Recept goulash met spinazie en pompoen

Goulash met spinazie en pompoen

Auteur: Diane

Goulash is een Hongaarse vleesstoofpot. Dit goulash recept komt met runderpoulet van Koopeenkoe.nl.

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: ± 2 uur en 10 minuten

Ingrediënten

Hoofdgerecht voor 4 personen
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 500 g poulet vlees
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 ml rode wijn
  • 250 ml runderbouillon
  • 1 pompoen, in blokjes
  • 300 g spinazie, gewassen
  1. Verhit olie in een stoofpan met dikke bodem op hoog vuur. Bak de goulash in circa 5 minuten rondom bruin.

  2. Voeg de rozemarijn, laurier, ui en knoflook toe en bak deze kort mee. Blus af met rode wijn en doe de pompoen blokjes erbij.

  3. Voeg de runderbouillon toe, breng op smaak met zout en peper en laat circa 2 uur met deksel op laag vuur stoven.

  4. Voeg op het laatst de spinazie toe en roer deze erdoor. Serveer de stoofschotel met een glas rode wijn en knapperig stokbrood.

    Tip: als je de pompoen schoonmaakt is het lekker om de pitjes 5 minuten te roosteren in een beetje olijfolie en over de stoofschotel heen te strooien.

Koopeenkoe.nl

Trek gekregen in een goede goulash? Koopeenkoe.nl verkoopt vleespakketten met heerlijk rundvlees, rechtstreeks van de boer. Wij houden niet van geheimzinnigheid over waar je eten vandaan komt. Koop een van onze vleespakketten en heb altijd goed vlees in je vriezer!