Eet minder en beter vlees

Traceerbaar rundvlees van de boer bij jou bezorgd.

Ossenhaas

De ossenhaas zit in de rug van het rund, in de buurt van de lende. Het wordt gescheiden van de lende door de ruggewervels. De haas bestaat uit drie dele; de kop, het middenstuk en de punt. De kop is het meest edele vlees en wordt veelal gebruikt als Chateaubriand. Het middenstuk wordt gesneden als tournedos en de punt wordt het meest gebruikt voor ossenhaaspuntjes oftewel biefstukpuntjes.

Het beste is de ossenhaas

De ossenhaas is het duurste stuk vlees van het rund. Het gewicht is afhankelijk van het soort dier dat je gebruikt. en varieert van 3 tot 5 kilo. Het vlees kan uitstekend in zijn geheel gebakken worden , maar wordt over het algemeen verwerkt tot verschillende soorten haasbiefstukken. Als het vlees in zijn geheel wordt gebakken, dan wordt het vaak volgestoken met vers spek , dit noemt men ook wel pikeren. Dat wordt gedaan met vers vet spek om de malsheid van het vlees tijdens en na het bakken te garanderen.

Lekkerste vlees is ossenhaas

Naast dat het het duurste vlees is van het rund is het ook het lekkerste vlees van het rund. Haasbiefstuk is de meest malse biefstuk die we kennen. De biefstuk wordt in dikke plakken gesneden en snel om en om gebakken. Daarnaast kennen we de 'tournedo' een kleine biefstuk van het dunne deel van de haas. Het gemiddelde gewicht bedraagt maximaal 100 gram. Is de tournedo lichter dan 80 gram dan wordt deze vaak 'filet mignon' genoemd. Voor het bakken kunnen de stukjes eventueel omwikkeld worden met een plakje spek dat vastgezet wordt met een touwtje. Beide producten blijven door het opbinden tijdens het bakken mooi hoog.

Ossenhaas

Het probleem met ossenhaas is dat iedereen heel graag ossenhaas wil en dat de rest van de koe daardoor minder waard wordt. In Zuid-Amerika lopen de meeste koeien rond als lopende ossenhazen. De rest (op de andere biefstuksoorten na) verdwijnt in vrieshuizen en wordt voor te weinig verkocht. Daardoor gaat er teveel verloren.

Bestel jouw deel van de koe




Italiaanse Delicatese: Piemontese

Special

Let op! Dit is een tijdelijke actie.

Italianen willen alleen het beste van de beste. Ook halen ze niet snel de handen af van hun eigen delicatessen, want die houden ze liever voor zichzelf. Maar het is ons eindelijk gelukt om de heerlijke Italiaanse koetjes uit Piëmont te bemachtigen. Aan de voet van de bergen groeien hier niet alleen de beste druiven voor de wijn en lekkerste truffel, maar leven ook de Piemontese la dolce vita. Met het nieuwe Special Pakket van dit ras kun je nu echt lekker Italiaans koken. Het is een unicum, dus wees er snel bij!

Bestel dus nu je vleespakket!


Zo werkt het!

  • samen een koe kopen en delen
    1. KOOP JOUW DEEL

    Klik op één van de koeien en bestel jouw deel. Pas bij 100% is al het vlees verkocht en wordt de koe geslacht.

  • 2. GESLACHT & GERIJPT

    We rijpen het vlees min. 3 weken. Van bestellen tot leveren duurt ongeveer 4 weken, niet duur; vanaf €1,85 per maaltijd.

  • 3. PER MAALTIJD VERPAKT

    Je krijgt jouw deel van de koe in de vorm van een pakket. Dat bevat allerlei vleesstukken van de koe; van burger tot biefstuk.

  • 4. GRATIS (THUIS)BEZORGD

    We brengen jouw koe vers en gekoeld door heel Nederland en Vlaanderen. De levering is in heel Nederland gratis.


Waarom Koopeenkoe.nl?

  • TRACEERBAAR VLEES

    Weet wat je eet! Je pakket heeft een oornummer, dat is het oornummer van de koe. Zo weet je waar je vlees vandaan komt.

  • 100% NATUURLIJK

    Ons vlees is echt puur 100% onbewerkt rundvlees. Wij gebruiken geen E-nummers, suiker, kleurstoffen, bind-, of conserveringsmiddelen. Top!

  • LIEFDE VOOR DE KOE

    Jouw koe leeft jarenlang goed en geniet van eigen gras bij een boer die van zijn koeien houdt, en dat proef je! Goed en duurzaam vlees op je bord.

  • PAST IN ÉÉN VRIESVAK

    Het pakket past in een normale vriezer (59cm x 39cm x 11cm). Direct van de boer in één vriezerlade, ontdooien en daarna op je bord. Heerlijk!