INGREDIËNTEN

Twee hamburgers van koop een koe
Beetje roomboter om mee te bakken
Twee afbakbroodjes (lekker groot, zodat de hamburger er goed op past) *
1 ui
6 champignons
2 blaadjes van een krop ijsbergsla
10 kleine augurkjes
2 plakjes Cheddar kaas
300 gram vers gebakken friet (uit eigen frituur of van de snackbar) *
Sausjes (ketchup, mayonaise)
Peper en zout

Broodje hamburger met friet

Auteur: Stefan & Ilona

Breng de frituurpan op temperatuur en bak de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking (of loop naar de snackbar en haal daar de friet).

Verwarm de oven voor en bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Smelt de boter in een koekenpan en bak de hamburgers in een minuut of tien gaar.
Keer de hamburgers regelmatig.

Snijd de ui en champignons. Bak deze kort in een aparte pan met een beetje boter.

Als de broodjes afgebakken zijn en de hamburgers gebakken, kan het gerecht opgemaakt worden. Snijd de broodjes door, leg er een blaadje sla op, vervolgens de hamburger met daarop een plakje kaas. De kaas smelt vanzelf een beetje. Bestrooi de hamburger met de ui en champignons en doe naar smaak saus (zoals ketchup en mayonaise) en peper en zout op de hamburger.

Serveer met de friet en het genieten kan beginnen… Eet smakelijk!

kek_hamburger3_klein *Dit recept is ook te vinden op http://metzondergluten.com/recepten/broodje-hamburger-met-friet/