Onze Boeren

Joëlle en Dirco te Voortwis

Joëlle & Dirco te Voortwis, Baambrugge

Dirco en Joëlle te Voortwis runnen sinds 2011 de boerderij van Lindenhoff. Elke dag zorgen zij met veel liefde voor de runderen, varkens en schapen, die op 75 hectare grasland rondlopen in het pittoreske Baambrugge. Dat de dieren de ruimte krijgen om te grazen en te lopen, gezonde voeding tot zich nemen en op natuurlijke wijze groeien, proef je terug in het pure, smaakvolle vlees. Boerderij Lindenhoff is over de afgelopen jaren uitgegroeid tot een waar begrip in Nederland. Veel restaurants en chef-koks weten hun weg naar de boerderij te vinden voor de producten van hoge kwaliteit.
Lees verder

Gertjan van Tunen

Gertjan van Tunen, Spaarnwoude

biologisch gecertificeerd Boer Gertjan heeft een prachtige boerderij: De Koningshoeve in Spaarnwoude (NH). De biologische Limousin koeien worden vertroeteld op de boerderij waar Gertjan van Tunen de scepter zwaait. Een prachtige boerderij midden in de groene buffer tussen Amsterdam en Haarlem. Het hoofddoel van de boerderij is de bescherming van weidevogels, van de kleurrijke bloemen en kruiden in het grasland en de natuurrijke slootoevers met wuivend riet in deze groene oase tussen de stedelijke gebieden. De veeteelt is er om de bescherming van het unieke natuurgebied financieel haalbaar te maken.
Lees verder

Sjaak Hoogendoorn

Sjaak Hoogendoorn, Krommenie

biologisch gecertificeerd Boer Sjaak heeft samen met zijn vrouw Ellen een prachtige boerderij. Het boeren bedrijf staat in het Noord-Hollandse Ilpendam. Boerderij Achtervennen is een biologisch melkveebedrijf met 55 melkkoeien. Jaarlijks worden er zo’n 50 kalveren geboren. Hiervan zijn er 15 koeien nodig om de oudere melkkoeien te vervangen. De overige dieren gingen daarom de gangbare veehouderij in. Maar dat wilde boer Sjaak anders! Dus besloot hij de dieren zelf groot te brengen. Deze koeien zijn nu beschikbaar voor Koop Een Koe!
Lees verder

Jos Snoek

Jos Snoek, Abcoude

Jos woont op de boerderij ‘Land houdt stand’. De boerderij waar zijn vader en opa ook zijn geboren en getogen. Ze hebben altijd melkkoeien gehad, maar zijn sinds een paar jaar overstapt op Marchigiana. Marchigianavlees is van uitstekende kwaliteit en wordt in Italië als delicatesse beschouwd! De koeien eten gras van de boerderij van Jos en hij gebruikt geen kunstmest en antibiotica, en dat horen wij graag!
Lees verder

Ben te Voortwis

Ben te Voortwis, Baambrugge

Boer Ben is eerst hobby matig begonnen met het houden van vlees runderen. En in 1989 is een echt bedrijf ontstaan. Ben begon toen “vlees met garantie” te produceren en leveren aan slagers en horecaleveranciers. Hij vond dat om hem heen op een verkeerde manier met dieren werd omgegaan. Ook was hij ontevreden over de kwaliteit van het anonieme vlees dat hij in restaurants te eten kreeg. Het vlees dat hij thuis gewend was, van de koeien die hij op zijn boerderij hield was zoveel lekkerder! Zoon Dirco heeft inmiddels de boerderij overgenomen, maar Ben zorgt nog met veel liefde voor zijn koeien: de Blonde d’Aquitaine!
Lees verder

Joost van der Kroon

Joost van der Kroon, Ouderkerk a/d Amstel

biologisch gecertificeerd Boer Joost heeft samen met zijn ouders een prachtige boerderij. Het boeren bedrijf is al generaties in de familie. Maar het land waarop ze nu boeren hebben ze zo’n 35 jaar. 10 jaar geleden besloten ze biologisch te worden, dit leek ze een geweldige uitdaging. Ze steken veel energie in duurzaamheid. Zo is de hele stroomvoorziening van het bedrijf voorzien met zonnepanelen. Om individuele zorg te kunnen geven aan elke koe hebben ze bewust gekozen om extensief te boeren. Echt een boer met een hart voor duurzaamheid dus. Top!
Lees verder

nieuwe-boeren

Ben jij een boer en wil je met Koopeenkoe samenwerken?

We zijn altijd op zoek naar nieuwe boeren. Ben jij een boer met een hart voor duurzaamheid en het goed verzorgen van dieren? Neem dan contact met ons op via info@koopeenkoe.nl.