Drie heerlijke marinades

Drie heerlijke marinades

Klassieke BBQ-saus, honing-soja marinade of mojo marinade. Deze drie marinades zijn heerlijk bij verschillend vlees (op de BBQ). Marineer het vlees ruim van te voren, zo trekt de smaak goed in.

Voorbereiding:

Bereiding:

Voor: 3 sauzen

Ingrediënten

KLASSIEKE BBQ SAUS
  • 1 eetl. zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetl. mosterd
  • 1 theel. chilipoeder
  • 3 eetl. bruine basterdsuiker
  • 3 eetl. stroop
  • 80 ml ketchup
  • 1 theel. Worcestershire saus
  • 2 eetl. witte wijnazijn
HONING-SOJA GLAZING MET GEMBER
  • 1 eetl. sesammolie
  • 2 eetl, sojasaus
  • 2 eetl. ketchup
  • 3 eetl. honing
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 cm gember, fijngehakt
FRISSE MOJO MARINADE
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 200 ml sinaasappelsap
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1-2 limoenen, geperst
  • 1 theel. gedroogde oregano
  • handje verse koriander
  1. KLASSIEKE BBQ SAUS

    barbecue saus marinade

    Verhit een scheut olie in een steelpannetje en bak de ui en knoflook in ongeveer 5 minuten glazig.Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe en laat de saus op laag vuur ongeveer 5 tot 10 minuten indikken. Breng op smaak met zout en peper. De barbecue saus kan als marinade worden gebruikt voor zowel kip, varkens- of rundvlees. Daarnaast is de saus ook heerlijk om bij het vlees te serveren als het van de barbecue afkomt. De barbecuesaus is in een luchtdichte pot ongeveer twee weken houdbaar.

  2. HONING-SOJA GLAZING MET GEMBER

    honingsoja marinade

    Meng alle ingrediënten voor de glazing goed door elkaar. Marineer kip, varkens- of rundvlees minimaal 2 uur in de saus en besmeer het vlees tijdens het grillen met de overgebleven glazing. Door de sojasaus en honing wordt het vlees snel donker tijdens het grillen, dat is niet erg, maar let er wel op dat het niet verbrand!

  3. FRISSE MOJO MARINADE

    frisse mojo marinade

    Meng alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Gebruik ongeveer de helft van de saus om de kip, het varkens- of rundvlees minimaal 2 uur in te marineren. Besprenkel het gegrilde vlees vlak voor het serveren nog met de overgebleven saus voor een extra smaakboost.