer specifieke gerechten.

Lekker Vlees

Al het vlees is perfect dooraderd en perfect om te laten rijpen. Het rijpt heel fijn, zodat de smaak meer dan excellent is. In Frankrijk koken chefs het liefst met Limousin. Niet alleen om chauvinistische redenen, maar gewoon omdat het het lekkerste vlees geeft wat je je maar kunt voorstellen.

Onze Limousin koeien

Bij ons in Baambrugge leven de koeien net zoals ze dat doen in Frankrijk. Buiten (als het weer dit toelaat), naar hartenlust grazend in een stressvrije omgeving. Eigenlijk zoals we dat zelf ook het liefste doen. Zonder het grazen dan. Als ze naar binnen willen dan kan dat natuurlijk altijd in onze open stallen. Altijd genoeg ruimte om samen te schuilen voor een flinke regen –en onweersbui en voor de stekende zomerzon.

De streek Limousin

De Limousin is een streek die erg groen is. Het golvende landschap bestaat afwisselend uit grasland en bos. Het is een overwegend agrarische streek met veel landelijke dorpjes. Dit gebied maakt deel uit van het Centraal Massief van Frankrijk dat verder bestaat uit de regio en streken Auvergne, Ayveron en Lozère. Limousin is in tegenstelling tot het andere deel van het Centraal Massief vooral een streek waar kleine wegen en riviertjes het landschap bepalen. Het is ook een rustige streek waar het toerisme nog niet massaal heeft toegeslagen en je heerlijk kunt genieten van de schitterende natuur. bron: FrankrijkVakantieland.nl

Biologisch Limousin vlees

Koopeenkoe.nl werkt ook samen met De Koningshoeve in Spaarnwoude (NH). De biologische Limousin koeien worden vertroeteld op de boerderij waar Gertjan van Tunen de scepter zwaait. Wil je meer weten? Klik hier.