Recept biefstuk met Bearnaisesaus | voor en door jou

Biefstuk met Bearnaisesaus en huisgemaakte frietjes

Auteur: Robert & Sabine

Een recept voor biefstuk van Koopeenkoe.nl met zelfgemaakte bearnaisesaus.

Voorbereiding: 30 minuten

Bereiding: ±40 minuten

Ingrediënten

Biefstuk
  • Biefstuk
  • Rozemarijn
  • Thijm
  • Olie
  • Peper & (zee)zout
Bearnaisesaus
  • 250 gr. boter
  • Sjalot
  • Ui
  • Dragon
  • Peperkorrels
  • Azijn
  • Witte Wijn
  • 3 Eieren
  • Citroensap
Pastinaak & Wortel met Honing Mosterd
  • Wortel
  • Pastinaak
  • Honing
  • Mosterd
  • Olie
  • Peper & zout
Friet
  • Aardappel(s)
  • Kurkuma
  • Zout
  1. Maak de Bearnaisesaus (+/-10 minuten)

    Smelt 250 gram boter en klarifeer deze ( de witte vlokjes eruit halen ), laat de boter even staan. Snijd vervolgens een sjalot en een ui in kleine blokjes, en pak wat takjes dragon en gekneusde peperkorrels, deze doe je in een pan met wat azijn en een scheut witte wijn. Laat dit koken totdat ongeveer de helft overblijft. Haal vervolgens hetgeen wat overblijft door een hele fijne zeef zodat de takjes, de peperkorrels, de ui en sjalot achter blijven in de zeef (dit kan weg). Laat het overblijfsel even afkoelen. Voeg vervolgens (al kloppend) van 3 eieren de eierdooiers toe en de geklarifeerde boter. Het is belangrijk goed te blijven kloppen tot het geheel goed gebonden is. Voeg naar smaak wat vers citroensap toe.

  2. Pastinaak en wortel uit de oven

    Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de wortel en de pastinaak en haal bij de pastinaak het bittere binnenste eruit. Leg de wortel en pastinaak in een ovenschaal en besprenkel het met honing en mosterd, olie, peper en zout. Plaats de ovenschaal voor 20 minuten in de oven. Hussel tussendoor de wortel en pastinaak zodat alles genoeg marinade krijgt en zodat alles evenveel gaart.

  3. Friet maken

    Snijd van grote vastkokende aardappelen de randen af zodat je een rechthoekige aardappel overhoudt. Hier snijd je de friet van. Maak allemaal gelijke stukken, niet te klein. Kook de stukken in een minuut of 5 in ruim water met een theelepel kurkuma en zout. Spoel de friet hierna goed af en bak ze af in de frituur. De frieten zijn klaar als ze goudbruin zijn. Bestrooi ze met zout.

  4. Biefstuk bakken

    Haal de pastinaak en wortel uit de oven en zet te oven op 160 graden. Marineer de biefstuk even in rozemarijn, thijm, een scheut olie en peper en zeezout. Laat de kruiden intrekken door de biefstuk een klein halfuurtje te laten staan. Zo kan de biefstuk ook mooi op kamertemperatuur komen. Verhit een pan met roomboter en een scheutje olie. Schroei beide kanten goed dicht. Plaats het vlees daarna 5/7 minuten in de oven. Leg de biefstuk even in aluminiumfolie en laat het tot rust komen.

Koopeenkoe.nl

Trek gekregen in een malse biefstuk? Koopeenkoe.nl verkoopt vleespakketten met heerlijk rundvlees, rechtstreeks van de boer. Wij houden niet van geheimzinnigheid over waar je eten vandaan komt. Koop een van onze vleespakketten en heb altijd goed vlees in je vriezer!