Focko Zwanenburg

  • Focko Zwanenburg met black angus
  • Black Angus runderen
  • Black Angus koeien in weide
  • Zonsopgang met black angus runderen
  • Liggende black angus koeien in de wei
Boer:Focko Zwanenburg
Locatie:Beetsterzwaag - Olterterp
Ras:Aberdeen Angus / Black Angus

Rust en ruimte

Op een prachtige boerderij nabij Beetsterzwaag lopen de Sweachster Angus runderen van boer Focko Zwanenburg. De natuurlijke omgeving van het beekdal van het Alddjip (Fries voor: Koningsdiep) geeft alle rust en ruimte aan de Sweachster Angus koeien om lekker rond te banjeren.

Kudde en kalfjes

De Sweachster Angus koeien lopen in het beekdal van het Alddjip, een gebied zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen. De verscheidenheid aan grassen en kruiden vormen de volledige maaltijd voor de koeien. De in het voorjaar geboren kalveren, blijven bij de moeder en groeien op in de kudde. De dieren zijn zoveel als mogelijk buiten in de natuur.

Slow Food

Sweachster Angus koeien zijn zo vaak als mogelijk buiten in de natuur, een volledig grasrantsoen zorgt er voor dat het vlees rijker is aan omega’s 3 en 6. Sweachster Angus is een voorbeeld van Slow Food, lekker, puur en eerlijk. De dieren groeien op geheel natuurlijke wijze op en ze krijgen daarvoor alle tijd. Een typisch voorbeeld van slow food. Focko: "Ik heb geen haast. De koeien grazen op onbemeste weide en zijn volledig grasgevoed. Ze hebben een machtig mooi leven."

 

 

Bekijk nu onze luxe pakketten! BEKIJK PAKKETTEN