← Terug naar recepten overzicht

INGREDIËNTEN

2 runderworstjes, salsiccia in het Italiaans

Olijfolie, 2 teentjes Knoflook, stukje Rode Peper, zwarte peper naar smaak

200 gr Verse (mini) tomaten en blikje Pomodorini (of blik gepelde tomaten)

2 flinke eetlepels tomatenpuree

1 grote ui

3 kleine (Punt)paprika

Verse of gedroogde oregano, tijm

Verse basilicum

350 gr Penne Rigate

Stukje Pecorino Romano

Olijven

Compro una Mucca e Penne Rigate di Sabrina

Auteur: Sabrina

Zoals je weet wordt pasta in Italië als voorgerecht gegeten. In de saus worden dan de bijvoorbeeld  de salsiccia bereid voor de volgende gang. Hierdoor heeft de saus toch de krachtige smaak van  vlees. In Nederland wordt pasta vaak als hoofdmaaltijd geserveerd.
De smaken komen het best tot hun recht wanneer dit gerecht een nachtje heeft gestaan.   Gebruik geen zout maar rasp in plaats daarvan Pecorino Romano over de penne met saus. Pecorino  Romano is een heerlijk ziltig en pittig kaasje gemaakt van schapenmelk en maakt dit gerecht af.

Doe de olijfolie in de pan en laat op temperatuur komen. Voeg de in stukjes gesneden knoflook, rode peper en uitje toe en fruit dit op een niet al te hoog vuur. Wanneer de uitjes glazig worden de in stukjes gesneden paprika toevoegen en meebakken. Aan deze mix de runderworstjes toevoegen en om en om dicht laten schroeien. Ik heb het vlees uit de velletjes gehaald en als kleine balletjes mee laten bakken. Voeg dan de tomatenpuree toe en laat deze meebakken om zijn smaak af te geven. Voeg de verse en de tomaten uit blik toe en blus het af met een klein glaasje water. Laat dit met de deksel op de pan onder af en toe roeren op een gematigd vuur zo’n half uurtje pruttelen. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Roer voor het opdienen aan de warme saus een handvol gescheurde basilicum blaadjes toe. Serveer met de geraspte pecorino en olijven.

Buon Apetito

Baciao Sabrina