Recept runderstoof met blond speltbrood

Blonde Runderstoof met Blond Speltbrood

Auteur: Diane

De bereiding voor een blonde runderstoof op de Big Green Egg.

Bereiding: ± 1 uur en 20 minuten

Ingrediënten

  • 1 portie runder stooflappen
  • Kruiden voor het vlees
    (Mijn kruidenmengsel bestaat uit vermalen limoen- en currybladeren met gerookte paprikapoeder, komijnzaad, venkelzaad, knoflookpoeder en uienpoeder)
  • 2 uien
  • 2 tenenknoflook
  • 3 wortels
  • 2 zoete aardappels
  • 8 blokjes diepvries spinazie
  • 1 blik 500 ml blond bier
  • 500 ml water
  • 1 runderbouillon blokje
  • 1 stuk gember
  • 3 sneetjes Blond speltbrood volgens onderstaand recept
Ingrediënten Blond speltbrood:
  • 500 gram speltmeel
  • 10 gram bakkerszout
  • 1 zakje gist (7 gram)
  • 350 ml blond bier

    Het speltbrood

  1. Meng alle ingrediënten van het brood en kneed het deeg totdat het soepel wordt en niet meer plakt. Meestal is dit na 7 minuten al het geval.

  2. Laat het deeg 1 uur rijzen. Breng het brood in het gewenste model en snijd het in om scheuren van het rijzen te voorkomen. Laat het brood nu nog 45 minuten narijzen.

  3. Leg op de bodem van je oven een hittebestendige schaal en giet hier vervolgens 200 ml kokend water in. Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius. Bak het brood in 40 minuten af. Keer het brood de laatste 5 minuten nog even om in de oven zodat de onderkant ook krokant wordt.

De runderstoof

  1. Verwarm de Big Green Egg voor op 220 graden Celsius.

    Wrijf het vlees in met het kruidenmengsel, plaats je pan/ovenschaal/braadslede op de barbecue en giet er een beetje olie in zodat deze opwarmt. Schroei het vlees aan beide kanten dicht.

  2. Snij de uien, wortel en zoete aardappel in ringen. Hak de knoflook en gember in fijne stukjes. Haal het vlees uit je pan en doe de groente, knoflook en gember in de pan. Fruit de groente kort aan.

  3. Plaats het vlees terug in de pan en voeg het bier, water en het bouillonblokje eraan toe. Roer alles goed door elkaar. Snij vervolgens 3 sneetjes brood uit het midden van het speltbrood en leg deze in de pan bij het vlees. Laat alles rustig sudderen tot het vlees uit elkaar valt.

  4. Voeg de spinazieblokjes toe aan het gerecht en roer deze er nog even kort door zodat ze ontdooien en zich goed door het gerecht kunnen mengen.

  5. Neem 2 sneetjes speltbrood op een bord en serveer de stoof ernaast of erop en geniet!

    Van je brood kan je de volgende dag ook nog genieten aangezien niet alles op gaat.

Koopeenkoe.nl

Trek gekregen in een blonde runderstoof met mals vlees? Koopeenkoe.nl verkoopt vleespakketten met heerlijk rundvlees, rechtstreeks van de boer. Wij houden niet van geheimzinnigheid over waar je eten vandaan komt. Koop een van onze vleespakketten en heb altijd goed vlees in je vriezer!