Basisbereidingen vlees | Koopeenkoe.nl

Basis-bereidingen vlees

Auteur: Koopeenkoe.nl

In onze vleespakketten zit al het vlees van de koe, van kop tot staart. De volgende soorten kom je tegen:


Steak: Tournedos, entrecôte, côte de boeuf, ribeye, bavette, kogelbiefstuk, biefstukpuntjes, (minute) steak, biefstuk en rosbief.


Stoof: Stooflap, riblap en poulet


Hak: (Chipolata)worst, gehakt, hamburgers en tartaartjes.


Hieronder volgen de basisbereidingen voor de vleesstukken uit je pakket.

Côte de boeuf en ribeye

cote de boeuf

Klik hier voor informatie over côte de boef en hier voor informatie over ribeye.


  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Neem een grillpan en zet deze op hoog vuur. Voeg boter en olijfolie toe en breng het vlees op smaak met peper en zout.
  2. Grill de steak aan beide kanten mooi bruin gedurende ongeveer 5 minuten.
  3. Plaats het vlees in de oven voor ongeveer 20 minuten. De kerntemperatuur moet ongeveer 50-55 graden zijn.
  4. Laat de steak ongeveer 10 minuten op het aanrecht staan vóór het serveren, onder aluminiumfolie.
  5. Snij de côte de boeuf/ribeye in plakken en serveer.

Bavette

bavette

Omdat de bavette van onze runderen heerlijk mals is, raden wij bakken in de koekenpan aan. Klik hier voor meer informatie over bavette.


  1. Neem een kleine koekenpan en zet deze op hoog vuur.
  2. Voeg boter en olijfolie toe en bak de boter bruin.
  3. Bak de bavette in 5 minuten rondom bruin en haal het van het vuur.
  4. Laat het vlees even rusten onder aluminiumfolie.
  5. .. en serveer.

Tournedos, (kogel)biefstuk en steak

steak
Biefstuk gaartijden trucje

Vleesinformatie: tournedos, kogelbiefstuk, biefstuk en steak.

  1. Neem een kleine koekenpan en zet deze op hoog vuur.
  2. Voeg boter aan de pan toe en bak deze bruin.
  3. Schroei het vlees aan alle kanten dicht, nu is het vlees raw bereid.
  4. Zet het vuur lager. Giet met een lepel de boter regelmatig over het vlees. Kies zelf hoelang je de biefstuk nog in de pan houdt.
  5. Haal het vlees van het vuur en laat het even rusten onder aluminiumfolie.
  6. Serveer je steak.

HOELANG MOET BIEFSTUK BAKKEN?

Dit is altijd afhankelijk van de soort en dikte van het vlees. Belangrijk is dat het vlees op kamer-temperatuur is. Haal het vlees uit de vaccuüm verpakking en laat het even afgedekt op een bord in de keuken staan alvorens je het gaat bakken, dat is beter voor de smaak van het vlees.


  • raw 1 Min. per kant
  • rare 2 Min. per kant
  • medium-rare 2,5 Min. per kant
  • medium 3 Min. per kant
  • well done 4 Min. per kant

Entrecôte

bavette

Entrecôte heeft een vetrandje, wat een heerlijke smaak geeft aan het vlees. Als je niet zo van vet houdt, snijdt deze rand pas ná het bakken van je vlees. Het vetrandje geeft namelijk smaak aan het vlees tijdens het bakken. Klik hier voor informatie over entrecôte.


  1. Neem een kleine koekenpan en zet deze op hoog vuur.
  2. Doe een beetje boter of olijfolie in de pan. Gebruik niet te veel boter, entrecôte heeft een vetrandje die smaak aan het vlees geeft. Bij te veel boter zal deze natuurlijke smaak verdwijnen.
  3. Bak de entrecôte een paar minuten, draai regelmatig om. Entrecôte is dunner dan tournedos, dus hoeft minder lang te bakken.
  4. Laat het vlees even rusten onder aluminiumfolie.
  5. .. en serveer.

Rosbief

rosbief

Klik hier voor informatie over rosbief en de sous vide bereidingswijze.


  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Smeer de rosbief in met peper en laat een pan heet worden met boter.
  3. Bak de rosbief rondom bruin.
  4. Doe een beetje bouilon bij de rosbief.
  5. Plaats de rosbief in de oven. Zet de oven na 12 minuten op 180 graden.
  6. Laat de rosbief nog 7 minuten in de oven. Op deze manier is de rosbief medium bereid.
  7. Snij in plakjes en serveer.

Stoof

rosbief

Vleesinformatie: stooflappen, riblappen en poulet.
Bekijk ook dit recept voor Boeuf Bourguignon.


  1. Kruid het vlees.
  2. Zet een pan met boter of olie op hoog vuur en schroei het vlees aan alle kanten dicht.
  3. Haal het vlees uit de pan en voeg water en azijn (en kruiden) toe aan het vleesvocht. Breng dit aan de kook.
  4. Zet het vuur laag en doe het vlees terug in de pan. Laat dit 3 uur staan en draai het vlees regelmatig.
  5. Als het vlees uit elkaar valt is het klaar om te serveren.

Hak

rosbief

Met ons hakvlees zijn veel heerlijke gerechten te maken. De hamburgers, tartaar en worstjes kunnen in de pan gebakken worden met een beetje olie. Tartaar is magerder dan gehakt en is rood gebakken erg lekker. Onze gehakt gaat door een grovere maling dan de tartaar en bevat, net als de hamburgers, wat meer vet. Onze worstjes zijn niet alleen lekker om zo te eten, maar ook heerlijk in een pasta of als hotdog. Klik op een van de vleesstukken voor meer informatie:


  • Hamburger
  • Tartaar
  • Gehakt
  • Worst
  • Chipolataworst