Basisbereidingen pakket

Basis-bereidingen pakket

Auteur: Koopeenkoe.nl

Er zijn 4 soorten vlees in je pakket:

Kort:

tournedos/kogel, biefstukpuntjes, ribeye, (minute) steak, biefstuk: 1-3 minuten per kant.

Stoofvlees:

stooflap, riblap, stoofblokjes: minimaal 2,5-4 uur. Soep, goulash, rendang, zuurfleisch, stoofschotel, boeuf bourgignon.

Verwerkt vlees:

worst (aanbraden en 8-10 minuten gaar laten worden), gehakt (meerdere bewerkingen, rullen, gehaktballen aanbraden en 8 minuten laten garen), hamburgers (aanbraden en minimaal 5 minuten laten garen) en tartaartjes (bereidingstijd 1-3 minuten).

Luxe Pakket

Côte de boeuf

het mooiste stuk van het rund met een bot. 500 gram heerlijk vlees. Neem een grillpan en zet deze op hoog vuur. Voeg de boter en olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.Grill de steak aan beide kanten mooi bruin gedurende ongeveer 10 minuten. De kerntemperatuur moet ongeveer 55-57 graden zijn. Laat de steaks ongeveer 10 minuten staan vóór het serveren. Snij de steaks in mooie plakken en leg deze op het bord.

Bavette

een heel mooi stuk waar je nog ouderwets op moet kauwen. Lekker pittig rundvlees, uitgesneden om te genieten. De bavette is de dikke rand vlees die in de zijkant van de koe zit. Het heeft een lange en grove draad. Vroeger sneden de slagers het vlees vaak door de doorregen runderlappen of gebruikten het voor poulet of gehakt, maar bij onze runderen is de bavette botermals en wordt het gebruikt in de lekkerste gerechten.Bakken 5-7 minuten.

Kogelbiefstuk

ouderwets lekker en mooi rood rundvlees. In een tweetal dikke stukken biefstuk van het rund, de zogenaamde bovenbil en het spierstuk, zitten kleine stukken rond vlees die net even malser zijn dan de gewone biefstuk. Dat is de zogenaamde kogelbiefstuk. De structuur is net als de Hollandse biefstuk wat vaster dan die van de haasbiefstuk. De bereiding is hetzelfde als de gewone biefstuk terug te vinden op de site.

Zondagrollade

dat zegt alles. Heerlijk om te genieten met de familie of vrienden. Braad de rollade in de boter, rondom bruin. Doe in een braadslee en voeg hier een blokje bouillon aan toe en wat water en eventueel wat kruiden naar keuze, laat de runderrollade rond de 20-25 minuten in een oven op 170 graden staan, het vlees is klaar als de kerntemperatuur 58-60 graden heeft bereikt. Laat nog een paar minuten staan onder folie en snij er dan mooie plakken van.

Rosbief

haal de rosbief op tijd uit de vriezer en laat op kamer temperatuur komen. Smeer de rosbief in met peper en bak in een pan in hete boter aan en doe er een beetje water of bouillon bij en zet in de over op 180 graden voor ongeveer 12 tot 17 minuten.

Ontdooitip

Het beste is om het vlees een dag van tevoren uit de vriezer te halen en in de koelkast te leggen, zodat het rustig kan ontdooien.

Heb je haast en wil je snel het vlees ontdooien, leg dan de bevroren producten in gesloten verpakking in een pan met koud water. Binnen 10-15 minuten is het volledig ontdooid, zonder verlies van kwaliteit.
Maar liever niet ontdooien in de magnetron! Daar wordt het vleestaai van.

BIEFSTUK BAKKEN

Afhankelijk van de soort en DIKTE van het vlees bak je biefstuk in een paar minuten. Belangrijk is dat het vlees op kamer-temperatuur is. Haal het vlees uit de vaccuum verpakking en laat het even afgedekt op een bord in de keuken staan alvorens je het gaat bakken, dat is beter voor de smaak van het vlees..

  • raw 1 Min. per kant
  • rare 2 Min. per kant
  • medium-rare 2,5 Min. per kant
  • medium 3 Min. per kant
  • well done 4 Min. per kant
medium 3 Min. per kant •well done 4 Min. per kant

Trucje

om te kijken hoe gaar je biefstuk is.