Entrecôte met kruidenboter

Entrecôte met kruidenboter

Ingrediënten

  • 1 (h)eerlijk stuk entrecôte
  • 75 gr. achte boter
  • 1/2 teentje knoflook, geperst
  • Grof zeezout
  • Olijfolie
  1. Voorbereiding

    Haal de entrecote een half uur van te voren uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.

  2. Kruidenboter maken

    Meng de boter met de peterselie, knoflook en zout in een kom en zet het opzij.

  3. Entrecôte bakken

    Dep de entrecôte droog en bestrooi hem dan met wat peper en zout. Verhit een grillpan met dikke bodem op hoog vuur. Doe wat olijfolie in de pan en leg de entrecôte erin. Bak het nu ongeveer 3-4 minuten per kant. (Wil je je vlees medium of doorbakken laat het dan wat langer in de pan. Heb je hem liever rare haal hem er dan eerder uit.)

    Haal de entrecôte na de gewenste grilltijd uit de pan en laat hem ongeveer 5 minuten rusten, door hem op een bord te leggen afgedekt met aluminiumfolie.

    Serveer de entrecôte met de kruidenboter.

Koopeenkoe.nl

Trek gekregen in een sappige entrecôte? Koopeenkoe.nl verkoopt vleespakketten met heerlijk rundvlees, rechtstreeks van de boer. Wij houden niet van geheimzinnigheid over waar je eten vandaan komt. Koop een van onze vleespakketten en heb altijd goed vlees in je vriezer!