← Terug naar recepten overzicht

INGREDIËNTEN

Barbecue gerecht voor 4 personen

Voor het platbrood
200 g zelfrijzend bakmeel
150 g yoghurt
1 theel. gedroogde rozemarijn
olijfolie
zeezout
Voor de Köfte
500 g rundergehakt
1 ei, gesplitst
2 eetl. paneermeel
1 theel. kaneel
2 theel. komijnpoeder
1 theel. gedroogde munt
1 kleine ui, fijngehakt
1 teentje knoflook, geperst

Ook nodig: satéprikkers

Köfte met zelfgemaakt platbrood

Auteur: Diane

Maak het brood: Meng het zelfrijzend bakmeel met de yoghurt, rozemarijn en 1 theel. zout en kneed tot een egaal deeg. Verdeel het deeg in 4 bolletjes en druk deze goed plat. Leg de broodjes aan de zijkant van de barbecue en bak ze in 6 tot 10 minuten gaar en knapperig. Bestrijk met olijfolie en besprenkel met zeezout.

Meng in een kom alle ingrediënten voor de Köfte goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Vorm rolletjes van het gehakt en prik deze op de satéprikkers. Grill de spiesjes op de barbecue totdat ze rondom goudbruin zijn. Serveer de spiesjes op het platbrood, met bijvoorbeeld tzatziki en een tomatensalade.