← Terug naar recepten overzicht

INGREDIËNTEN

Hoofdgerecht voor 4 personen

2 eetl. zonnebloemolie
500 g poulet vlees
1 takje rozemarijn
2 laurierblaadjes
1 ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngehakt
250 ml rode wijn
250 ml runderbouillon
1 pompoen, in blokjes
300 g spinazie, gewassen

Goulash met spinazie en pompoen

Auteur: Diane

Verhit olie in een stoofpan met dikke bodem op hoog vuur. Bak de goulash in circa 5 minuten rondom bruin. Voeg de rozemarijn, laurier, ui en knoflook toe en bak deze kort mee. Blus af met rode wijn en doe de pompoen blokjes erbij. Voeg de runderbouillon toe, breng op smaak met zout en peper en laat circa 2 uur met deksel op laag vuur stoven.

Voeg op het laatst de spinazie toe en roer deze erdoor. Serveer de stoofschotel met een glas rode wijn en knapperig stokbrood.

Tip: als je de pompoen schoonmaakt is het lekker om de pitjes 5 minuten te roosteren in een beetje olijfolie en over de stoofschotel heen te strooien.