← Terug naar recepten overzicht

INGREDIËNTEN

runder tartaartjes (500 gr)
handvol (ongeveer 3-4 takjes) verse peterselie
6 blaadjes verse munt
5 teentjes knoflook
1 theelepel gedroogde oregano
3 theelepels bicarbonaat (bakpoeder)
300 gram feta
Rasp van schil van een halve citroen
peper en zout
olijfolie

Griekse mini Bifteki

Auteur: Noesjka

 

Laat het vlees op kamertemperatuur komen

Maak de knoflook schoon en hak hem erg fijn, rasp de schil van een halve citroen

Hak de peterselie en munt erg fijn en verkruimel de feta-kaas

Meng dit allemaal met de oregano, bicarbonaat, peper en zout in een bakje tot een dikke pasta achtige substantie. Dit is de vulling voor je vlees

Maak van het vlees middelgrote ietwat langwerpige gehaktballen en duw met twee duimen overdwars op het vlees zodat je de vulling erin kunt stoppen en vouw de tartaartjes weer dicht

Verhit wat olijfolie (in mijn keramische pan gebruik ik geen olie/boter) in een grote koekenpan en leg de Bifteki erin

Bak beide kanten van de Bifteki goudbruin

Deze tartaartjes moet je zeker niet te lang bakken – zodra de vulling begint te smelten en eruit begint te lopen én de binnenkant van het vlees nog rood/rozig is is je Bifteki al klaar!

Serveer het met Tzatziki, frites en Griekse salade – super lekker!

Tzatziki:

Rasp een halve komkommer en laat hem uitlekken in een vergiet – druk na een tijdje nog even het vocht eruit

Hak twee tenen knoflook fijn.

Meng vier lepels Griekse volle yoghurt met twee lepels mayonaise.

Meng Griekse kruiden met een beetje olijfolie, een eetlepel citroensap, peper en zout en laat de kruiden zo even wellen.

Voeg daarna alle ingrediënten bij elkaar. Deze saus is na een dag nóg lekkerder!