INGREDIËNTEN

2 Runder Minuut steaks
1 grote ui
100 gram champignons
1 teen knoflook
1 rode paprika
½ rode peper (optioneel)
1 blikje tomatenpuree
paprikapoeder
peper
zout
cognac

crème fraise

Beef Stroganoff (2 pers.)

Auteur: Rico
Bereiden Wikkel de aardappels in alufolie en pof ze in een oven van ca 200 graden. Rico recept pt5
snipper de ui
snij de champignons in plakjes
snipper de knoflook
snij de paprika in reepjes van ca 4cm lang
snij de peper in plakjes

Fruit de ui samen met de knoflook in wat olijfolie totdat ze glazig zijn, voeg de paprika en de champignons toe. Kruiden met zout en peper. Als bijna al het vocht is verdampt mag de paprikapoeder en de tomatenpuree er bij. Doe deze bijde aan een andere kant van de pan, zodat ze even op zichzelf meebakken. Dan alles goed doorroeren Blussen met een goede scheut cognac, alcohol laten verdampen. Crème fraise er door heen roeren en proeven.

Steaks droogdeppen en kruiden met peper en zout. op een hete grillpan of koekenpan grillen. Ik gebruik de Heston Blumenthal methode, om de 10 seconden draaien totdat ze mooi bruin zijn.

Op een warm bord onder aluminiumfolie laten rusten.
Rico recept pt2
Opmaak
Haal de aardappeltjes uit de oven, haal ze uit het alufolie en snij ze één keer door. snij de steak in plakjes, tegen de draad in.

Leg de steak op de bord en bedek dit voor een gedeelte met de Stroganoff.

Leg de aardappels er bij.
Strooi wat van de peper over de Stroganoff.
Rico recept pt3
Opties
Voeg meer verschillende groentes toe aan de Stroganoff vervang (een deel van) de paprikapoeder door gerookte paprikapoeder garneer met peterselie.