Côte de boeuf met zelfgemaakt knoflookolie

Ingrediënten

  • 4 el milde olijfolie (geen extra vierge!)
  • 2 flinke tenen knoflook
  • 1 côte de boeuf, op kamertemperatuur
  • evt. een klein takje rozemarijn

Côte de boeuf met zelfgemaakt knoflookolie

De bereiding voor côte de boeuf op de BBQ of in een (gril)pan.

Voorbereiding:

Bereiding:

Voor: 2 personen

  1. Snijd de knoflook in plakjes van 1-2 mm. Snijd ze zeker niet te dun, dan verbranden ze! Haal de naaldjes rozemarijn, als je die gebruikt, van het takje. Doe de olie en de knoflook en eventueel de rozemarijn in een klein steel- of koekenpannetje. Verhit de olie rustig, op hooguit middelhoog vuur, tot de knoflook begint te geuren en er wat minder transparant uit ziet – witter wordt, zal ik maar zeggen.

  2. Vis de knoflook en de rozemarijn, al dan niet met behulp van een zeef uit de olie en laat de olie in een kommetje even afkoelen, tot kamertemperatuur. Bestrijk de côte de boeuf aan alle kanten met de olie. Doe er nog geen zout en peper op! Je houdt olie over, maar die is ook heerlijk op andere gerechten, zoals op groentespiesjes.

  3. Zorg dat de kooltjes van de barbecue roodgloeiend zijn, of verhit je grillpan zo hard als maar kan. Bak de côte de boeuf gedurende 1,5-2 minuten per kant voor rood of 2-2,5 per kant voor rosé. Doorbakken is zonde van dit mooie vlees! Een geruit grilpatroon ontstaat door het verplaatsen van het vlees, halverwege de baktijd.

  4. Verpak de côte boeuf in aluminiumfolie en laat gedurende 5 minuten rusten. Bak ondertussen de plakjes knoflook in een koekenpannetje tot ze beginnen te bruinen.

  5. Snijd de côte de boeuf in mooie plakken (trancheren heet dat) en bestrooi met de plakjes knoflook en met zout en peper naar smaak.

Heerlijk met groentespiesjes en een salade, maar bijvoorbeeld ook met gevulde tomaten, verse maïs uit de oven, polenta en/of tian de légumes!

Dit recept en andere heerlijke gerechten zijn de vinden op de blog van Emma: EmsRealFood

Koopeenkoe.nl

Trek gekregen in een luxe steak? Koopeenkoe.nl verkoopt vleespakketten met heerlijk rundvlees, rechtstreeks van de boer. Wij houden niet van geheimzinnigheid over waar je eten vandaan komt. Koop een van onze vleespakketten en heb altijd goed vlees in je vriezer!