← Terug naar recepten overzicht

INGREDIËNTEN

Biefstuk
Rozemarijn
Thijm
Olie
Peper & (zee)zout
Bearnaisesaus
250 gr. boter
Sjalot
Ui
Dragon
Peperkorrels
Azijn
Witte Wijn
3 Eieren
Citroensap
Pastinaak & Wortel met Honing Mosterd
Wortel
Pastinaak
Honing
Mosterd
Olie
Peper & zout
Salade
Mesclun salade
Olijfolie
Azijn
Peper & zout
Tomaat
Ui
Augurk
Friet
Aardappel(s)
Kurkuma
Zout

Biefstuk met Bearnaisesaus en huisgemaakte frietjes

Auteur: Robert & Sabine
Biefstuk
 
De biefstuk even marineren in rozemarijn, thijm en een beste scheut olie, peper en zeezout naar smaak. Deze een klein halfuurtje laten staan. Kan deze ook mooi even op kamertemperatuur komen. Vervolgens een goede pan verhitten. Roomboter erin en een scheutje olie. Beide kanten goed dichtschroeien om het vlees daarna 5/7 minuten in een oven van 160 graden te doen. Dan kan de biefstuk uit de oven om even in aluminium folie tot rust te komen, dit een minuut of 4.
 
Bearnaisesaus
 
Smelt 250 gram boter en klarifeer deze ( de witte vlokjes eruit halen ). Laat deze even staan. Snijd vervolgens een sjalot en een ui in kleine blokjes, en pak wat takjes dragon en gekneusde peperkorrels, deze doe je in een pan met wat azijn en een beste scheut witte wijn. Laat dit koken totdat ongeveer de helft overblijft. Haal vervolgens hetgeen wat overblijft door een hele fijne zeef zodat de takjes, de peperkorrels, de ui en sjalot achter blijven in het vergiet ( dit kan weg) Laat dit even afkoelen. Voeg vervolgens al kloppend van 3 eieren de eierdooiers toe en de geklarifeerde boter. Het is belangrijk goed te blijven kloppen tot het geheel goed gebonden is. Voeg naar smaak wat vers citroensap toe.
 
Pastinaak en wortel met honing en mosterd uit de oven
 
Schil de wortel en de pastinaak en haal bij de pastinaak het bittere binnenste eruit. Vervolgens in een ovenschaal besprenkelen met voldoende honing en mosterd, olie, peper en zout. Dit doe je in de oven voor een 20 minuten op 180 graden in de tussentijd een paar keer husselen zodat alles lekker door de marinade gaat. En alle kanten even goed garen.
 
Salade
 
Een simpele salade om het geheel af te maken. Gebruik een mesclun mix doe daar olijfolie (2/3) azijn (1/3) en peper en zout overheen. Door de salade hebben we wat tomaat, ui en augurk gedaan.
 
Friet
 
Snijd van grote vastkokende aardappelen de randen af zodat je een rechthoekige aardappel overhoudt. Hier snijd je de friet van. Allemaal mooie gelijke stukken en niet te klein. Deze kook je in een minuut of 5 in ruim water met een theelepel kurkuma en zout.
Hierna goed afspoelen en afbakken in de frituur.