Geert Peenstra

Boer: Geert Peenstra Locatie: Nes Ras: Wagyu, Wagyu-Montbéliarde, Charolais, Montbéliarde, Lakenvelder

Boeren Geert en zoon Jitze Peenstra hebben een prachtige natuurinclusieve boerderij 'De Nije Pleats' en hebben vanaf 1997 de omschakeling naar biologische landbouw gemaakt (de grond rondom de boerderij is biologisch gecertificeerd).

In 1978 zijn Geert en Jetty Peenstra op de boerderij van Geert zijn grootvader begonnen. De boerderij is sinds 1914 in eigendom van de familie Peenstra. Hier genieten hun Wagyu en Wagyu-Montbéliarde van het verste gras op de biologische Friese grond.

De boerderij is in 1963 afgeband en in 1965 opnieuw opgebouwd. Sindsdien werd het in de omgeving 'De Nije Pleats' genoemd, Fries voor 'de nieuwe boerderij'. In 2010 heeft Geert ervoor gekozen om de stap te zetten naar een volledige natuurlijke landbouw waarbij ook weidevogels volop de ruimte krijgen. In die periode is Geert ook begonnen met het houden van de Wagyu vleeskoeien. Hij startte met 16 embryos en heeft nu 72 koeien. Wist je dat omdat de Wagyu zo bijzonder is de embryos wel €1.000,- per stuk kosten?!

Sinds het voorjaar 2018 wonen Jitze en zijn vrouw Carolien met hun zoon Wessel op De Nije Pleats.

De familie Peenstra geeft niet alleen ontzettend veel om het welzijn van hun koeien, maar ook om het bevorderen van de natuur en het leven om de boerderij heen. Uitstekende boeren zoals wij ze graag zien!