Lamszadelkoteletten met Ras el hanout

Lamszadelkoteletten met Ras el hanout

Een recept voor lamskotelet met Ras el hanout. Een recept voor de BBQ met een product uit ons Texels lamvleespakket.

Voorbereiding:

Bereiding:

Voor: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 Lamszadelkoteletten
  • 2 Eetlepels Ras El Hanout
  • 1 Aubergine
  • 2 Eetlepels olijfolie
  • 50 Gram Feta
  • 1 Takje munt
  • Grof zeezout
  • Versgemalen zwarte peper
  1. Steek de BBQ aan en ga daarbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.

  2. Haal de lamskoteletten uit de verpakking en dep ze droog met wat keukenpapier. Bestrooi daarna beide zijden met de ras el hanout en breng de koteletten verder op smaak met wat grof zeezout en versgemalen zwarte peper.

  3. Snijd de aubergine in plakken en bestrijk de plakken met olijfolie. Bestrooi de plakken vervolgens met wat zout en peper.

  4. Is de BBQ inmiddels op temperatuur? Leg de plakken aubergine dan op de BBQ en gril ze 10 minuten. Keer ze af en toe, zodat ze niet te hard gaan.

  5. Zijn de plakken aubergine mooi gegrild en gaar? Haal ze dan van de BBQ en leg ze op een bord of serveerplank. Leg vervolgens de lamszadelkoteletten op de BBQ en grill ze 3,5 minuut per kant.

  6. Haal de lamszadel vervolgens van de BBQ en leg ze bij de plakken gegrilde aubergine. Verkruimel vervolgens de feta over de aubergine en koteletten en maak het geheel af met wat fijngehakte blaadjes munt. Eet smakelijk!

Koopeenkoe.nl

Trek gekregen in lamszadelkoteletten? Koopeenkoe.nl verkoopt vleespakketten met heerlijk lamsvlees, rechtstreeks van de boer. Wij houden niet van geheimzinnigheid over waar je eten vandaan komt. Koop een van onze vleespakketten en heb altijd goed vlees in je vriezer!