INGREDIËNTEN

Barbecue gerecht voor 4 personen

2 stengels citroengras, gehalveerd in de lengte
1 eetl. zonnebloemolie
3 eetl. ketjap manis
2 eetl. zoete chilisaus
1 eetl. vissaus
1 cm gember, geraspt
1 teentje knoflook, geperst
500g biefstuk, in blokjes
4 eetl. ongezouten pinda’s, fijngehakt
3 eetl. verse koriander, fijngehakt
1 theel. chilivlokken

Huisgemaakte rundersaté

Auteur: Diane

Week de citroengras een uur in koud water.

Meng in een kom de olie, ketjap, chilisaus, vissaus, gember en knoflook en schep de biefstuk erdoor.
Laat de citroengras stengels uitlekken en rijg de biefstukblokjes erop. Als dit lastig gaat kan je met een mesje kleine inkepingen maken in het vlees en de citroengras er dan doorheen prikken.

Laat de biefstukspiesjes afgedekt minimaal een uur (het liefste een hele nacht) in de koelkast marineren. Grill de biefstuk in ongeveer 4 minuten rondom goudbruin en rosé van binnen. Bestrijk de biefstuk tijdens het grillen met de achtergebleven marinade. Bestrooi de spiesjes met de fijngehakte pinda’s, verse koriander en chilivlokken.