Hoe werkt Koop een koe

Nobel vlees van natuurlijke bodem

Ons Manifest

Probleem

Wij willen te veel en te goedkoop vlees eten. Daarom hebben wij een vleesindustrie gecreëerd die resulteert in te veel broeikasgas en ten koste gaat van boeren en dierenwelzijn. Koopeenkoe.nl wil verandering: terug gaan naar de natuurlijke manier van vlees produceren.

Visie

Een natuurlijke, gezonde en verspillingvrije vleessector.

Geen verspilling

Gezien alle uitdagingen en een groeiende wereldbevolking kunnen we het ons niet meer permitteren om voedsel te verspillen. Op dit moment verspillen we ongeveer 40 kilogram per persoon per jaar. Daar kunnen wij iets aan doen. Daarom werken wij alleen 'van kop tot staart', zodat niets verloren gaat.

Dieren met een goed leven

Als we vlees eten dan maken we daar dieren voor dood. Sommige mensen vinden dat moeilijk. Wij zien dieren als deel van de voedselkringloop waarbij het een het ander opvolgt. Elk dier gaat uiteindelijk dood. Daarom hebben wij geen probleem met het eten van dieren, maar we hebben wel twee belangrijke voorwaarden: dieren moeten een goed leven hebben gehad en zonder stress geslacht worden. Daar zorgen wij voor!

Transitie

Boeren zijn niet alleen producenten voor voedsel. Zij zijn ook degenen, die voor de mensheid het beheer van de aarde doen. Daarom werken wij met natuurinclusieve boeren die met de natuur meewerken. Wij geloven in een transitie van de landbouw waarin we gaan zien dat het bodemleven en de biodiversiteit worden hersteld om zo de functie van opslag voor CO2 en stikstof weer te kunnen vervullen. Want: Waar de Koopeenkoe.nl is, daar is het land gezond.

Nobel vlees

Vlees is in principe een kostbaar product om af en toe van te genieten met vrienden of familie. Als vlees goedkoop en massaal beschikbaar is, gaat dit ten koste van de smaak, het dierenwelzijn, de boeren en onze natuur. Dieren hebben tijd nodig om rustig te groeien. Vervolgens moet vlees net zoals een goede fles wijn rijpen. Op zo'n manier ontstaat er weer nobel vlees met smaak dat zeer voedzaam is voor de mensheid.

Kies jouw pakket

Van simpele pakketten met 4 vleesstukken tot Luxe Pakketten met 15 vleesstukken, we hebben voor iedereen wat!

Liever bio?

We hebben ook pakketten van biologische koeien. Klik op Aan en bestel een biologisch pakket!

NIEUW: Combipakket

Combi Pakket

 • Perfect voor: een voorraad kip & rundvlees
 • Met: steaks, burgers, kipfilets en meer
 • Voldoende voor: 21 maaltijden voor 2 pers.
100%
Organic Cow

Koe & Kip in één pakket!

 • Gloednieuw: het beste van koe en kip in één pakket!
 • Contactloos & gekoeld bezorgd in Nederland
 • Past in een halve vrieslade
 • Handig per maaltijd verpakt
 • Hier is ie dan! Ons eerste combinatie pakket: KOE & KIP! Speciaal op jullie verzoek hebben wij een pakket samengesteld van 3 kg rundvlees en 2 kg kippenvlees.

  In het combi pakket zit een kleinere versie van Premium Koe Pakket en daar hebben we 2 kippen aan toegevoegd. 12 mooie en diverse producten met de kwaliteit en smaak die je van ons gewend bent!

  Zo heb je altijd goed vlees in huis voor een heerlijke maaltijd. Rundergehakt voor in een pasta, een kipfilet voor in een curry of een boterzachte biefstuk, je grijpt nooit meer mis!