← Terug naar recepten overzicht

INGREDIËNTEN

Ingrediënten Blonde Runderstoof:
1 portie Runderstooflappen
Kruiden voor het vlees (Mijn kruidenmengsel bestaat uit vermalen limoen- en currybladeren met gerookte paprikapoeder, komijnzaad, venkelzaad, knoflookpoeder en uienpoeder)
2 uien
2 tenenknoflook
3 wortels
2 zoete aardappels
8 blokjes diepvries spinazie
1 blik 500 ml blond bier
500 ml water
1 runderbouillon blokje
1 stuk gember
3 sneetjes Blond speltbrood volgens onderstaand recept

Ingrediënten Blond speltbrood:
500 gram speltmeel
10 gram bakkerszout
1 zakje gist (7 gram)
350 ml blond bier

Blonde Runderstoof met Blond Speltbrood

Auteur: Diane
Bereiding Blond speltbrood

Alle ingrediënten van het brood mengen en het deeg kneden totdat het soepel wordt en niet meer plakt. Meestal is dit na 7 minuten al het geval. Laat deeg 1 uur rijzen. Het brood in het gewenste model brengen en insnijden om scheuren van het rijzen te voorkomen. Hierna nog 45 minuten laten narijzen.

Leg op de bodem van je oven een hittebestendige schaal en giet hier vervolgens 200 ml kokend water in. De oven voorverwarmen op 225 graden Celsius. Het brood in 40 minuten afbakken. Keer het brood de laatste 5 minuten nog even om in de oven zodat de onderkant ook krokant wordt.

Bereiding Blonde runderstoof

De bereiding van dit gerecht gebeurd op een Big Green Egg die ik heb voorverwarmd tot 220 graden Celsius.

Wrijf het vlees in met het kruidenmengsel plaats je pan/ovenschaal/braadslede op de barbecue en giet er een beetje olie in zodat deze opwarmt. Het vlees vervolgens kort aan beide kanten dichtschroeien. Snij de uien, wortel en zoete aardappel in ringen. Hak de knoflook en gember in fijne stukjes. Haal het vlees uit je pan en doe de groente, knoflook en gember erin. Kort aanfruiten. Plaats het vlees terug in de pan en voeg het bier, water en het bouillonblokje eraan toe. Even goed roeren zodat het vlees onder water ligt. Snij vervolgens 3 sneetjes brood uit het midden en leg deze in de pan bij het vlees. Laat dit vervolgens rustig sudderen tot het vlees uit elkaar valt.

Voeg de spinazieblokjes toe aan het gerecht en roer deze er nog even kort door zodat ze ontdooien en zich goed door het gerecht kunnen mengen.

Neem 2 sneetjes brood op het bord en serveer de stoof ernaast of erop en geniet!

Van je brood kan je de volgende dag ook nog genieten aangezien niet alles op gaat.