Dirco & Joelle te Voortwis

Boeren: Dirco & Joelle te Voortwis Locatie: Baambrugge Ras: Gasconne, Fleckvieh, Montbeliarde.

DE BOER & BOERIN

Dirco en Joëlle te Voortwis runnen sinds 2011 de boerderij van Lindenhoff. Elke dag zorgen zij met veel liefde voor de runderen, varkens en schapen, die op 75 hectare grasland rondlopen in het pittoreske Baambrugge.

Dat de dieren de ruimte krijgen om te grazen en te lopen, gezonde voeding tot zich nemen en op natuurlijke wijze groeien, proef je terug in het pure, smaakvolle vlees. Zo heeft het tweetal het Baambrugs big (van Koopeenvarken.nl) – een unieke kruising van een aantal rassen – zelf ontwikkeld. Denk verder aan rundvlees van rustieke Franse Gasconne bergrunderen en mals lamsvlees van de Kamperlam.

BIO

De boerderij heeft 2 locaties. De koeien die staan op boerderij Lindenhoff zijn 100% biologisch en volledig SKAL gecertificeerd.

DE BOERDERIJ

Boerderij Lindenhoff is al 100 jaar in de handen van de familie te Voortwis. Boer Ben is eerst hobby matig begonnen met het houden van vlees runderen. En in 1989 is een echt bedrijf ontstaan. Ben begon toen “vlees met garantie” te produceren en leveren aan slagers en horecaleveranciers. Hij vond dat om hem heen op een verkeerde manier met dieren werd omgegaan. Ook was hij ontevreden over de kwaliteit van het anonieme vlees dat hij in restaurants te eten kreeg. Het vlees dat hij thuis gewend was, van de koeien die hij op zijn boerderij hield was zoveel lekkerder! Boerderij Lindenhoff is sindsdien uitgegroeid tot een waar begrip in Nederland. Veel restaurants en chef-koks weten hun weg naar de boerderij te vinden voor de producten van hoge kwaliteit. Inmiddels heeft Ben de boerderij aan zijn zoon en schoondochter, Dirco & Joëlle, overgedragen. Zij wonen en werken met hun vier kinderen op de boerderij.