Minute steak

Wat is een minute steak?

Minute steak is dungesneden steak, meestal afkomstig van de rug of bil van de koe. Hetzelfde deel waar de entrecôte uitgesneden wordt. Omdat minute steak dun is, hoeft het maar even gebakken te worden. 'T zit hem in de naam; een minuutje aan beide kanten is meer dan voldoende.

Minute steak zit in ons Luxe Pakket.

Bereiding

Ieder mens heeft een eigen smaak als het op steak aankomt. De een vindt hem zo rauw mogelijk het lekkerst en de ander juist doorbakken. Onze aanrader: medium rare, dan is het vlees op z'n malst.

Wat is kogelbiefstuk
  1. Laat het vlees ontdooien.
  2. Strooi wat zout en peper op de steak (let op: hierna moet het vlees snel de pan in, zout ontrekt vocht).
  3. Bereid het vlees op hoog vuur, met een beetje olie of roomboter in de pan.
  4. Draai de steak binnen een minuut om en bak hem evenlang aan de andere kant.
  5. Haal het vlees van het vuur en laat het onder aluminiumfolie even rusten.

Bekijk ook dit dit heerlijke recept voor Beef Stroganoff met onze minute steaks.