← Terug naar recepten overzicht

INGREDIËNTEN

2 (h)eerlijke stukken entrecôte

2 pofaardappelen
150 ml. olijfolie
50 ml. rode wijn azijn
5 tenen knoflook
2 sjalotjes
9 takjes koriander
5 takjes munt
1/2 rode peper zonder zaadjes
grote handvol peterselieblaadjes
peper & zout
komkommer
250 gr. Griekse yoghurt
150 gr. mayonaise

Entrecôte met chimichuri

Auteur: Marianne

Chimichurri

Rasp 4 tenen knoflook met een fijne rasp. Snijd de sjalotjes en de peper in kleine stukjes. Snijd 2 takjes munt, 5 takjes koriander en de peterselie fijn. Doe de olijfolie, rode wijn azijn, wat peper en zout, de knoflook, sjalotjes, munt, koriander en peterselie in een kom en laat minimaal 3 uur staan.

Komkommer-munt yoghurtsaus

Snijd 3/4 komkommer midden door en verwijder de zaadjes. Rasp met een niet te fijne rasp de komkommer. Meng dit met wat zout in een kom en laat ongeveer 15 minuten staan. Laat de komkommer vervolgens even uitlekken in een fijne zeef. Snijd 4 takjes koriander en 3 takjes munt fijn. Doe de uitgelekte komkommer in een kom met de Griekse yoghurt, de mayonaise en een uitgeperste (of zeer fijn gesneden) teen knoflook. Doe hier de koriander en munt en wat peper bij. Laat dit minimaal een half uur in de koelkast rusten.

Haal de entrecôte ruim van te voren uit de koelkast en laat deze op temperatuur komen. Dep hem droog en bestrooi hem dan met wat peper en zout. Grill de entrecôte aan beide zijden op de grillplaat. De tijd is afhankelijk van het formaat van de entrecôte en de gewenste gaarheid (rare, medium rare of ‘schoenzool’ ). Laat de entrecôte na de gewenste grilltijd 5 a 10 minuten rusten op een verwarmd bord.

Serveer de entrecôte met wat chimichurri erover en een gepofte aardappel met komkommer-munt yoghurtsaus.