Langzaam gegaarde lamsbout met mosterd, munt en rozemarijn

Langzaam gegaarde lamsbout met mosterd, munt en rozemarijn

Door de langzame bereiding van de lamsbout blijft de heerlijk zachte smaak intact. De combinatie van de mosterd, rozemarijn en munt zorgen voor een echte smaaksensatie.

Voorbereiding:

Bereiding:

Voor: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 lamsgigot
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 el. grove mosterd
  • Bosje munt
  • Peper en zout
  • Sap van een halve citroen
  1. Haal de lamsgigots uit de koelkast en dep droog


  2. Snijd de munt en rozemarijn fijn en meng met de mosterd en het sap van de halve citroen


  3. Smeer de marinade op het lamsvlees en laat minimaal 1 uur marineren

  4. Bereid je BBQ voor om indirect te grillen op ongeveer 140°C


  5. Haal het vlees uit de koelkast en dep de marinade er af

  6. Leg het vlees op de indirecte kant van de BBQ en voeg een klein handje rookhout (snippers) toe

  7. Na een uur leggen we het vlees voor vijf minuten direct boven de kolen

  8. Haal het vlees van de BBQ en laat 5 minuten rusten

  9. Eet smakelijk

Koopeenkoe.nl

Trek gekregen in lamsgigot? Koopeenkoe.nl verkoopt vleespakketten met heerlijk lamsvlees, rechtstreeks van de boer. Wij houden niet van geheimzinnigheid over waar je eten vandaan komt. Koop een van onze vleespakketten en heb altijd goed vlees in je vriezer!