Hoe werkt Koop een koe

Nobel vlees van natuurlijke bodem

Ons Manifest

Probleem

Wij willen te veel en te goedkoop vlees eten. Daarom hebben wij een vleesindustrie gecreëerd die resulteert in te veel broeikasgas en ten koste gaat van boeren en dierenwelzijn. Koopeenkoe.nl wil verandering: terug gaan naar de natuurlijke manier van vlees produceren.

Visie

Een natuurlijke, gezonde en verspillingvrije vleessector.

Geen verspilling

Gezien alle uitdagingen en een groeiende wereldbevolking kunnen we het ons niet meer permitteren om voedsel te verspillen. Op dit moment verspillen we ongeveer 40 kilogram per persoon per jaar. Daar kunnen wij iets aan doen. Daarom werken wij alleen 'van kop tot staart', zodat niets verloren gaat.

Dieren met een goed leven

Als we vlees eten dan maken we daar dieren voor dood. Sommige mensen vinden dat moeilijk. Wij zien dieren als deel van de voedselkringloop waarbij het een het ander opvolgt. Elk dier gaat uiteindelijk dood. Daarom hebben wij geen probleem met het eten van dieren, maar we hebben wel twee belangrijke voorwaarden: dieren moeten een goed leven hebben gehad en zonder stress geslacht worden. Daar zorgen wij voor!

Transitie

Boeren zijn niet alleen producenten voor voedsel. Zij zijn ook degenen, die voor de mensheid het beheer van de aarde doen. Daarom werken wij met natuurinclusieve boeren die met de natuur meewerken. Wij geloven in een transitie van de landbouw waarin we gaan zien dat het bodemleven en de biodiversiteit worden hersteld om zo de functie van opslag voor CO2 en stikstof weer te kunnen vervullen. Want: Waar de Koopeenkoe.nl is, daar is het land gezond.

Nobel vlees

Vlees is in principe een kostbaar product om af en toe van te genieten met vrienden of familie. Als vlees goedkoop en massaal beschikbaar is, gaat dit ten koste van de smaak, het dierenwelzijn, de boeren en onze natuur. Dieren hebben tijd nodig om rustig te groeien. Vervolgens moet vlees net zoals een goede fles wijn rijpen. Op zo'n manier ontstaat er weer nobel vlees met smaak dat zeer voedzaam is voor de mensheid.

Kies jouw pakket

Van een pakket met 10 vleesstukken tot een Luxe pakket met 17 vleesstukken of juist een combinatie van koe en kip, we hebben voor iedereen wat!

Liever bio?

We hebben ook pakketten van biologische koeien. Klik op Aan en bestel een biologisch pakket!

Tijdelijke Special

Gasconne Bio

  • 100% Grasgevoerd
  • Ideaal voor de thuischefs
  • Pakket van 8,4 KG
100%
Cow

100% GRASGEVOERD!

Grasgevoerd is gezonder voor het dier, de mens en de bodem. De Gasconnes van Klaas-Jan lopen bijna het hele jaar in een natuurgebied waar ze volop kruidenrijk gras kunnen eten. In de winter krijgen ze hooi van eigen land. Om wat voordelen op te noemen van Grasgevoerd vlees:

  • Hoger gehalte aan Omega-3 vetzuren
  • Hoger CLA (Cojugated Linoleic Acid) gehalte
  • Hoger gehalte vitamine A en E
  • En ook gewoon heel lekker!
  • Bekijk het pakket