INGREDIËNTEN

  • 1 verpakking biefstukpuntjes
  • 2 el sumak
  • olijfolie
  • zout en peper naar smaak
Voor de tzatziki
  • ½ liter Griekse yoghurt
  • ½ komkommer
  • bosje verse munt, fijngesneden. Bewaar een paar mooie blaadjes voor het garneren
  • teentje knoflook, geperst
  • zout en peper
ook nodig: spiesjes of saté prikkers

Sumak is te koop bij Turkse of Marokkaanse winkels

Biefstukpuntjes met sumak van de barbecue

Auteur: Susanne
Bereiding
Week de sateprikkers in een bakje water, zo voorkom je dat ze straks op de barbecue verbranden.

Wrijf het vlees in met de sumak en peper. Sumak is zelf ook al een beetje zout, dus let op met het toevoegen van extra zout. Rijg het vlees op de spiesjes en giet er een beetje olijfolie over. Zet het vlees even apart en maak ondertussen de Tzatziki. Rasp de komkommer leg het op een theedoek en knijp het vocht eruit. Meng in een kom de yoghurt met de komkommer, munt, knoflook en zout en peper, en doe het over in een mooi schaaltje. Garneer met een paar blaadjes.

Bak nu op de barbecue de spiesjes aan beide kanten, zodat ze aan de buitenkant mooi dichtgeschroeid zijn, maar nog een beetje rood aan de binnenkant. Serveer met de tzatziki.