entrecôte met paprika & pepers

entrecôte met paprika & pepers

Auteur: Jodi

Ingrediënten

2 personen
 • 300 tot 400 gr entrecôte
 • paprikapoeder (potje)
 • 1 teen knoflook
 • 1 citroen
 • 2 el creme fraiche
 • 1 rode paprika
 • 2 rode pepers
 • 500 gr kruimige aardappelen
 • 1 el mierikswortel (potje)
 • klontje boter
 • scheutje melk
 • zout, peper en olijfolie
 1. Voorbereiding:

  Haal de entrecôte uit de koelkast (en verpakking) en leg het op een schone snijplank of bord. Het vlees moet niet te koud zijn als je het gaat bakken, daarom leg je het nu alvast klaar. Verwarm de oven voor op 100 graden indien je borden wilt voorverwarmen.

  Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Voeg water toe tot ze net onderstaan, voeg wat zout toe en kook de aardappels. Snijd ondertussen de paprika in repen. Snijd de bovenkanten van de rode pepers af en halveer de pepers. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Ontvel de knoflook en halveer. Halveer ook de citroen.

  Bestrooi de entrecôte aan beide kanten met zout, peper en flink wat paprikapoeder. Besprenkel het vlees met wat olijfolie en masseer dit met de kruiden in het vlees. Zet twee borden in de voorverwarmde oven. Zet een grillpan op medium hoog vuur. Zet een diep bord met een stukje aluminiumfolie klaar.

  Check of de aardappels gaar zijn door er met een vork in te prikken. Als ze direct uit elkaar vallen, zijn ze gaar. Giet de aardappels af en zet de pan nog een minuut of twee terug op laag vuur, zodat het vocht kan verdampen.

 2. Entrecôte bakken

  (totaal 4 minuten):

  Bak het vlees eerst op de vetrand, door het met een tang zijwaarts in de pan te houden. Dit duurt ongeveer een minuut. Leg het vlees nu plat in de pan. Haal ondertussen de aardappelen van het vuur en voeg de boter, mierikswortel en wat melk toe. Stamp de aardappelen met een stamper of een vork tot een puree. Proef of er nog zout of mierikswortel bij moet. Als de puree te dik is, kun je nog wat melk toevoegen.

  Draai het vlees om na 2 minuten. Prik een halve knoflook op een vork en wrijf hiermee de gebakken kant van de entrecôte in. Voeg de paprika en pepers toe aan de pan.

  Besprenkel na 2 minuten het vlees met het sap van de halve citroen. Dit kun je boven de pan doen, houd je andere hand onder de citroen om pitjes op te vangen. Draai het vlees nog een keer om en gebruik de andere halve knoflookteen om het vlees in te wrijven. Haal het vlees uit de pan en leg het op het bord. Dek af met aluminiumfolie. Laat het vlees 4 minuten rusten.

  Laat de paprika en pepers ondertussen nog een paar minuten doorbakken. Er mogen best wat grillstrepen op ontstaan. Haal tenslotte de pan van het vuur en besprenkel met wat olijfolie. Haal de voorverwarmde borden uit de oven.

 3. Opdienen:

  Schep de aardappelpuree op (je kunt een vormpje gebruiken). Leg de entrecôte op een snijplank en snijd met een scherp mes schuine dunne plakken. Leg ook de paprika, pepers en entrecôte op de borden. Maak het geheel af met een schepje creme fraiche, nog wat paprikapoeder, een beetje citroensap en olijfolie. Serveer direct.

  Geniet ervan!

*Dit recept is ook te vinden op de blog van Jodi: https://www.blikindekeuken.nl/entrecote-met-paprika-pepers

Koopeenkoe.nl

Trek gekregen in een malse entrecôte? Koopeenkoe.nl verkoopt vleespakketten met heerlijk rundvlees, rechtstreeks van de boer. Wij houden niet van geheimzinnigheid over waar je eten vandaan komt. Koop een van onze vleespakketten en heb altijd goed vlees in je vriezer!