Eet minder en beter vlees

Traceerbare rundvleespakketten van de boer, bij jou bezorgd.

Ossenhaas

Ossenhaas

De ossenhaas zit in de rug van het rund, in de buurt van de lende. Het wordt gescheiden van de lende door de ruggewervels. De haas bestaat uit drie dele; de kop, het middenstuk en de punt. De kop is het meest edele vlees en wordt veelal gebruikt als Chateaubriand. Het middenstuk wordt gesneden als tournedos en de punt wordt het meest gebruikt voor ossenhaaspuntjes oftewel biefstukpuntjes.

Het beste is de ossenhaas

De ossenhaas is het duurste stuk vlees van het rund. Het gewicht is afhankelijk van het soort dier dat je gebruikt. en varieert van 3 tot 5 kilo. Het vlees kan uitstekend in zijn geheel gebakken worden , maar wordt over het algemeen verwerkt tot verschillende soorten haasbiefstukken. Als het vlees in zijn geheel wordt gebakken, dan wordt het vaak volgestoken met vers spek , dit noemt men ook wel pikeren. Dat wordt gedaan met vers vet spek om de malsheid van het vlees tijdens en na het bakken te garanderen.

Lekkerste vlees is ossenhaas

Naast dat het het duurste vlees is van het rund is het ook het lekkerste vlees van het rund. Haasbiefstuk is de meest malse biefstuk die we kennen. De biefstuk wordt in dikke plakken gesneden en snel om en om gebakken. Daarnaast kennen we de 'tournedo' een kleine biefstuk van het dunne deel van de haas. Het gemiddelde gewicht bedraagt maximaal 100 gram. Is de tournedo lichter dan 80 gram dan wordt deze vaak 'filet mignon' genoemd. Voor het bakken kunnen de stukjes eventueel omwikkeld worden met een plakje spek dat vastgezet wordt met een touwtje. Beide producten blijven door het opbinden tijdens het bakken mooi hoog.

Ossenhaas

Het probleem met ossenhaas is dat iedereen heel graag ossenhaas wil en dat de rest van de koe daardoor minder waard wordt. In Zuid-Amerika lopen de meeste koeien rond als lopende ossenhazen. De rest (op de andere biefstuksoorten na) verdwijnt in vrieshuizen en wordt voor te weinig verkocht. Daardoor gaat er teveel verloren.

Bestel jouw deel van een koe

Op Koopeenkoe.nl bestel je een kop-tot-staart vleespakket direct bij de boer. Je koopt een koe met ±30 anderen. Pas als de hele koe verkocht is, wordt de koe geslacht, gerijpt en thuisbezorgd. Bestel direct zodat je over ±4 weken heerlijk, duurzaam vlees in huis hebt.

Bekijk pakketten Hoe werkt het?

Classic Koe

100%
Cow

Classic Koe

100%
Cow

Luxe Koe

100%
Organic Cow

Bio Luxe Koe

100%
Organic Cow
Het verschil tussen Classic en Luxe
Wist je dat...

We werken met twee soorten koeien: "Classic" dubbeldoelkoeien, en "Luxe" vleeskoeien. Classic koeien hebben eerst een aantal jaar melk gegeven, en worden daarna gebruikt voor hun vlees. Luxe koeien worden alleen gebruikt voor het vlees, en hebben simpelweg grotere billen (lees: meer biefstukken). Zowel de Classic als Luxe koeien geven heerlijk vlees en zijn uitstekend verzorgd op duurzame, Nederlandse boerderijen.